Nato bombardeert Libië: disproportioneel en bizar!

Bizar !

Waarschijnlijk behoort u net zoals ik en Dry Bones tot die groeiende massa mensen die steeds minder begrijpen wat de Nato bezield om – met de zegen van de Verenigde Naties – Libië vakkundig plat te bombarderen. En wat doet België daar? We hebben toch eigenhandig Libië bewapend? Is het de bedoeling dat we onze eigen wapens gaan terughalen? Die wapens afnemen van Khaddafi en ze naar Gaza brengen om Hamas te steunen om het vredesproces te  stimuleren minister Vanackere?

Onze Belgische regering – die notabene al negen maanden ‘ontslagnemend’ is – heeft er een zestal F16 straaljagers vliegen die meehelpen Khaddafi uit zijn land te bombarderen. Ze waren beter ingezet om Hamas te verdrijven uit de Gazastrook. De Gazanen zouden er België eeuwig dankbaar voor zijn geweest!

Ik kan zo uit mijn hoofd 20 landen en situaties opnoemen waar dat soort acties veel meer gerechtvaardigd en zinvol zouden zou zijn geweest dan in Libië.  Khaddafi een terrorist? Dat weten we toch al 50 jaar lang? Denk maar aan Lockerbie. Waarom hebben we over die ganse tijd dan nooit wat ondernomen? Geef toe: het excuus om het zogenaamde verzet in Libië te steunen zogezegd om wat heet “het democratische proces te stimuleren” (is dit om te lachen misschien?) maar het verzet in Iran dat bloedig uit elkaar wordt geslagen door de Moellahs van Iran, daar wordt amper naar omgekeken en niét op gereageerd. In één woord: bizar!

Disproportioneel !

Disproportionele reactie“, zeggen de Arabieren in het Midden-Oosten over al dit NATO-geweld. Vanwaar kennen we dit woord nog? Ah ja, toen Israël 2 jaar geleden een defensieve oorlog voerde tegen de terreurorganisatie van Hamas in de Gazastrook en Israël voor het bombarderen van de stellingen van Hamas werd veroordeeld als zijnde een disproportionele reactie.

Khaddafi, de Keizer van de Terreur, mocht decennialang zijn gangen gaan, maar wanneer Israël opkomt voor haar recht en de plicht om haar burgers te beschermen tegen de terreur van een internationaal erkende terreurorganisatie als Hamas, wordt het daarvoor gestraft. Wat nu in Libië gebeurt is inderdaad op z’n minst disproportioneel!

In april 2004 was Khaddafi op EU-bezoek in Brussel. Het was zijn eerste staatsbezoek op Europese bodem in 15 jaar. Toenmalig premier van België Guy Verhofstadt (rechts) ontving de Libische terroristenkeizer met veel vertoon. Wat heeft Verhofstadt dan wèl gedaan toen hij de kans kreeg om Khaddafi een en ander duidelijk te maken? Niks, de premier rolde de rode loper uit voor de dictator en drukte hem hartelijk de hand. Politici? Hoeren zijn het! BAH!

5 gedachtes over “Nato bombardeert Libië: disproportioneel en bizar!

 1. Zoals Brabosh terecht opmerkt dat politici gelijk hoeren zijn, kwam schrijver van deze reactie onlangs in het bezit van een proces-verbaal opgesteld door de Italiaanse politie naar aanleiding van een ernstig incident dat zich voordeed in de riante Toscaanse villa van Karel De Gucht.
  Wie de politieke wereld een beetje kent zal niet verwonderd zijn dat een potentaat zoals Khaddafi het Italiaanse onroerende goed van zowel Patrick De Wael, Guy Verhofstadt en Karel De Gucht betaalde met als specifieke voorwaarden vastgelegd in een notariële akte:
  de tirannieke zonen af en toe gratis gebruik mochten maken van de schitterende buitenverblijven; in de onmiddellijke omgeving olijfbomen waarvan de opbrengst geschonken zou worden aan Oxfamfanatici; loslopende Arabische geiten (die achteraf alle wijnranken opvraten) en het huispersoneel van Aziatische afkomst moest zijn en zonder verblijfsvergunning zodat bij eventuele mishandeling of verkrachting asap konden uitgewezen worden.
  Karel De Gucht, gekend om zijn door de loge geïnspireerde domme boutades en vooral het gefoefel met Fortisaandelen van zijn schoonmoeder of was het gefoefel met zijn schoonmoeder omwille van haar fysieke edele (aan)delen, beloofde aan Khaddafi als wederdienst, dat hij de Joden eens goed zou beschimpen, eenmaal aangesteld als Europees commissaris voor Handel. Want in hoofde van zijn functie zou hij achteraf kunnen verklaren dat hij geenszins gehandeld heeft (inderdaad primair gehandeld ) als commissaris maar uit persoonlijke titel, m.a.w. ook logebroeders, de overgrote meerderheid dan toch, bezitten dezelfde eigenschap zoals de Arabieren en de Jezuïeten om met gespleten tong de grootste onzin uit te kramen. En, zoals bij priesters die kinderen misbruiken en daarvoor God de schuld geven of zoals Palestijnse zelfmoordterroristen in naam van Allah Israëlische pasgeborenen de kelen oversnijden, zijn de logebroeders al evenmin verantwoordelijk voor hen antisemitische uitspraken.
  Het proces-verbaal, hier in verkorte vorm, werd door de Italiaanse politie opgesteld naar aanleiding van een noodoproep door de schoonmoeder van Karel De Gucht en dit tijdens haar verblijf in schoonzoons bescheiden optrek. Onder de aanwezigen vermeld de PV
  Karel De Gucht, Guy Verhofstadt, Libische kolonel Khaddafi en zonen, de schoonmoeder van Karel en enkele Aziatische huishulpjes.

