Italiaanse anti-Israëlische activist vermoord in Gaza


“Alle Palestijnen (in Gaza) houden van Vittorio.” Pech voor de man, niet allemaal dus. Een Jihadistische salafigroep (waarvan Hamas beweert dat die niet bestaat in Gaza) heeft Vittorio Arrigoni ontvoerd en gewurgd. Een Italiaanse website beweert nu dat – sinds Hamas heeft ontkend dat er Salafis of andere bandieten van al-Qaeda in Gaza aanwezig zouden zijn – en sinds “geen enkele PalArabier ooit iemand zou willen kwetsen die zoveel voor hen heeft gedaan [zoals Vittorio, snif snif…]” moet het Israël wel zijn die achter de ontvoering zit en de man heeft omgebracht. Oef! Even dacht ik dat die islamistische snoodaards mijn kater Tsiko zouden beschuldigen van die moord… zucht.

Gazaanse veiligheidsagenten hebben deze vrijdagochtend het ontzielde lichaam teruggevonden van een Italiaanse anti-Israëlische activist die door zijn terroristen werd vermoord en achtergelaten in een verlaten huis in de Gazastrook. Volgens Hamas “werden twee mensen gearresteerd en worden er nog anderen opgespoord in verband met de moord op Vittorio Arrigoni,” wist een veiligheidsambtenaar te vertellen aan het persagentschap Reuters.

Een Jihadistische Salafigroep in de Gazastrook die banden onderhoudt met al-Qaeda, had gisteren donderdag gedreigd om Arrigoni tegen 17u00 lokale tijd te executeren tenzij hun leider, die door Hamas vorige maand was gearresteerd, werd vrijgelaten. “Een gevechtseenheid van de veiligheidsdienst drong het huis binnen en vonden het lichaam van de Italiaanse man, hij is dood,” vertelde de ambtenaar, die verzocht om anoniem te blijven.

Arrigoni was een Italiaans lid van de anti-Israëlische International Solidarity Movement (ISM). Hij is een bekend pacifist en blogger en heeft onder meer een blog voor Guerrilla Radio en schrijft voor de communistische krant Il Manifesto. Vittorio woonde sinds 23 augustus 2009 in de Gazastrook

Hij was in Gaza per schip toegekomen die humanitaire goederen kwam leveren bestemd voor de Gazaanse bevolking via Israël, dat ondanks de zeeblokkade toch toestond dat de lading werd gelost in een haven van Gaza. Tijdens de Israëlische defensieve oorlog in Gaza twee jaar geleden schreef hij: “Israël heeft het recht om te lachen en te zingen, zelfs wanneer het haar buren vermassacreerd. Palestijnen vragen enkel om op een andere manier te sterven, één op oudere leeftijd.”

Ehab al-Ghssain, een woordvoerder van het Hamasministerie voor Binnenlandse Zaken, vertelde op een persconferentie over de arrestatie en ondervraging van één van de vermoedelijke ontvoerders die uiteindelijk had geleid tot de ontdekking van de locatie waar Arrigoni werd vast gehouden, maar toen de strijdkrachten ter plaatse kwamen was hij reeds overleden. “De strijdkrachten waren snel maar behoedzaam ter plaatse maar ontdekten dat de ontvoerde man reeds enkele uren eerder op een – volgens de pathologist – ‘vreselijke manier’ was omgebracht,” zei Ghssain.

De veiligheidsambtenaar die op de plaats van de misdaad was vertelde aan de verslaggevers dat Arrigoni werd gewurgd. Ghssain zei dat de ontvoerders onlangs het huis hadden gehuurd waar het lichaam werd gevonden en dat de auto van iemand anders werd gebruikt om hun identiteiten te verbergen. Hij voegde eraan toe dat het lot van Arrigoni van bij het begin was bezegeld. “Hun bedoeling was vanaf het begin hun slachtoffer te doden, omdat de misdaad slechts korte tijd later na zijn ontvoering plaatsvond,“ zei hij.

In een videoclip op YouTube die eerder door zijn ontvoerders online werd gebracht, werd Vittorio Arrigoni getoond waarin hij was geblinddoekt en bloed rond zijn rechter oog te zien en ook hoe een hand zijn hoofd bij de haren omhoog trok zodat hij in de camera keek. De bewuste videoclip werd heden terug off line gehaald.


Bronnen: The Jerusalem Post: Hamas: Italian peace activist executed in Gaza van 15 april 2011: Elder of Zyon: Vittorio Arigoni, pro-Pal activist, found dead. Update: Moonbats blame Israel van 14 april 2011; Azutz Sheva: Body of Kidnapped Italian ISM Activist Found door Elad Benari, Gil Ronen en Gavriel Queenann van 14 april 2011;

2 gedachtes over “Italiaanse anti-Israëlische activist vermoord in Gaza

  1. nope ze gaan dat niet begrijpen,integendeel ze gaan ook dit weer de schuld van Israel noemen !

    Like

Reacties zijn gesloten.