Hoe Israëlische Arabieren worden behandeld in Israël [video]

Israëlisch-Arabische meisjes: Leven in Israël is meer cool dan in ‘Palestina’. Hun Arabische zusters in Judea & Samaria [Westoever]  en vooral in de Gazastrook dat gebukt leeft onder het juk van Hamas,  zijn er qua mensenrechten en burgerlijke vrijheden heel wat slechter aan toe

Ik verbaas mij er nog alle dagen over dat de mensen in het algemeen niet weten dat 20 procent van de bevolking van Israël Arabieren zijn, het merendeel moslims, en dat die compleet gelijke rechten (èn plichten) hebben als de Israëlische Joden. Stel je voor: 1,2 miljoen mensen, waar je nooit wat van hoort. Hoe komt dat toch? Wel, euh… dat is nogal simpel: het is goed wonen en leven in Israël voor iedereen en dus ook voor de Arabieren. Punt.

Israëlisch-Arabisch fotomodel Rana Raslan: Ik verkies (een leven in vrijheid in) Israël boven Palestina

Gaap. Geeuw. Niks is zo vervelend als altijd maar te moeten aanhoren dat het erg goed met ze gaat. De levensstandaard van een Arabier in Israël is een spectaculair veelvoud van de levenstandaard van een gemiddelde Arabier in het om het even welk Arabisch land van de omringende Arabische wereld. Vervelend toch? Gaap. Geeuw.

De anti-Israëlische Lobby en andere Israëlbashers van de wereld die ook in de Lage Landen goed georganiseerd zijn en met overheidssteun Israël systematisch de vernieling in praten, de Joodse staat criminaliseren en demoniseren meestal uit pure Jodenhaat, vinden dat ook niet leuk om weten. Arabieren die het goed hebben in Israël. Wat een afgang voor die Israëlbashers. Blijkt hun verhaal, hun leugens, maar half of zelfs helemaal niet meer te kloppen.


Maar hoe gaan de Joodse en Arabische gemeenschappen in Israël zèlf met elkaar om? Om dat te weten te komen werd onlangs door de Israëlische TV-zender Kanaal 2 een test gedaan met de Verborgen Camera. De test – zoals te zien is op de volgende twee videoclips – gaat als volgt:

  • Een Arabische acteur komt een gewone winkel binnen en vraagt om een kop koffie. De man achter de kassa is eveneens een acteur die zonder de minste schaamte zegt dat hij niks verkoopt aan Arabieren. Hoe zullen de andere klanten reageren die helemaal van niks weten? Zal die klant ermee akkoord gaan of zal hij trachten de Arabische klant in bescherming te nemen of de hele situatie simpelweg negeren?

De test is volledig waarachtig. De resultaten zijn opmerkelijk en zonder meer verbazingwekkend te noemen!


4 gedachtes over “Hoe Israëlische Arabieren worden behandeld in Israël [video]

  1. tegenstanders zullen zeggen dat het allemaal acteurs zijn,dit is het gezicht van Israel en als al die idioten die Israel zogezegd kennen is echt de moeite zouden om het land en zijn inwoners te leren kennen en objectief te oordelen zou men anders denken over Israel.

    Like

  2. Ik vraag me bij deze video wel af hoe hij zich als moslim in Engeland gedraagd. Geniet hij gewoon van de democratie of dringt hij het moslim zijn op?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.