Moordenaars van Itamar bloedbad opgepakt

Tja, dit zijn ze dan, de Slagers van Itamar: Amjad Awad, 19 jaar, en Hakim Awad 18 jaar, inwoners van Awarta, een Arabisch dorpje vlakbij de Joodse gemeenschap van Itamar waar de familie Fogel op 11 maart tijdens de sabbath door het tweetal bloedig werd afgeslacht waaronder een baby van 3 maanden oud. Zij zouden de hulp hebben gekregen van nog zes anderen inwoners van hun dorp waarvan vier leden van de Awadfamilie zouden zijn.

Tijdens hun bekentenissen bleken ze weinig aangedaan door de verschrikkelijke wreedheden die ze hadden begaan. Het enige waar ze spijt van hadden was het feit dat ze niet wisten dat twee andere kinderen van het gezin, Roi, 8 jaar en Shai, 2 jaar, zich tijdens de slachting in een andere kamer bevonden, want anders hadden ze die ook vermoord, zeiden de moordenaars. Het zesde kind, Tamar Fogel, was op het ogenblik van de feiten niet in huis en was diegene die bij haar thuiskomst de gruwelijke ontdekking deed.

Vele leden van de familie Awad in Awarta zijn lid of worden gelinkt met het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina [PFLP]. Vele leden van hen zijn geboren en getogen vechtersbazen en potentiële moordenaars waarvan verscheidene onder hen een mooi palmares bijeen hebben gegaard van allerhande misdrijven en gruwelijke moorden.

Hakim Awad zelf werd in oktober 2010 opgepakt nadat hij enkele [Arabische] jongeren met een mes had bewerkt tijdens een woordentwist. Zijn vader, Maazan Awad, is eveneens lid van de PFLP die 5 jaren gevangen zat in een gevangenis van de Palestijnse Autroriteit eind jaren 1990 voor de moord op een nicht van hem en het verbranden van haar lichaam.

De oom van Awad, Jibril Awad, was een lid van de PFLP die in 2002 een terrorist vervoerde naar Itamar om er een aanslag uit te voeren. Tijdens die aanslag werden de echtgenote en drie kinderen vermoord van veiligheidsofficier Boaz Shevo van Itamar. Zij werden in huis doodgeschoten. In 2003 werd Jibril Awad tijdens een vuurgevecht met soldaten van het IDF gedood.

Later meer.

Videoclip: Briefing by Commander of the Shomron Regional Brigade on Arrest of the Fogel Family Murderers


Bronnen: Arutz Sheva: Two Arab Terrorists Confess to Fogel Massacre – without Regret door Tzvi Ben Gedalyahu en Gil Ronen van 17 april 2011; The Jerusalem Post: Who are the terrorists who murdered the Fogel family? door Yaakov Lapin van 17 april 2011;