Protocollen van Wijzen van Zion vrij te koop in moskee in Australië


Uitbuiting van de Holocaust door islamitische Israëlbashers in Australië. Op de foto de leider van de Australische moslimgemeenschap, sjeik Taj Aldin Alhilali in bruine tuniek, samen met leden van de Libanese gemeenschap in Sydney, manifesteren doorheen het centrum van Sydney, zaterdag 22 juli 2006 (foto: AP Photo/Mark Baker)

Is het u ook al opgevallen dat Israëlbashers altijd beweren dat Israël een Apartheidstaat is, maar erg snel verontschuldigend anticiperen door te stellen dat hun kritiek op Israël helemaal niets met de Joden zèlf te maken heeft? Het is dus zeker geen antisemitisme, ha nee hoor, géén antisemieten zij, de Israëlhaters en kritikasters hebben niks  – helemaal niks! – tegen de Joden. Niks tegen de Joden, nee nee nee zenne zullekes nee! Alleen … en let nu goed op, want hier gaat het komen, nu nog een klein duwtje en dan… kappen ze zo hun compleet gore antisemitische vuilbak over je hoofd heen. Er is geen houden meer aan!

Want… “ik vind wel dat die Joden niet  zo moeten blijven doorzeuren over de Holocaust”, “hebben ze daar al niet genoeg geld voor gekregen?” en “hebben ze tenslotte al die  ellende niet zelf op hun nek gehaald”, “ze hebben toch Christus vermoord?” en “ze zijn allemaal rijk en gierig en ze stinken”, en “eigenlijk zijn er helemaal niet zoveel Joden vermoord tijdens WOII”, die “Joden hangen allemaal aan elkaar”, de Joodse Lobby en de Israël Lobby (nee hoor, die hebben niks met elkaar te maken, of toch?), “zij domineren Hollywood en  de bankwereld”, wat zeg ik: “ze domineren de hele wereld!” en… en… en… het Joodse Complot Om De Wereld Te Veroveren staat zelfs helemaal beschreven in de Protocollen van de Wijzen van Zion….

Komt het u allemaal bekend voor? Dat is geen verrassing. Laat mij tien minuten alleen met de gemiddelde Vlaming, Belg of Nederlander en ik laat hem alles spontaan zeggen en verklaren wat ik u hierboven heb geciteerd. Want, helaas pindakaas: Jodenhaat, Israëlhaat, antisemitisme, negationisme, minimaliseren of ontkenning van de Holocaust, demoniseren en criminaliseren van Joden en/of van Israël… het loopt allemaal naadloos in elkaar over.

Echt waar. Maar je moet het wel willen zien. Je moet het léren zien. Door veel te lezen, te bekijken, jezelf te documenteren en vooral goed en veel te luisteren naar de mensen. En zoals met alles het geval is: oefening baart kunst.

Protocol at Lakemba

Uit de Herald Sun een ietwat vreemd nieuwsbericht [alhoewel, ‘vreemd’?] geciteerd uit The Australian:

Een moskee in het westen van Sydney, de hoofdstad van Australië, verkocht exemplaren van het extreem antisemitisch schotsschrift de Protocollen van de Wijzen van Zion, tijdens hetzelfde weekeinde dat het haar deuren openzette voor de hele wijk om aldus de buurt de kans te geven kennis te maken met de moslimgemeenschap, in de hoop om op die wijze een aantal gekende mythen te verjagen die de islam en moslims omringen.

In diezelfde ‘geest van islamitische verdraagzaamheid en openheid’ bood het boekenstalletje op de gelijkvloerse verdieping van de moskee van Lakemba een 15-tal felroze gekleurde paperback uitgaven aan van de Protocollen, voor de prijs van 8 dollar per stuk, exemplaren die het ‘toevallig’ nog in voorraad had liggen.

De Protocollen zijn een namaak document dat voor het eerst in Rusland in 1903 werd gepubliceerd waarin wordt beweerd dat een vergadering van Joodse leiders had plaats gevonden waarin plannen werden gesmeed voor economische wereldoverheersing. De boeken werden te koop aangeboden tussen mooi versierde exemplaren van de Koran, in een kleine provisoire boekhandel in de parkeergarage onder de moskee.

Op een grote tafel in het midden van de ruimte werd een allegaartje aan boeken te koop aangeboden gaande van kinderboeken, opvoeding- tuin en kookboeken, inbegrepen dus een aantal exemplaren van de Protocollen naast het gebruikelijke aanbod van islamitische literatuur. In Australië wonen ongeveer 345.000 moslims ofte 1.71% op de totale bevolking van het land.

Toen de journalist van de krant The Australian vroeg waarom in de moskee de beruchte Protocollen werden verkocht, greep de vrijwilliger verkoper van die boekhandel haastig alle boeken bij elkaar en zei dat hij ze van de tafel zou verwijderen. “Wij zijn niet racistisch. Ik wil geen problemen,” zei hij. “Ik kan niet lezen, ik lees geen boeken, ik weet niet eens wat er in staat. Ik beslis niet welke boeken worden gekozen.”

Elder of Zyon: “Ik ben er niet helemaal zeker van, maar ik zou alvast één hardnekkige mythe over de islam kunnen weerlegd hebben met name dan: dat de Moslims geen probleem hebben met Joden.” 😉

Maar om toch met een vrolijke noot te eindigen, op algemeen verzoek: de bierdrinkende rabbijn Rav Shmuel uit Brooklyn (VS) met zijn hilarische versie van de Protocollen van de Wijzen van Zion op aanstekelijke muziek:

Protocols


Bronnen: Elder of Zyon: Accidental Islamic education in Australia van 10 april 2011;