Israël zet veldhospitaal neer in Japan [in beeld]

Twee videoclips. De eerste over de voorbereidingen en interviews over het nakende vertrek van het medisch team en hieronder een tweede clip met de aankomst van het team in Japan

“Israël is het eerste land dat een ziekenhuis opzet in het gebied dat is verwoest door de aardbeving en de tsunami. De Japanners en de Japanse pers waarderen de hulp van Israël enorm, volgens de Israëlische Ambassadeur in Japan de heer Nissim Ben Shitrit. Hoogopgeleid medisch personeel wordt samen met allerlei urgentiemateriaal zoals medische handschoenen, dekens, warme kleding en draagbare toiletten overgevlogen naar de zwaarst getroffen gebieden.” [bron]

Het Israëlische leger heeft dinsdag 29 maart officieel de deuren geopend van haar veldhospitaal in de verwoeste noordelijke gebieden van Japan. De kliniek werd opgebouwd net buiten Minami Sanriku, een dorp dat nagenoeg compleet werd vernietigd door de tsunami, een reusachtige vloedgolf die onmiddellijk na de massieve aardbeving volgde aan de noordkust van Japan.

De faciliteit omvat chirurgisch, pediatrie- en kraamafdeling, een intensive zorgen eenheid, een apotheek en een laboratorium. De gebouwen voor de kliniek werden opgetrokken door de Japanse overheid en het 58 mensen tellend Medisch Korps van het IDF en van het Home Front Command werd gehuisvest in een nabijgelegen hotel.

De Israëliërs brachten hun eigen medisch materiaal en voorraden mee, evenals hun eigen voedsel en water om de reeds-beperkte lokale middelen niet verder uit te putten. Ook ter plaatse zijn verscheidene ambtenaren van de Israëlische Commissie voor Kernenergie om er mee over te waken dat het stralingsniveau in het gebied niet te hoog worden.

Op maandag hebben verscheidene Israëlische ambtenaren aan Japanse verslaggevers gevraagd om te berichten over de opening van het veldhospitaal zodat de slachtoffers in het gebied waar hulp en verzorging te vinden.

De Israëlische ambassadeur in Japan, Nissim Ben Shitreet, dankte de Japanse overheid en de vrijwilligers ter plaatse, niet enkel om het goedkeuren van de hulp uit Israël, maar voor het bijstaan met de opstelling van de kliniek. “Het Japanse volk in het getroffen gebied hebben hemel en aarde bewogen om ons te helpen,” zei Sheetrit. “De hulp van de Japanners op het ogenblik dat de hulpdelegatie in Japan voet aan de grond zette was buitengewoon.”

De ambassadeur van Japan in Israël, Haruhisa Takeuchi, leverde op zijn beurt een hartelijk dankwoord aan de medische delegatie: “Ik dank u,mensen van het medisch personeel, uit de grond van mijn hart, om zich vrijwillig te melden om in de nasleep van deze tragedie te helpen en voor het uitvoeren van deze moeilijke opdracht.“

De ambassadeur dankte ook het volledige volk van Israël om de natie zo sterk bij te staan: “In dit moeilijke uur, zullen wij blijvend de warmte en genadige omhelzing, de goede wil en solidariteit van het volk van Israël herinneren…. Uw steun is een bron van hoop en aanmoediging.”

Een Israëlische staflid van het medisch korps spreekt met een Japanse reporter

Officieren treffen de laatste voorbereidingen om de eerste slachtoffers op te vangen in het veldhospitaal

De commandant van de delegatie, Brigadier-generaal Shalom Ben-Arye (rechts), bespreekt de activiteiten van ed delegatie met de Israëlische ambaddaeur in Japan, Nissim Ben-Shitrit (links)

De 58 leden van de medische delegatie van het IDF hebben zich geïnstalleerd in het veldhospitaal dat grotendeels bestaat uit caravans die op een parking werden opgesteld in Minami Sanriku, de Prefectuur van Miyagi, Japan

De Israëlische vlag mag natuurlijk niet ontbreken en wappert reeds boven het veldhospitaal

Meer foto’s op Flickr: IDF Aid Delegation to Japan, March 2011


Bronnen: Israel Defense Forces: IDF Aid Delegation to Japan Arrives and Sets Up a Field Clinic van 28 maart 2011; IDF Aid Delegation to Depart for Japan Crisis Zone with 60 Tons Equipment van 24 maart 2011; met dank aan Aukina Dokter voor de hint

Een gedachte over “Israël zet veldhospitaal neer in Japan [in beeld]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.