VN-Mensenrechtenraad heeft weer 6 anti-Israëlresoluties klaarliggen

De Waakhond van de Algemene Vergadering van de VN kijkt altijd maar één kant op. Hoe zou dat toch komen? Misschien omdat in 2009 de voorzitter ervan, Ali Treki was, een Libiër uit van de stal van Moeammar Khaddafi? Treki verklaarde in de Verenigde Naties dat “de eliminatie van de Joden, de redding kan zijn van de volkeren van Europa en van de Verenigde Staten”.

6 op 14 = anti-Israëlresoluties

De Raad voor de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties [UN Human Rights Council] heeft andermaal zes resoluties over Israël ter stemming klaarliggen, maar slechts één over Iran en geen enkele die zich op Libië focust, zoals blijkt uit haar 16de Sessie van donderdag en vrijdag. Eén van de resoluties eist dat de VN-Veiligheidsraad zich moet bezinnen om wat heet ‘de situatie in de Palestijnse bezette gebieden‘, door te verwijzen naar het Internationaal Strafhof in Den Haag (NL).

Globaal moet de raad 38 resoluties behandelen waarvan 14 individuele landen behandelen. Van de VN-Mensenrechtenraad wordt verwacht dat ze resoluties zal stemmen waarin de schending van de mensenrechten in Myanmar ter sprake komen, alsook in Noord-Korea en Ivoorkust. Het heeft ook resoluties liggen die de situatie in Burundi, Tunesië, de Republiek Kongo en de Republiek Guinea behandelen.

Wanneer het over Iran gaat, ligt er een korte resolutie op tafel waarin wordt verzocht om een speciale rapporteur aan te stellen die moet berichten over de situatie van de mensenrechten in Iran. Maar er volgt geen veroordeling van schendingen van de mensenrechten in Iran.

Met betrekking tot Israël werden nochtans zes resoluties uitgegeven. Eén resolutie handelt over de Golanhoogten, een andere over het incident op zee in mei 2010 met de Mavi Marmara die zogenaamd hulpgoederen naar Gaza bracht en in volle zee werd geënterd en opgeleid door de Israëlische zeemacht en een derde resolutie handelt over het Palestijnse recht op zelfbeschikking.

Twee resoluties behandelen de Israëlische aanwezigheid in Judea & Samaria en in [Oost-]Jeruzalem en de zesde is een resolutie die gebaseerd is op het werk van het Comité dat moet toezien of Israël wel voldoende samenwerkt met de speciale onderzoekscommissie van 2009 omtrent Operatie Gegoten Lood [Op. Cast Lead], beter bekend als de Goldstone Commissie. Vier van de resoluties spreken over onwettige Israëlische activiteiten en schendingen van de mensenrechten.

De stemming van de resoluties valt in dezelfde week dat de Palestijnen vanuit Gaza een spervuur van raketten en mortiergranaten hebben gelanceerd tegen burgerdoelwitten, Joodse gemeenschappen in Zuid-Israël, waarbij één vrouw werd gedood en 39 andere mensen werden verwond door een bom bij het Centrale Busstation van Jeruzalem.

Binnen de resolutie over het Goldstone Rapport over Gaza is er een eis van de HRC aan de Algemene Vergadering van de VN om dat rapport opnieuw in overweging te nemen, dat een zware aanval doet op Israël voor vermeende schendingen van de mensenrechten en mogelijke oorlogsmisdaden, tijdens haar zittingen van 2011. Het vraagt dat de Algemene Vergadering het Goldstone Rapport voor verdere actie doorverwijst naar de VN-Veiligheidsraad.

Het eist verder dat de Veiligheidsraad erover nadenkt om de situatie in de ‘bezette Palestijnse gebieden’ zou willen doorverwijzen naar het Internationaal Strafhof van Den Haag. Volgens de niet-gouvermentele organisatie UN Watch, dat de activiteiten van de VN-Mensenrechtenraad [UNHRC] controleert, had de raad – voorafgaand aan deze 16de zitting – 51 resoluties goedgekeurd die individuele landen behandelen, waarvan 35 over Israël gingen.

In de voorafgaande eerste 15 sessies van de Verenigde Naties handelden 35 op 51 VN-resoluties over Israël. Wel wel… Schande over deze wereld! Tja, te weten dat de Verenigde Naties gecontroleerd en gestuurd worden door de Arabische Liga [22 landen] en het OIC [de moslimwereld met 57 landen] kijkt niemand daar nog van op. In 2003 werd zelfs een Libiër – Najat al-Hajjajia – verkozen om de VN-Mensenrechtenraad [United Nations Human Rights Commission/UNHRC] voor te zitten.

