VN kondigt wapenbestand af dat meteen door Hamas aan flarden wordt geschoten

“Soms lijkt het mij toe dat de Verenigde Naties een beetje antisemitisch zijn”

“Komaan zeg, dat is pure inbeelding, daar is niks van aan!”

Geloof het of niet maar nauwelijks had de Nederlander Robert Serry van de VN een wapenstilstand afgekondigd, of er werden weer drie qassamraketten en een vierde pijpraket vanuit de Gazastrook richting burgers in Z-Israël afgeschoten. Serry is sinds 29 november 2007 de coördinator van de Verenigde Naties voor het Midden-Oosten en had zaterdagnacht fier een staakt-het-vuren afgekondigd tussen Israël en de gewapende facties in Gaza.

Niet dus. De terreuraanval werd onmiddellijk gevolgd door een tegenaanval van de Israëlische luchtmacht. Niet bedankt voor de moeite Mister Serry, we weten intussen wel wat uw interventies waard zijn: minder dus als het papier waarop ze werden neergepend.

VN-clown Robert Serry: Ik heb vrede gesticht in het M-O, helemaal alleen zonder hulp!

Na de terreuraanslagen van deze zondagochtend, die gelukkig geen slachtoffers maakten, voerde de Israëlische luchtmacht een tegenaanval uit waarbij een aantal terreurnesten in het noorden van de Gazastrook werden bestookt. Dat is toch wat Hamas vertelde.

Het gloednieuwe IJzeren Dome luchtafweersysteem dat in de regio van Ashkelon werd opgesteld en tot nog toe met succes een tiental projectielen kon onderscheppen en vernietigen, faalde dit keer om een pijpraket te grijpen. Gelukkig miste het projectiel haar doel en ontplofte in open gebied. Zo meldde de legerradio van het IDF.

Tijdens zijn wekelijkse vergadering met zijn kabinet, herhaalde premier Benjamin Netanjahoe zijn waarschuwing tegenover Hamas dat het Israël met “harde hand” zal verdedigen telkens dat Hamas of verwante terreurorganisaties vergeldingsaanvallen ondernemen tegen Israëlische burgers en militairen.

De media op het grondgebied van de Palestijnse Autoriteit rapporteerden dat een akkoord over een staakt-het-vuren afgelopen zaterdagnacht werd bereikt, door bemiddeling van een diplomaat van de Verenigde Naties werd bereikt, maar niemand en geen enkele van het dozijn terreurfacties die vanuit de Gazastrook oorlog voeren tegen Israël hebben officieel een bestand aangekondigd.

Het in Bethlehem gebaseerde Palestijnse persagentschap Ma’an News Agency meldde dat de speciale coördinator van de V.N. voor het Midden-Oosten Robert Serry “zaterdag erin slaagde om een akkoord over een staakt-het-vuren tussen de Palestijnse facties in Gaza en Israël te bereiken.“ Naast het gekende verzet van Hamas Israël toe te staan terreurcellen als ‘tikkende bommen’ te beletten raketten af te vuren, was de op 2de grootste terreurfactie in Gaza, met name de Palestijnse Islamitische Jihad, het niet eens met het voorstel van Hamas. Waarmee andermaal bevestigd wordt dat Hamas al lang de controle over de Gazastrook verloren heeft.

Volgens een woordvoerder van Hamas, betekent een staakt-het-vuren specifiek dat Israël geen terreurcellen mag uitschakelen die raketaanvallen op Israël voorbereiden. De zogeheten “kalmte in ruil voor kalmte” -formule hangt af van Hamas in welke mate het aanvallen jegens Israël kan tegenhouden. Maar de aanslagen met qassamraketten van heden zondagochtend maken duidelijk dat elke wapenstilstand onmogelijk is of slechts zeer kortstondig zal zijn. Temeer daar alle andere gelijkaardige aankondigingen als vals werden bewezen te zijn.


Bronnen: Arutz Sheva: Kassam Attacks, Air Force Retaliation Explode ‘Ceasefire’ Report door Tzvi Ben Gedalyahu van zondag 10 april 2011