Melanie Philips over ‘salonbarbarisme’ en de massacre van Itamar [video]

Wat volgt is een interview met de Britse journaliste en auteur van 4 boeken Melanie Phillips op de Israëlische televisie. In enkele zinnen maakt ze brandhout van de Westerse en Britse berichtgeving over Israël.

Vooral het ijskoud doodzwijgen door de Britse media van de  verschrikkelijke slachting in Itamar vindt zij verbijsterend. Armchair Barbarism noemt zij dat.

Melanie Phillips:

“The British media is failing to report the attacks upon Israel, and only reporting Israeli responses, thus creating the entirely false impression that Israel is the aggressor. Thus in turn creating the kind of hatred of Israel in the world which is leading to mass murder.”

Over de Itamarmoorden:

“Overwhelmingly, the media have either ignored or downplayed the atrocity – or worse, effectively blamed the victims for bringing it on themselves, describing them as ‘hard-line settlers’ or extremists. Given that three of the victims were children, one a baby of three months whose throat was cut, such a response is utterly degraded.”

Meer over en van Melanie Phillips op haar blog in The Spectator. Nog meer artikels op haar website http://www.melaniephillips.com/. Een Engelstalige biografie over Melanie Phillips vind je hier en hier.


Bronnen: Met dank aan Elder of Zyon voor de hint. Video gemaakt en verspreid op 27 maart 2011 door www.vladtepesblog.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.