Ontdekking van zware wapens bestemd voor terreurgroepen in Gaza [video]

Op deze videobeelden van IFNAdesk is een samenvatting te zien van de ontdekking door het IDF van een poging door het vrachtschip “Victoria“ om illegaal wapens te smokkelen naar terroristenorganisaties die in de Gazastrook aktief zijn. Het schip was vertrokken vanuit Lattakia (in Syrië), maakte een korte stop in Turkije vóór zijn definitieve bestemming naar Egypte.

Naar algemeen wordt aangenomen, waren de wapens bedoeld om doorheen Egypte naar de Gazastrook te worden gesmokkeld. Van Turkije en Egypte wordt niet aangenomen dat ze in deze wapenhandel betrokken waren.

Het wapenarsenaal dat op het schip werd ontdekt omvatte duizenden mortiergranaten en -lanceerders, allerhande munitie en verontrustend genoeg: zes anti-schipraketten met een bereik van ongeveer 35 kilometer, die het regionale machtsevenwicht in het voordeel van de terreurorganisaties kunnen verplaatsen. Deze raketten konden gebruikt te zijn om de Israëlische schepen van de Marine, burgerlijke schepen, en gasreserves van de kust van Israël te bedreigen.

Bovendien werden Iraanse documenten opgesteld in het Farsi gevonden, samen met een handleiding voor de bewapening met raketidentificatie die de Perzische emblemen bevatten van de Iraanse overheid, een bewijs dat de betrokkenheid en de samenwerking levert tussen Iran en Syrië aan de terreurorganisaties verder te bewapenen.


Bronnen: Ifnadesk: Israeli Navy Uncovers Weaponry Intended for Terrorist Organization in the Gaza Strip van 17 maart 2011; op Brabosh.com: IDF onderschept vrachtschip vanuit Turkije op weg met wapens voor Gaza van 16 maart 2011

Een gedachte over “Ontdekking van zware wapens bestemd voor terreurgroepen in Gaza [video]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.