Israëlische luchtmacht elimineert opnieuw 3 terroristen van Hamas

Israëlische gevechtspiloten hebben drie terroristen geëlimineerd tijdens hun poging om een plan uit te voeren om Israëliërs te ontvoeren, die in Israël en in Egypte aan de Rode Zee hun vakantie doorbrachten tijdens de Paasfeestdagen.

Gevechtsvliegtuigen van de IAF namen op zaterdagochtend 2 april nabij Deir Al Balah in centraal Gaza enkele wagens onder vuur waarmee de terroristen zich verplaatsten. De drie gedode terroristen, Ismael Ali Lubbad (35), Abdullah Ali Lubbad (24) en Mohammed Mahdi Ad-Daya (31) waren allen leden van de al-Qassam Martelaren Brigades, de gewapende vleugel van de terreurorganisatie Hamas.

Ambtenaren van Hamas bevestigden in een perscommuniqué de dodelijke aanval, bevestigde de sterfgevallen en kondigden meteen wraakacties aan. Woordvoerder van Hamas, Fawzi Barhoum, noemde de luchtaanval “een misdaad en een systematische voortzetting van moord, criminaliteit en staatsterrorisme.“

Fawzi Barhoum (Hamas): elke burger van Israël is een legitiem doelwit

Hij waarschuwde ook voor vergelding: “De Israëlische regering draagt de volledige verantwoordelijkheid voor de gevolgen,” vertelde de terroristenleider aan journalisten tijdens de begrafenis van de Brigadisten.

Een woordvoerder van een andere Gazaanse terreurgroep, de Volksverzet Comités (PRC) die loyaal is aan Hamas, beloofde ook wraak te zullen nemen. “Wij zijn vrij om te besluiten al dan niet in de strijd te begeven met Israël,” gromde Abu Mujahed. “Onze reactie zal van hetzelfde kaliber zijn als de misdaad.”

Hoewel Hamas naar verluidt verscheidene terroristengroepen nauwelijks een week geleden heeft aangespoord om een officieus ‘staakt-het-vuren’ met Israël in acht te nemen, gaan de beschietingen met mortiergranaten en pijpraketten (qassams edm) jegens willekeurige burgerdoelwitten en Joodse gemeenschappen in de Westelijke Negev (Zuid-Israël) onverminderd door. Israël beantwoordde die aanvallen, waarbij drie terroristen van de Palestijnse Islamitische Jihad werden gedood op het ogenblik dat zij een beschieting van burgers met raketten voorbereidden.

Eén van de drie gesneuvelde terroristen van de al-Qassam Martelaren Brigades, de gewapende vleugel van Hamas [meer foto’s op Palestine Today, website gelieerd aan de Palestijnse Islamitische Jihad]


Bronnen: IAF Eliminates 3 Hamas Terrorists in Gaza door Chana Ya’ar van 4 maart 2011;

Een gedachte over “Israëlische luchtmacht elimineert opnieuw 3 terroristen van Hamas

  1. Misschien kan Karel De Gucht wereldberoemd omwille van zijn antisemitische uitspraken en niet omwille van zijn kwaliteiten als Europees commissaris, zijn innige deelneming betuigen aan de familieleden van dat Palestijns crapuul met de volgende woorden:
    “Ik Karel De Gucht, met agrarische roots, liberaal vrijdenker en vooral zakkenvuller, altijd op de achterste rij qua inzet voor de mensheid en op de voorste inzake de aankoop van Toscaans onroerend goed, betreur het overlijden van uw waarachtige strijders.
    David

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.