Barak: Terreur in Gaza krijgt zware klappen


Minister van Defensie, Ehud Barak: “We hebben zware klappen uitgedeeld aan de terreurgroepen in Gaza.” Als het van Barak afhangt hangen er donkere wolken boven Hamas. Ik ben benieuwd wanneer het IDF opnieuw de Gazastrook binnentrekt en schoon schip maakt met de terreur van Hamas…

Op de kabinetsvergadering van zondagochtend (27 maart), gaf minister van Defensie Ehud Barak voor de andere regeringsministers een overzicht van de huidige veiligheidssituatie in de Gazastrook na de golf van geweld van de voorbije weken. Barak merkte op dat het IDF routinematig en voortdurend operaties uitvoert langsheen de grens met Gaza tegen terroristen die trachten explosieven te plaatsen langsheen het veiligheidshekken en pogingen om vanuit Gaza raketten en mortiergranaten te lanceren naar Israël.

Barak voegde eraan toe dat de operatieven van Hamas, de Islamitische Jihad en andere terroristengroepen tijdens schermutselingen met het IDF werden verwond, waardoor de groepen [nog meer] raketten naar Israël afvuurden. “De voorbije 10 dagen hebben de terroristenorganisaties van Gaza ernstige klappen moeten verwerken,” zei Barak, opmerkend dat 13 terroristen werden gedood en dat infrastructuur van de terroristen werd beschadigd.

“Op ons grondgebied, in onze gemeenschappen die nabij Gaza liggen en in het zuiden, vielen meer dan 100 raketten en mortiergranaten, gelukkig zonder dodelijke slachtoffers te maken. Drie burgers werden verwond en een aantal gebouwen raakten beschadigd.” Barak zei dat Israël Hamas volledig verantwoordelijk voor alle activiteiten in Gaza.

“Israël zal geen vrede nemen [met de mortier- en raketaanvallen] en wij zullen hen op alle mogelijke manieren blijven dwarsbomen om dat te doen. Vanochtend raakten wij een terreurcel die zich klaarmaakte om [een projectiel] naar Israël te lanceren. Wij hebben niet de bedoeling om de situatie te laten escaleren en het is belangrijk om de dagelijkse routine van het leven te handhaven.“

Barak merkte op dat de terroristenorganisaties lukraak op bewoonde gebieden vuren terwijl het IDF nauwkeurige aanvallen lanceert die bijna altijd het voorgenomen doelwit raken en/of uitschakelen.


Bronnen: Israel Defense Forces: Defense Minister: Terrorist organizations in Gaza have suffered serious blows van 27 maart 2011;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.