Finnen vlaggen en demonstreren VOOR Israël [in beeld]

Helsinki, Finland, 10 juni 2010. Duizenden, overwegend christen demonstranten verzamelden in Helsinki om te protesteren tegen de eenzijdige anti-Israëlische berichtgeving over wat er tien dagen eerder op zee was gebeurd toen het Free Gaza Flotilla met op kop het Turkse vlaggeschip de m/s Mavi Marmara met geweld het embargo rond de Gazastrook te doorbreken. De Marmara bleek reeds in de haven van vertrek gekaapt te zijn door de Turkse zogenaamde mensenrechtengroep IHH.


Snel verder kijken en lezen KLIKKEN op –>

En voor wie deze videoclip nog niet heeft gezien:
Pro-Israël rally van 13 januari 2009 in Helsinki in volle Gazacrisis

Het Flotilla, dat niet eens hulpgoederen aan boord had,  trachtte met geweld het embargo rond de Gazastrook te doorbreken als steunbetuiging voor de terreurgroep Hamas die de bevolking van Gaza sinds juli 2007 in een ijzeren greep heeft gegijzeld. Het Flotilla werd door het IDF onderschept, maar de Turkse terroristen gaven zich nog niet gewonnen. Gewapend met ijzeren staven, messen en dolken, ging de nep vredesactivisten de soldaten van het IDF te lijf. Er brak een kort maar hevig gevecht uit waarbij negen Turkse terroristen er hun leven bij inschoten. Geen erg, want ze noemen zich martelaars en hen wacht – naar eigen zeggen – een goed leven in het hiernamaals. Eind goed al goed dus.

While Israeli flags are being burned in many European capitals in the aftermath of the dead flotillaraid, thousands of people took part a pro-Israel rally in Helsinki on Thursday. The Finnish capital’s streets were filled with Israeli and Finnish flags as participants marched towards the port while chanting slogans in support of the IDF and waving banners protesting what they claimed was the biased media coverage of the flotilla raid.DE Finse betogers scandeerden leuzen zoals “Israël heeft het recht om zich te verdedigen.”

The protestors also sang “Hevenu Shalom Aleichem (We Brought Peace Upon You)”. Itzik Moyal, an Israeli who lives in Helsinki, estimated that more than 2,000 people took part in the rally. “Most of them are not even Jewish, they came here following a call by a pro-Israeli Christian organization, which coordinated the event with the Jewish community,” he told Ynet.

“Seeing this support brought a lot of joy, particularly in light of the local media’s blitz on Israel in the days that followed the incident at sea. The picture is beginning to balance out due to the photos of the weapons that were found on the (Gaza-bound) ship,” said Moyal.

The Jewish community in Finland numbers some 1,500, among them 200 Israelis. Israeli Ambassador to Finland Avi Granot, who also took part in the rally, said the protestors “came here to say they believe in Israel and in its right to exist and protect itself from its enemies.” “To see all the Israeli flags being waved and the thousands of people marching was very heart-warming,” he said.