Opmerkelijk! Richard Goldstone verontschuldigt zich voor zijn rapport over Israël en oorlogsmisdaden


Richard Goldstone schrijft nu dat de beschuldigingen tegen Israël worden weerlegd, hij beschuldigt Hamas van oorlogsmisdaden, dat de terreurorganisatie tot op heden geen enkel onderzoek naar eigen misdaden heeft gevoerd terwijl Israël daarentegen uitgebreide onderzoeksrapporten heeft voorgelegd en er nog enkele onderweg zijn, en zegt over de UNHRC (de bijzondere VN-vluchtelingenorganisatie voor en door de Palestijnen) dat die werd “opgestookt tegen Israël” en onderstreept dat Israël het recht en de plicht heeft om haar burgers te beschermen. Hallo Wereld? Heeft u het goed gehoord?

Goldstone herziet zijn Rapport en slaat

mea culpa

Rechter Richard Goldstone begint zijn verslag als volgt:

We know a lot more today about what happened in the Gaza war of 2008-09 than we did when I chaired the fact-finding mission appointed by the U.N. Human Rights Council that produced what has come to be known as the Goldstone Report. If I had known then what I know now, the Goldstone Report would have been a different document.

“Als ik toen had geweten wat ik nu weet, had ik een heel ander document geschreven,” zegt de rechter die door de Verenigde Naties werd belast met een onderzoek omtrent vermeende oorlogsmisdaden door Israël tijdens de oorlog die tegen Hamas in de Gazastrook werd gevoerd tussen 27 december 2008 en 18 januari 2009. Het doel van het IDF was een einde te maken aan de voortdurende raketbeschietingen van dorpjes in zuid-Israël door terreurgroepen uit Gaza.

Videoclip: de wereld veroordeelt Israël en… vergist zich

Goldstone schrijft dat zijn rapport gebaseerd was op wat er toen bekend was over het aantal slachtoffers waarbij hij thans erkent dat het werkelijk aantal slachtoffers dat Hamas onlangs heeft toegegeven stookt met het aantal slachtoffers dat het IDF had geteld. Hoe het mogelijk is dat de leugens van Hamas toch nog twee jaar hebben stand gehouden, legt rechter Goldstone  impliciet bij Israël zelf.

Goldstone tracht nu zijn eigen verantwoordelijkheid voor het foute rapport in de schoenen van Israël te schuiven door te wijzen op het feit dat Israël weigerde mee te werken aan het onderzoek, en verkoos haar eigen onderzoek te voeren, onder meer omdat al van bij het begin bleek dat de conclusies reeds getrokken waren nog voor het proces moest beginnen en de Verenigde Naties reeds de schuld voor het conflict bij Israël had gelegd.

Goldstone is wel zo fair om toe te geven  dat hij best begrijpt waarom Israël daar niet aan wilde meewerken. “Israel’s lack of cooperation with our investigation meant that we were not able to corroborate how many Gazans killed were civilians and how many were combatants. The Israeli military’s numbers have turned out to be similar to those recently furnished by Hamas (although Hamas may have reason to inflate the number of its combatants).”

Dit open mea culpa van Goldstone zal nog verregaande gevolgen hebben. Het rechtvaardigt inderdaad de verdedigingsoorlog van Israël tegen de terreur uit Gaza en bevestigt het recht van het IDF haar burgers te beschermen tegen het geweld en de aanslagen van Hamas en gelinkte terreurorganisaties. Dit verslag zet zelfs de deur wagenwijd open om een nieuwe invasie van Gaza te verrechtvaardigen en het werk af te maken dat op 18 januari 2009 onder druk van diezelfde Verenigde Naties werd afgebroken.

Premier Netanjahoe zei tevens dat het Goldstone rapport formeel moet worden vernietigd. “Alles wat we altijd gezegd hebben is bewezen als waar,” zei Netanjahoe. “Israël schiet niet opzettelijk op burgers en ons onderzoek is gedegen en betrouwbaar, terwijl Hamas wel opzettelijk vuurt op onschuldige burgers en niets onderzoekt.”

Want het wordt tijd dat in het licht van de recente escalatie van terreur en de moorden van Hamas op Joodse burgers in Judea & Samaria zoals recent op de Fogel familie in Itamar, Israël schoon schip maakt met de terreur vanuit Gaza en  zowel Hamas als de Palestijnse Islamitische Jihad voorgoed verdrijft uit het gebied en de Gazastrook inneemt, demilitariseert en daarna het bestuur ervan eventueel overdraagt aan een Vredesmacht van de Verenigde Naties, bij voorkeur niet door Arabische landen samengesteld.

Wordt vervolgd dus!

De verboden speech in de Verenigde Naties…

Een opmerkelijke tussenkomst van Hillel Neuer, voorzitter van UN Watch in de Verenigde Naties op 26 maart 2007, waarin hij de hypocrisie aanklaagt van de VN Mensenrechtenraad [Human Rights Council], het wereldorgaan dat het VN-misbaksel met name het Goldstone Rapport de wereld heeft ingezonden. Zoals verwacht werd de speech verboden en geschrapt uit de annalen van de VN.


Bronnen: The Washington Post: Reconsidering the Goldstone Report on Israel and war crimes door Richard Goldstone van 1 april 2011;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.