De mens als het perfecte beschermende schild voor Palestijnse Jihadisten [plaatje]


Donderdag, 24 maart 2011. Het commando van de – op Hamas nà – grootste terreurgroep in de Gazastrook, de Palestijnse Islamitische Jihad, heeft haar commandanten opgeroepen tijdelijk onder te duiken uit vrees voor Israëlische doelbewuste geviseerde liquidaties na de bomaanslag in Jeruzalem van gisteren namiddag waarbij een vrouw om het leven kwam.

Op het plaatje hierboven heeft een terrorist van de Islamitische Jihad, met op zijn schouder een met propeller aangedreven mortiergranaat, voor zichzelf alvast een perfecte schuilplaats gevonden:  achter de rokken van een vrouw met kind in de armen. Het ideale menselijke schild voor islamistische angsthazen, lafaarden en andere PalArabische terroristen.

Indien dan later burgerslachtoffers zouden vallen tijdens de uitvoering van Israëlische zelfverdedigingsoperaties, is alles al voorbereid om Israël te beschuldigen van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Alleen nog wat foto’s maken en toevoegen, wat fictieve namen van slachtoffers invullen, een paar  hevig schreiende moeders erbij en het plaatje is compleet.

Nog één ding moet er dan gebeuren: een telefoontje plegen naar de Verenigde Naties, rechter  Richard Goldstone weer aan het werk zetten zodat ie weer een mooi rapport kan schrijven dat hem door Hamas en al-Fatah werd gedicteerd en ingefluisterd werd door de Arabische Liga, en dan kan ie wel weer. Zo gaat dat daar in ‘Palestina’. Alle dagen van de week, alle maanden van het jaar en dat al meer dan 62 jaar lang.


Toppunt van obsceniteit en moreel verval: niemand die zich lijkt te storen aan de op zijn minst disproportionele belangstelling die Palestijnse terroristen krijgen, gemeten aan het ongelooflijk aantal microfoons die op het plaatje te zien zijn. Ik heb dat nog nooit gezien als bv de premier van Israël of iemand anders van zijn kabinet de wereld toespreekt…

9 gedachtes over “De mens als het perfecte beschermende schild voor Palestijnse Jihadisten [plaatje]

 1. Hallo Brabosh,
  Die c-704 raketten zijn tamelijk moderne antischeepsraketten. De naam “zijderups” kwam in me op (Iran-Irak 1980-1988) toen Iran deze raketten gebruikte om olietankers in de Perzische Golf te bestoken. De c-704 is moderner en lichter met een springlading/oorlogskop van 130 kg. Als die raketten niet zouden zijn onderschept had de Israëlische marine een aardige bloedneus kunnen oplopen. Stel je voor een strand in nachtelijk Gaza, een radarblieb, een lancering en daarna een effect als tijdens de Falklandoorlog met Exocetraketten. Natuurlijk heeft de technologie sinds 1981 niet stilgestaan. Hoe dan ook een schip van 3000 ton waterverplaatsing kan hiermee in tweeën worden geknakt.
  Vriendelijke groet,
  Peter ter Haar

  Like

 2. Het briljante van Cast Lead qua PR is dat ze de actie begonnen daags na de kerstdagen toen alle dhimmies die zich journalisten noemen met verlof waren.
  Daarna werden de usual PR blunders door Israel helaas weer gemaakt…

  Like

 3. Dat vraag ik me ook af. Ik denk dat de rol van Iran onderschat wordt en dan heb ik het niet alleen over Syrië en Libanon, maar over het hele MO. Het komt ze wel heel erg goed uit. De onvrede in Iran zelf, de kernwapens. De afleiding werkt in hun geval in hun voordeel.
  Ik zou het leger niet tanende willen noemen, alhoewel de acties in Libanon en Gaza niet bepaald spectaculair waren. Deze oorlogen waren anders ivm de vorigen. Als het moet, als het echt moet, dan kunnen ze het wel.
  PR is inderdaad dramatisch, maar ik geloof dat het toch echt van twee kanten komt. Gisteren stond in alle Nederlandse media dat Netanyahu gezegd zou hebben ‘agressief’ te reageren op de aanvallen van Hamas. Het woord agressief is alleen nooit gevallen, want dat heeft hij niet gezegd. Hij had het over een ‘firm response’, maar dat is iets anders. Westerse media willen maar al te graag het verhaal geloven van de zielige en onderdrukte Palestijnen en dat werkt in Israëls’ nadeel.

  Like

 4. Alles wijst erop dat Hamas en de hieraan gerelateerde terroristenclubs in de Gaza samen met de Hezbolaah en Syrie, met Iran als aanjager naar een grote aanval op Israel toe werken. Deze aanval zal niet kunnen worden gestopt met de Luchtmacht alleen. Zet daar tegenover dat de absolute suprioriteit van het Israelische leger tanend is. De oorlogen tegen de Libanon en Gaza waren bepaald niet imponerend. Briljante tactieken zijn schaars en de PR is ronduit amateuristisch. Wat kan/zal Israel doen?
  Het baart mij in ieder geval grote zorgen.

  Like

 5. De lafbekken laten niet eens hun gezicht zien. Gestoorde monsters zijn het en dat is een levensgevaarlijke combinatie.

  Like

 6. Bedankt voor de correctie Peter. Maar kan je me niks meer vertellen over die zes stuks C-704 Anti-schip raketten die enkele dagen terug werden onderschept op een smokkelschip? Hoe worden die gelanceerd? Enz?

  Like

 7. Los van de technische omschrijving van het wapen, valt diep te betreuren dat die laffe terroristen zich niet af en toe vergissen om het betreffende wapentuig omgekeerd te gaan gebruiken. Dan zou de ” achterban” letterlijk en figuurlijk weggeblazen worden. Idem dito voor die zelfmoordterroristen, implosie i.p.v. explosie.
  David

  Like

 8. Brabosh nu lok je me uit de tent. Je overigens uitstekende werk op de website mag natuurlijk niet lijden onder wapentechnisch verkeerde uitingen.
  RPG= rocket propelled grenade=door raket voortgestuwde (propelled) granaat. De granaat vliegt voortgestuwd door een raket uit de lanceerder op de schouder van onze Palestijnse held. Echt dit is best belangrijk bij goede journalistiek. Voorts complimenten met de site. Met vriendelijke groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.