Goldstone moet zich verantwoorden voor criminalisering van Israël


Richard Goldstone gaat in op een verzoek om Israël te bezoeken. Nadat hij zijn rapport publiekelijk heeft afgezwakt is hij overal weer een graag geziene gast. Dry Bones is van mening dat Goldstone beter de Gazastrook zou bezoeken ipv Israël, om ter plaatse de kwestie van oorlogsmisdaden te onderzoeken die begaan werden door Hamas-Palestijnen. Iets wat door het dictatuurregime van Hamas werd ‘nagelaten’ en door de Verenigde Naties gemeenzaam door de vingers werd gezien. “Eerst Israël aanpakken” krijgt altijd voorrang, zowel in Oost als in West.

Goldstone voor het Strafhof dagen

Israëlisch parlementslid Danny Danon [van de Likoedpartij van Netanjahoe] heeft de hulp ingeroepen van Joods-Amerikaanse advocaten om een dossier wegens laster samen te stellen dat zal dienen om een proces aan te spannen jegens de Zuid-Afrikaanse rechter Richard Goldstone na zijn gedeeltelijk intrekken van zijn fel omstreden oorlogsrapport omtrent de zelfverdedigingsoorlog van Israël in de winter van 2008-2009 tegen de terreurgroep Hamas die sinds 2007 autonoom de Gaza bestuurt en in een ijzeren tang houdt geklemd. Parlementslid Danon: Het Goldstone “Rapport is de versie anno 2010 van het Bloedsprookje.

Danny Danon: Goldstone Rapport is eigentijdse versie van Bloedsprookje

De Rechter Richard Goldstone zal zich moeten verantwoorden voor een rechtbank voor laster na zijn intrekken van zijn Rapport over Operation Cast Lead [Op. Gegoten Lood], waarin hij Israël van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid beschuldigde. Parlementslid Danny Danon verblijft momenteel in de Verenigde Staten en heeft een aantal Joods-Amerikaanse procureurs aangetrokken die bereid zijn gevonden om gratis een proces tegen de Zuid-Afrikaanse rechter in te dienen.

Een verzoek zal volgende week voor het Districts Gerechtshof van de Amerikaanse stad New York worden ingediend, waarin de aanklagers een formele verontschuldiging en een symbolische financiële compensatie voor de Staat Israël zullen eisen. Een tweede proces kan in een Israëlisch hof worden ingediend wanneer Goldstone in Israël aandoet. Het besluit om een proces aan te spannen is een rechtstreeks gevolg van het artikel van de rechter dat op 1 april 2011 in The Washington Post verscheen en waarin hij toegeeft dat zijn rapport significante schade heeft berokkend aan de Staat Israël zowel in de Verenigde Naties als internationaal.

Ondanks zijn intrekken, kondigde aan Goldstone hij niet van plan is om te trachten het rapport te repareren. Het Rapport Goldstone is de versie van 2010 van de bloedfabel. Het verdraaide beeld dat Goldstone van de Staat Israël afschilderde heeft schade veroorzaakt, veroorzaakt nog steeds schade en zal Israël en zijn burgers blijven beschadigen al de jaren die nog moeten komen. Een openbare verontschuldiging die in elk land wordt gepubliceerd zou het reeds aangerichte kwaad kunnen milderen,“ verklaarde Danon.


Bronnen: Ynet News: Goldstone to face libel suit door Attila Somfalvi van 7 april 2011 en US doubts Goldstone report can be fixed van 6 april 2011 en Goldstone won’t help us van 4 april 2011 en Small victory for Israel door Eitan Haber van 3 april 2011;

5 gedachtes over “Goldstone moet zich verantwoorden voor criminalisering van Israël

 1. het heeft er ook niet direct mee te maken dat hij Joods is en hij had als iemand met ervaring als rechter ook beter moeten weten.
  Echter, ik vond het toen en nu nog steeds opvallend dat de fallguy van het onderzoek dat ze daar maar weer een Jood voorgekozen hadden.
  En mee werken van Israel: iedereen met een klein beetje ervaring in welke politieke context dan ook weet dat een democratisch land haar eigen objectieve methoden heeft middels de trias politicas om haar onderzoeken te doen en dat deze tijd kosten en niet meteen klaar zijn omdat een paar door de islam gestuurde brulapen van de VN dat roepen.
  Israel doet het nodige aan PR maar dat zou veel beter kunnen.
  Overigens vind ik niet alleen dat Goldstone de verantwoordelijkheid moet dragen maar de gehele VN voor deze blunders.

  Like

 2. Wat heeft het feit dat deze Goldstone als Jood werd geboren, wat heeft dat te maken met het onderwerp? Goldstone heeft Israeli’s een enorme schade toegebracht met zijn laster-rapport. En ook die apologie van hem is niet echt een mea culpa, hij beschuldigt daarin Israel ook weer van “onvoldoende medewerking”, d.w.z. niet Goldstone’s lasterlijke leugens zijn oorzaak van de hetze tegen Israel, nee, Israel had “mee moeten werken met hem”. Wat hij daarmee bedoelt is een raadsel. Israel geeft aan de lopende band persberichten uit over militaire acties.
  Wij hebben het hier nogmaals niet over Joden onder elkaar of Joden contra anderen, we hebben het hier over een bloedsprookje en Goldstone heeft veel bloed doen vloeien via een boosaardig uit de duim gezogen bloedsprookje. Dood door schuld heet dat. Hebben rechtbanken daarmee niets te maken? Enkel het niet ter zake doende feit van de afkomst van de man verdient aandacht?

  Like

 3. Ja prachtig… De VN die plaatst een Jood voor haar karretje vanuit de mensenrechtenorganisatie (met de grootste moordenaars aan het hoofd), schrijft of nog beter doet een invuloefening zoals het de goede dhimmies betaamt en geeft Israel de schuld.
  Waarom gaan ze niet achter de VN aan die zo’n slecht rapport heeft laten schrijven?
  De media smult er weer van: Joden gaan weer tegen elkaar aan ipv de echte klootzakken (de Hamas en haar VN djimmies) aan te pakken.
  Hier schieten we niets mee op als we achter Goldstone aangaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.