Peiling: Eénderde van de Palestijnen staat pal achter het bloedbad van Itamar


Rafah, Gaza, 12 maart 2011. Nadat het nieuws van de slachting op vijf leden van de Fogel familie bekend raakte in de Gazastrook, ontstond er die  zaterdag   na het bloedbad spontaan een volksfeest en werden er massaal zoetigheden uitgedeeld aan voorbijgangers en automobilisten in de straten van Rafah.

Dat  is dè typisch Arabische manier om ‘vreugde en geluk  om een bijzondere gebeurtenis’ met elkaar te delen. En wanneer Joden worden vermoord is het altijd feest bij de PalArabieren in Gaza èn de Arabische gebieden in Judea & Samaria.

Eén derde van de Palestijnse Autoriteit Arabieren hebben hun goedkeuring uitgedrukt aan de de brutale slachting van de familie Fogel in Itamar op 11 maart jongstleden. Op die noodlottige vrijdagnacht aan het begin van de Joodse sabbat, slachtten twee Arabische terroristen vijf leden van de familie Fogel af, met inbegrip van de ouders en een drie maanden oude baby, terwijl zij in hun slaapkamers waren.

De peiling was een samenwerking tussen de PA en Israël en werd uitgevoerd door het Harry S. Truman Onderzoekinstituut voor de Bevordering van de Vrede aan de Hebreeuwse Universiteit in samenwerking met het Palestijnse Centrum voor Beleid en Onderzoek in Ramallah [op de zogeheten Westelijke Jordaanoever]. Ruim 1270 PalArabieren in 127 willekeurig gekozen locaties werden bevraagd tussen 17 en 19 maart 2011.

Uit de opiniepeiling die afgelopen woensdag werd gepubliceerd, bleek dat 63 procent van de ondervraagden de bloedige aanslag afkeurden en 32 procent de aanslag steunden. Nochtans meende bijna de helft (48%) van de PalArabieren van de PA in de Gazastrook de behoefte om te demonstreren tegen het harde islamistische beleid van Hamas in de Gazastrook. 40 procent vond van niet.

De resultaten van het onderzoek laten geen enkele twijfel bestaan over de waarschijnlijkheid dat de Palestijnse Autoriteit van Mahmoud Abbas een “vredespartner” voor Israël zou zijn. Het bewijsmateriaal voor het tegendeel blijft zich torenhoog opstapelen dat de Palestijnse Autoriteit haar Arabische gemeenschap heeft aangespoord om gewelddadige aanvallen op Israëlische burgers en militairen uit te voeren.

Het bloedbad wordt dan ook vanzelfsprekend toegeschreven aan Palestijnse terroristen. De Palestijnse Autoriteit president Mahmoud Abbas wast zoals steeds zijn handen in onschuld en noemde de aanval “verachtelijk, immoreel en onmenselijk.“ Waarschijnlijk had hij zichzelf die ochtend eens goed bekeken in de spiegel en kwam alzo spontaan op dat citaat…

Betreffende de kansen van een zoveelste copy-cat “opstand” die zich door de Arabische landen heeft verspreid, is de kans maar erg klein dat die in de PalArabische gebieden zal opflakkeren, zoals blijkt uit de resultaten van de peiling. Tweederden van de Arabieren van de Palestijnse Autoriteit en bijna drie kwart van de Israëliërs geloven nooit dat de demonstraties een bedreiging zouden kunnen vormen voor de Joodse aanwezigheid in Judea en Samaria.


Bronnen: Ynet News: Poll: 32% of Palestinians support Itamar attack van 6 april 2011; Arutz Sheva: One-Third of PA Arabs Support Massacre of Fogels door Tzvi Ben Gedalyahu van 6 april 2011; PSR – Survey Research Unit: Joint Palestinian Israeli Press release van 6 april 2011;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.