JStreet ontdekt een nieuwe Joodse nederzetting in Palestina

Tel Aviv-Jaffa in 1909, zoals het allemaal begonnen is. Van een zandbak tot grootstad. Helemaal uit het niets met veel hard labeur. Hoezo? Afgepakt, gestolen van de Arabieren? Arabieren etnisch weggezuiverd? Klik op de afbeelding om te kijken hoe het er op dit plekje 100 jaar later uitziet. Niet schrikken!

Joodse nederzetting Tel Aviv 1909-2011

Velen van de Diaspora-Joden die bovenstaande organisaties ondersteunen en hun  naïeve hopeloos achterhaalde ideeën promoten, zijn blijkbaar vergeten dat Tel Aviv ook ooit op een berg in een kale zandvlakte op het strand aan de Middellandse Zee als nederzetting werd opgericht. Gauw wat tenten rechtgezet, wat palen en piketten in de grond geslagen, een pot water op een geïmproviseerd kampvuur en… een nieuwe Joodse kolonie was een feit. Dit gebeurde in 1909 lang voor de Holocaust een breed spoor van Jodenbloed trok doorheen Oost- en West-Europa.

Wat de Palestijnen en andere Arabieren betreft, is Tel Aviv voor hen nog steeds een ‘Joodse nederzetting’ die gebouwd werd op Palestijnse grond en die gedoemd is om ooit weer te verdwijnen. Onlangs brulde het Israëlisch-Arabisch parlementslid Jamal Zahalka het nog uit in een praatprogramma op de Israëlische televisie dat wat hem betreft Tel Aviv Arabische grond is. We kunnen die man maar beter ernstig nemen. Uw leven en dat van uw naaste geliefden kan er misschien van afhangen.

Elder of Zyon heeft rond dit thema een stripstrook gemaakt. Alvast een voorsmaakje. Laat ons hopen dat onze verdwaasde locale anti-Zionistische JCall-Joden meelezen op het eind van de sjabesj.

Jeremy op het HQ van JStreet

Intussen op het hoofdkwartier van JStreet, wordt voorzitter Jeremy Ben-Ami aangesproken door een medewerker met een belangrijk bericht: “Zeg Jeremy! Ik heb net gelezen dat de Joden een nieuwe nederzetting opzetten in Palestina!

Jeremy: “Die fanatieke bastaarden toch! Beseffen ze dan niet dat ze de vrede hierdoor in gevaar brengen? Bereidt onmiddellijk een persmededeling voor!

JStreet medewerker: “Doen we! … Oh, mijn verontschuldigingen. Ik ben verkeerd.

Jeremy: “Hoe bedoel je?

JStreet medewerker: “Ik las een artikel hoe jouw grootouders een nederzetting hielpen bouwen … in Tel Aviv. En dat je vertelde hoe trots je over hen wel was.”

Jeremy: “Huh???

Sol Stern schrijft hierover het volgende in Pajamas Media:

J Street’s Jeremy Ben-Ami: No Zionist Hero

De grootouders van Jeremy Ben-Ami aan vaderszijde waren inderdaad Zionistische helden. In groot gevaar kerende, verlieten zij het Rusland van de Tsaren alwaar de ene pogrom na de andere door het land raasde en vluchtten zij naar het Land van Israël als deel van de Eerste Aliyah (=Joodse immigratiegolf) aan het einde van de 19de eeuw.

Zij bevonden zich onder de 66 Palestijnse Joodse families die tegen de waarschuwingen in van hun leiders van de gemeenschappen, in 1909 van Arabische effendis een groot perceel grond aankochten gelegen op de zandduinen ten zuiden van de oude havenstad Jaffa. De families organiseerden toen een loterij op het strand [oude originele foto uit 1909 bovenaan dit artikel] om de percelen grond onder elkaar te verdelen waarop zij hun aparte huizen zouden optrekken, en aldus de fundamenten legden van de huidige grootstad Tel Aviv en de ‘eerste Hebreeuwse stad’ zal worden.

Twee jaar geleden vierde de gemeente Tel Aviv haar honderdjarig bestaan van de stichting van de stad. Jeremy Ben-Ami en zijn kinderen namen deel aan een ceremonie waarin die historische loterij van 1909 op het strand weer werd opgevoerd, tezamen met andere nakomelingen van de oorspronkelijke Joodse families, stichters van Tel Aviv.

Schrijvend over die gebeurtenis in de New York Times, huldigde Jeremy Ben-Ami de generatie van zijn grootouders van Zionistische kolonisten die Tel Aviv als het moderne centrum van het Joodse onderwijs, cultuur en handel creëerden. Maar hij plaatste toen die nobele verwezenlijking met de vermeende atavistische houding ten aanzien van de Palestijnse Arabieren door de ‘Netanjahoe/Lieberman regering’, lijnrecht tegenover elkaar.

Met andere woorden, Joden die steden bouwden op braakliggende grond die zij legaal aankochten, waren helden toen zij nog behoorden tot een bepaald soort Joden die dat deden in de voorbije eeuw, net zolang ze dat maar deden aan de westelijke kant van een denkbeeldige lijn die de volgende 40 jaar niet eens zal bestaan. Nu zijn het allemaal slechteriken. Dat houdt inderdaad perfect steek.

2 gedachtes over “JStreet ontdekt een nieuwe Joodse nederzetting in Palestina

 1. Wiesje: “de honden blaffen maar de caravaan trekt verder”

  Ja, inderdaad. Negeren is misschien nog wel het beste.

  Like

 2. Het is misschien beter om de Jstreeters en de Jcallers of hoe ze zich ook allemaal noemen maar gewoon links te laten liggen waar ze immers toch al staaan. Links.
  Over deze mensen zegt een Arabisch spreekwoord iets als :”de honden blaffen maar de caravaan trekt verder”.
  Waar het Joodse volk Zion herbouwt met de hulp van G’d daar proberen de Jstreeters en alle aanverwante anti’s die zich doorgaans “vredesactivisten” noemen, proberen de Jstreeters de geweldige, de historische trek, terug naar Zion tegen te houden. Zoals de Islam c.s. dit tegen probeert te houden, zoals er historisch altijd anti-krachten waren die Joodse overwinningen, terugkeer naar hun land tegen probeerden te houden. Altijd vergeefs.
  Ooit heb ik me enorm ge’ergerd aan organisaties als JStreet maar niet meer. Ik beklaag ze. Ze ontstelen zichzelf een geweldig gebeuren, grote vreugde en ontroering. Ze zijn….gek gemaakt door te veel vervolging en onderdrukking. Ze zijn er letterlijk aan onderdoor gegaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.