Lees bijvoorbeeld dit op Brabosh.com: Verenigde Naties onder vuur: Waarom werden misdaden van Khadaffi-regime verzwegen?

De Verenigde Naties? Rot tot op het bot, vergiftigd door institutionele virulente Jodenhaat en haat jegens de Joodse staat van Israël.


Bronnen: The Jerusalem Post: UNHRC to vote on six anti-Israel resolutions door Tovah Lazaroff van 24 maart 2011; UN Watch: Status of Important UNHRC 16th Session Resolutions van 24 maart 2011; op Brabosh.com: Hier zijn ze weer die Israëlbashers voor vrede in het M-O… van 26 februari 2011; Balkenende over het failliet van de Verenigde Naties en zondebok Israël van 2 oktober 2010; Mensenrechten en de Verenigde Naties: Schreeuwen in de Arabische woestijn van 3 juli 2010; VN-Mensenrechtenraad andermaal in opspraak van 22 juni 2010; José María Aznar: Het einde van Israël betekent het einde van ons allemaal van 18 juni 2010; Hoe de hele wereld het dikwijls compleet mis kan hebben met Israël van 3 mei 2010; VN weigert om beschuldiging over vermeende Israëlische organenhandel terug te trekken van 1 mei 2010; Dubbele standaarden: Israël doelwit bij uitstek van A.I.-Vlaanderen van 13 april 2010; Incident tussen Belgische voorzitter VN-Mensenrechtenraad en UN Watch over Israël van 27 maart 2010; De speech in de Verenigde Naties die niemand mocht zien noch horen van 7 maart 2010; Israël vs Goldstone: 1 – 0 (medewerkster Goldstone teruggefloten) van 7 maart 2010; Palestijnse klacht: teveel VN-rapporten over Palestijnen van 21 februari 2010; Israël zetelt voor het eerst in randorganisatie van VN-Mensenrechtenraad van 28 januari 2010;

7 gedachtes over “VN-Mensenrechtenraad heeft weer 6 anti-Israëlresoluties klaarliggen

 1. Van horen zeggen!
  Sinds de Nederlandse politica Anja Leugenbelt gescheiden is van haar ex-man/ terrorist ( via hun huwelijk kon de man een verblijfsvergunning krijgen en leeft hij sinds decennia op kosten van de Nederlandse belastingbetaler-Leugent evenzeer), is diezelfde dame op zoek naar een nieuwe partner. Met voorkeur voor exotische en gewelddadig typen, heeft ze verschillende huwelijksaanzoeken ontvangen via een Hamas-relatiebureau uit Gaza. De “ouwe doos met dikke billen en fascistoïde neigingen” heeft wel één groot probleem gezien haar verleden van “vrije seks”, want daar houden die moslimfanatici niet van, alsook het gemis aan Nederlandse kamelen en geiten die ze zal moeten schenken aan haar toekomstige schoonouders. Daarom zal ze 10 000 fietsen schenken aan de lokale overheid die onlangs besloot dat vrouwen daarvan geen gebruik meer mogen maken. Gezien non-inzet ivm de rechten van de Moslimvrouwen zal dat haar een worstje wezen.
  David
  Men zegge het voort

  Like

 2. Punt 1. Het is de schuld van Israel.
  Punt 2. Is het niet de schuld van Israel, dan treedt automatisch punt 1 in werking.

  Like

 3. Ben je verbaasd? In de jaren ’80 was het hoofd van het Rode Kruis in Libanon de broer van Arafat die na Sabra en Shatila ‘meteen’ beweerde dat Israel 10-duizenden palestijnen had afgeslacht. De VN veroordeling was er nog voor dat het begonnen was…
  Uiteindelijk bleken het christenfalangisten te zijn opzoek naar de moordernaars van Gemayel Bashir die met 50 anderen 3 dagen geleden was opgeblazen en het aantal was rond de 600 waarbij het ging om 22 vrouwen en kinderen. De rest waren ‘militanten’ uit vrijwel elk arabisch land.
  Ik ben niet verbaasd aangezien de meeste NGO’s in de Gazastrook onder de plak zitten van de Hamas, anders komen ze er niet in…

  Like

 4. Aan de Yisra-El bashers;
  1400 Arabische/Islamitische kinderen zijn in het Edith Wolf-ziekenhuis bij Tel Aviv, aan hart problemen geholpen.
  Nog eens 1200 kinderen van diverse (islamitische)landen ook.
  Dit alles gratis. Dus door de overheid gefinanciëerd.

  Like

 5. Het blijft cynisch dat deze VN raad voor met beesten beslist over de menselijke reactie van Israel op beestachtig gedrag…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.