Het grote gevaar dat Jeruzalem bedreigt [video]

Deze videoclip werd gemaakt op 29 november 2007 ten tijde van het Olmert Vredesplan dat ondermeer de splitsing van Jeruzalem inhield, maar is vandaag nog even relevant als toen. Zie ook: Ex-premier Ehud Olmert: Abbas heeft nooit gereageerd op mijn vredesvoorstel.

De schrik sloeg toen velen om het hart moest dat ooit [weer] gebeuren. Want de laatste keer dat de Arabieren de stad veroverden en controleerden – het deel dat tussen 1949 en 1967 ‘Oost’-Jeruzalem werd genoemd-  kregen de Joden bij de herovering in 1967 hun hoofdstad in duizenden miljoenen gruzelementen terug.

Alle synagogen verwoest inclusief de Tifferet en de Hurva synagoge, het Joodse Kwartier afgebrand tot in de kelders, de grafstenen van de Joodse begraafplaats kapot geslagen en gebruikt om wegen te verharden  en last but not least: 19 jaar lang werd de Joden verboden om hun heiligdommen te bezoeken, wat in strijd was met alle internationale afspraken die toen werden gemaakt omtrent het Gouden Bassin. Dat mag nooit meer gebeuren! Helaas maar met Arabieren kan je nu eenmaal geen duurzame akkoorden afsluiten.

Jeruzalem delen is de stad overgeven aan Hamas

Eerste-minister Benjamin Netanjahoe:

Jeruzalem is de ééngemaakte ondeelbare hoofdstad van het Joodse volk. Indien we Jeruzalem zouden verlaten geven we de stad uit handen aan Hamas. Iran en andere strijdmachten die met hen samenwerken,  zouden de controle over de stad snel overnemen. Zij zouden een permanente bedreiging vormen voor de welvaart van de stad, de veiligheid van Israël en de vrijheid van godsdienstbeleving voor de miljoenen pelgrims en volgelingen van de verschillende religies die jaarlijks de stad bezoeken.

Jeruzalem is altijd al het kloppende hart van het Joodse volk geweest. Vanop de Olijfberg zie je de Oude Stad liggen, de Tempelberg met de gouden Rotskoepel en het islamitische schrijn, evenals het labyrint van Jeruzalem’s Arabische en Joodse wijken. Jeruzalem is altijd al de hoofdstad geweest van het Joodse volk en dat sinds de tijd van de Bijbelse Koning David, 3.000 jaar geleden. De Tempelberg is misschien wel de explosiefste vierkante kilometer van de wereld. Jeruzalem opgeven zou een even grote tragedie zijn voor het Joodse volk als het opgeven van de wereldvrede.


Zal de Klaagmuur, gelegen in voormalig ‘Oost-Jeruzalem’, opnieuw onder het beheer komen van moslims en arabieren in een toekomstige Palestijnse staat ?  I don’t think so! Want: hebben we al geprobeerd. Het werkt niet.


Bronnen: lees ook op Brabosh.com: De verwoesting van Jeruzalem door de Arabieren 1948-1967 [in beeld] van 25 april 2010; Jeruzalem delen met de Arabieren? Hebben we al geprobeerd, werkt niet [in beeld] van 22 juni 2010; De Val van Jeruzalem in mei 1948 van 6 mei 2010; Jeruzalem: Verdeelde stad 1948 – 1967 van 7 april 2010; Kwartetten tegen Israël van 17 maart 2010; Oost-Jeruzalem als hoofdstad van ‘Palestina’ is boerenbedrog van 4 februari 2010; Een goede reden waarom het herenigde Jeruzalem de hoofdstad van Israël is en dat zal blijven… van 6 december 2009; Jeruzalem, de ondeelbare en eeuwige hoofdstad van Israël van 11 mei 2010

Een gedachte over “Het grote gevaar dat Jeruzalem bedreigt [video]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.