Iron Dome bescherming tegen rakettenterreur uit Gaza opgesteld [video]

In de vroege ochtend van zondag 27 maart 2011 werd dan eindelijk het lang verwachte Iron Dome [IJzeren Schild] opgesteld in Zuid-Israël. Dat is een bijzondere installatie die ontwikkeld werd door de beste technici van Israël. Het doel van IJzeren Schild is de burgerbevolking van Israël bescherming te bieden tegen de voortdurende terreuraanvallen vanuit de Gazastrook.

Voor meer dan tien jaar en tot op vandaag hebben Hamas en aanverwante terreurorganisaties meer dan tienduizend raketten en mortiergranaten afgevuurd op willekeurige burgerdoelwitten in Zuid-Israël. Al die tijd heeft de internationale gemeenschap geen vinger uitgestoken om een einde te maken aan de Palestijnse terreur. De bewoners van Sderot, Ahdod, Ashkelon, Beersjeba en anderen kunnen over het effect van die beschietingen op lange termijn getuigen. Nu wordt het afwachten of de zeer gesofisticeerde apparatuur zal doen waarvoor ze ontwikkeld werd.


Bronnen: op Brabosh.com: Raketbeschietingen vanuit Gaza zullen toenemen als Iron Dome operationeel wordt van 27 september 2010; Israël antiraketsysteem succesvol getest van 8 januari 2010;