Zionisme is Humanitarisme [video]

Iedereen is het erover eens: zonder het zionisme zou de Joodse staat Israël nooit bestaan hebben. Het moderne zionisme is in feite normaal natuurlijk nationalisme en patriottisme. Vergelijk het maar met het Nederlandse Oranje Gevoel, of het Amerikaanse 4th of July, of Le Quatorze Juillet in Frankrijk of 11 juli in Vlaanderen wanneer de Vlaams-nationalisten hun Vlaamse Leeuwen vlaggen.  Bijna één op twee Vlamingen stemt op een Vlaams-nationalistische partij: Vlaams Belang of N-VA. Het gaat goed met het Vlaams zionisme… in Vlaanderen.


Het equivalent van zionisme: het Oranje Gevoel (Nederlands nationalisme, patriottisme)

Wat is er dan mis met het zionisme, het Israëlisch nationalisme? Niks dus. Alleen Jodenhaters en Israëlbashers maken daar problemen om. Volgens hen is enkel Arabisch nationalisme op zijn plaats in het Midden-Oosten. Maar er is meer, iets dat de mensen bewust vergeten, niet willen zien of besmeuren als zogenaamde ‘Israëlische propaganda’. Minder bekend is het menselijk gelaat van het zionisme. Enkele dagen terug trok een Israëlisch medisch team van 58 leden van het IDF  naar Japan om er het enige buitenlandse veldhospitaal op te richten.

Iedereen herinnert zich nog de aardbeving in Haïti van januari 2010 en hoe Israël hulp zond  en er een veldhospitaal opzette. “Go to the Israeli’s! Go!” klonk het overal aan de noodlijdende bevolking. Inderdaad, om het met de woorden van Netanjahoe te zeggen: “Als Israël niet bestond, hadden we het moeten uitvinden en… meerderen van dat.”

Israëlisch reddingsteam in Haïti januari 2010...

Een gedachte over “Zionisme is Humanitarisme [video]

Reacties zijn gesloten.