  -Italiaanse politie: wat is er gebeurt?
  -Karel: uw eerste minister Berlusconi is onze gast en hij heeft mijn schoonmoeder lastig gevallen!
  -Italiaanse politie: onze Berlusconi heeft daarom nog geen strafbaar feit gepleegd want hij geilt alleen op minderjarigen en niet op schoonmoeders!
  -Karel: ja maar, mijn bejaarde schoonmoeder was topless en uw eerste minister liep rond in een tanga en dat vind zij ongehoord!
  -Italiaanse politie: enkel in het Vaticaan is het verboden om in tanga’s rond te dwarrelen!
  Karel: ja maar, ook de aanwezige Libische leider Khaddafi en zijn zonen zijn verbolgen en ook in de logetempel wordt streng op nagezien dat iedereen deftig bijloopt!
  -Italiaanse politie: uw loge kan mij gestolen worden maar waarom dragen die huishulpjes een blauwe boerka gezien de strengende Toscaanse hitte?
  -kolonel Khaddafi: dat moet zo omdat ons geloof dat zo zegt!
  -Italiaanse politie: wij willen weten wie of wat daaronder zit en nu onmiddellijk!
  Waarop de tengere Aziatische huishulpjes zich ontdeden van hun boerka. Wat de politie en ook de liberale aanwezigen, de schoonmoeder van Kareltje en Berlusconi met verstomming sloegen, tartte elke verbeelding: bont en blauw geslagen en overal etterende wonden van uitgeduwde Kameelsigaretten.
  -Italiaanse politie: wie heeft dat gedaan?
  -Kareltje, Guytje, schoonmoeder en Berlusconi in koor: “wij niet”!
  -Italiaanse politie: wie is hier de eigenaar?
  -Kareltje: ikke!
  -Italiaanse politie: waarom hebt gij dat toegelaten?
  -Kareltje: “ich habe nicht Wurst”!
  -Italiaanse politie: met uw slecht Duits en voorkeur voor Duitse worsten alsook uw gebrek aan historische kennis, gebied mijn ambt u de correcte uitspraak te laten geworden.
  Dus, het moet zijn: wir haben das nicht gewurst, want jullie zijn allen even schuldig.

  Of de zonen van Khaddafi werden vervolgd is mij vandaag nog steeds niet bekend, maar de aanwezige politie die de PV opstelde, werden wel gemuteerd naar het eiland Lampedusa en de Aziatische huishoudhulpjes terug gestuurd naar hun land of misschien te werk gezet als publieke dames nabij het Vaticaan of een logetempel. Ook Kareltje hield zijn belofte en deed later zijn antisemitische uitspraak.
  Guytje distantieerde zich niet zo lang geleden in het Europese Parlement van Khaddafi en Zonen door te gaan uitschreeuwen dat een culinaire mix van couscous en spaghetti allesbehalve zijn plat préféré is.
  David le bien heureux

  Like

 2. het strafste van alles is dan nog dat al die organisaties dat nog steunen ook!ze vinden het terecht dat men daar ingrijpt.nu ineens wel ..paar maanden geleden heeft Engeland nog een deal gesloten met khadaffi olie in ruil voor een van die Lockerbie moordenaars en nu plotseling is er een noodzaak om het Lybische volk te “bevrijden” .heel raar dik jaar geleden waren er protesten tegen het regime in Iran en die moesten niet “bevrijd”worden?daar hoorde men de roep naar vrijheid en democratie’ niet?vandaag hoor je dan Obama doodleuk vertellen dat de omstandigheden precies goed zaten om een ingrijpen in Lybie te verantwoorden.als in hamastan studenten een poging doen om hun ongenoegen te uiten dan wordt daar zelfs niet over geschreven.maar als morgen Israel ingrijpt tegen een bende laffe moordenaars staan er gegarandeerd weer minstens 15 ,nieuwe resoluties klaar om gestemd te worden bij de VN.

  Like

 3. Ja inderdaad. Daar zit een ferm geurtje aan die hele oorlog. Wat er precies achter zit zullen we pas weten als het te laat is. Bovendien lijkt Khaddafi op dit ogenblik aan de winnende hand te zijn. Als hij gaat doen wat hij heeft beloofd, namelijk al zijn binnenlandse vijanden vermoorden eens hij terug op zijn troon in Tripoli zit, zal je de beken bloed tot in België kunnen zien vloeien.

  En dat allemaal dankzij de VN en haar Westerse bondgenoten die compleet blind en verdwaasd door de oorlogsretoriek van Khaddafi in de val van de Arabische Liga zijn getrapt.

  Intussen is in Libië al een veelvoud aan Arabieren gesneuveld in vergelijking met het Gazaconflict van 2 jaar geleden. Waar zijn al die mensenrechtenbewegingen gebleven om te protesteren tegen dit “disproportioneel” Nato-geweld? Is het omdat er geen Joden of Israëli’s zijn betrokken, dat ze er hun neus voor op halen? Als arabieren arabieren uitmoorden, moet er dan geen kritiek meer zijn?

  Wat is het leven waard van een Arabier – die niét door Israël of door een Jood werd gedood – voor Human Rights Watch, Amnesty International of de Raad voor de Mensenrechten van de VN? Ik zal het u zeggen want ik heb het precies uitgerekend: nulkommanul. Als Israël en/of geen Jood er rechtstreeks in betrokken is, heeft het gewoon geen nieuwswaarde en wordt er verder ook geen letter aan vuil gemaakt.

  Like

 4. Ik las in een artikel dat die rebellen in Libie onder andere bestaan uit Al qaida en Hezbollah mensen.
  Als dat echt waar is wordt het wel heel vreemd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.