Israël beschuldigen van Apartheid totaal ongegrond


Demonstranten op de World Conference Against Racism in Durban, Zuid-Afrika. De conferentie van 2001 draaide door de ngo’s volledig uit op een anti-Israël  bijeenkomst. Israël werd beschuldigd van Apartheid en kolonialisme. Blijkbaar leed iedereen zichtbaar aan collectieve begripsverwarring en kende de feitelijke betekenis niet van [Zuid-Afrikaanse] Apartheid. Anderzijds stond er ook niemand recht om hen op die foutieve interpretatie – doorspekt met pure Jodenhaat – te wijzen, want tenslotte: “Wie geeft om de Joden, niemand toch?” (foto: aztlan-net)

Baseless Apartheid accusations against Israel

door Ivar

De voormalige president van de Verenigde Staten Jimmy Carter werd op 11 december 2006 geciteerd door de Israëlische krant Haaretz omwille van het volgende citaat: “Het Israëlische beleid op de Westelijke Jordaanoever [Judea & Samaria] vertegenwoordigt tekenen van Apartheid die zelfs nog erger zijn dan tijdens het regime in Zuid-Afrika.” [Israel’s ‘apartheid’ policies worse than South Africa’s]

Layout 1Deze verklaring hebben Carter bijzonder populair gemaakt in de Moslimwereld. Maar houden zijn argumenten wel steek? Wat zijn dan de mogelijke overeenkomsten tussen het Apartheidsregime in Zuid-Afrika dat aan de macht was van 1948 tot 1991 en het moderne hedendaagse Israël? En wat zijn dan de meest opvallende verschillen?

Diegenen die beweren dat Israël een Apartheidsregime heeft, staven hun beweringen door te stellen dat de Arabische moslimminderheid [in Israël] wordt gediscrimineerd op basis van hun huidskleur, hun geloofsovertuiging, religie en ras, vergeleken met de burgerrechten van de Joodse meerderheid in Israël.

Echter, niets is minder waar dan dat. Terwijl de zwarte meerderheid in Zuid-Afrika van het algemeen stemrecht werden uitgesloten, hen verboden werd zich te organiseren in politieke partijen, zij omwille van hun politieke standpunten werden gevangen gezet, grondbezit werd verboden, hen de opleiding tot bepaalde vaardigheden en beroepen werd verboden die exclusief waren voorbehouden voor de blanke minderheid, genieten de twee miljoen Israëlische Arabieren, waarvan de meerderheid moslims zijn, in Israël wel degelijk van al die burgerrechten.

Tijdens de Apartheid in Zuid-Afrika, was het zelfs voor een blanke een misdaad om seksuele verkering te hebben met een zwarte. Er bestond ook een wet waardoor zwarten die met geweld hun baan verloren hiertegen niet in beroep konden gaan, waardoor de zwarte meerderheid beroofd werd van eender welk fundamenteel mensenrecht.

Het is eerder het tegenovergestelde van wat de Moslimwereld en ex-president Jimmy Carter beweren, met name dat in de Radicale Islamitische Wereld verscheidene Apartheid regimes in het Midden-Oosten werden opgericht. Waar Joden en Christenen worden uitgesloten van gelijke burgerrechten, waarvan zij verkeerdelijk beweren dat die ontzegd zouden worden aan de moslimbevolking van Israël wat dus een pertinente leugen is.

Het beste bewijs van het ware gezicht van de islam, kan worden vastgesteld in Bethlehem, de geboorteplaats van Jezus Christus. Nadat de Palestijnse Autoriteit de controle over de stad overnam, werd de Christelijke bevolking geïntimideerd. Uiteindelijk, is de Christelijke bevolking die voorheen een meerderheid vormden gedaald naar een feitelijke minderheid van 20 procent. Toen de Joden nog de volledige controle uitoefenden in Bethlehem, genoten de Christenen volledige bescherming en welvaart.

Gaza City, september 2007: Hamas slaags met rivaal in de terreur: hun broeders van al-Fatah (van Mahmoud Abbas). Die broedertwist woedt  tot op heden in alle hevigheid onverminderd verder. In hun gezwinde haast om Israël te beschadigen en ooit de Joodse staat te kunnen vernietigen, lopen ze elkaar voortdurend in de weg. Vandaar dat ze er lukraak maar wat op los rammen,  bij wijze van oefening en vooral uit niet te blussen bloeddorst en moordzucht.  Wie zal het hun trouwens beletten? De Verenigde Naties misschien? Nee hoor, die hebben veel te druk met Israëlbashen. Leuke jongens daar in NepPalestina….

In Gaza toonde Hamas haar ware gezicht toen zij in hun permanente oorlog tegen Israël tijdens Operation Cast Lead, hun rivalen van Al Fatah meestal onterecht beschuldigden van samenwerken met het IDF, en hen zonder vorm van proces koelbloedig liquideerden door hen van de daken te gooien van hoge gebouwen of hen door de knieschijven schoten waardoor ze levenslang kreupel bleven. Geen rechtvaardigheid, geen genade, slechts zinloos geweld zonder aanleiding. Er bestaat in Gaza helemaal geen rechtsstaat, zelfs geen Apartheidswetten.

Bronnen: News that Matters: Baseless Apartheid accusations against Israel door Ivar van 21 april 2011; lees ook op Brabosh.com: ‘Apartheid’ bestaat niet in Israël van 16 mei 2009; Islam brengt vrede… Israël Apartheid? van 5 april 2011; Geslaagde karikatuur op ‘Israeli Apartheid Week’ van 9 maart 2009; Israëlische Arabier: Apartheid in Israël is een leugen, bestaat niet van 15 maart 2011; Waar blijft het protest tegen de Arabische Apartheid? van 12 maart 2011; Apartheid in Iran jegens vrouwen van 7 maart 2011; Hamas: alleen Joden ouder dan 96 jaar mogen blijven in Palestina van 14 november 2010; Mahmoed Abbas: Geen Joden in Palestina van 16 oktober 2010; Abbas wil Apartheidsregime in nieuwe Palestijnse staat [poster] van 29 september 2010; Abbas verdedigt Egyptische Muur aan grens met Gaza van 8 januari 2010; Barack Obama wil de Apartheid invoeren in Jeruzalem van 16 augustus 2009