Iron Dome bescherming tegen rakettenterreur uit Gaza opgesteld [video]

In de vroege ochtend van zondag 27 maart 2011 werd dan eindelijk het lang verwachte Iron Dome [IJzeren Schild] opgesteld in Zuid-Israël. Dat is een bijzondere installatie die ontwikkeld werd door de beste technici van Israël. Het doel van IJzeren Schild is de burgerbevolking van Israël bescherming te bieden tegen de voortdurende terreuraanvallen vanuit de Gazastrook.

Voor meer dan tien jaar en tot op vandaag hebben Hamas en aanverwante terreurorganisaties meer dan tienduizend raketten en mortiergranaten afgevuurd op willekeurige burgerdoelwitten in Zuid-Israël. Al die tijd heeft de internationale gemeenschap geen vinger uitgestoken om een einde te maken aan de Palestijnse terreur. De bewoners van Sderot, Ahdod, Ashkelon, Beersjeba en anderen kunnen over het effect van die beschietingen op lange termijn getuigen. Nu wordt het afwachten of de zeer gesofisticeerde apparatuur zal doen waarvoor ze ontwikkeld werd.


Bronnen: op Brabosh.com: Raketbeschietingen vanuit Gaza zullen toenemen als Iron Dome operationeel wordt van 27 september 2010; Israël antiraketsysteem succesvol getest van 8 januari 2010;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.