Hamas boos om Britse en Duitse veroordeling van Palestijnse terreuraanslagen

De propagandamachina van Hamas beschuldigt Israël van het veroorzaken van burgerlijke slachtoffers in Gaza tijdens de defensieve luchtaanvallen die door de IAF (Israëlische luchtmacht) werden uitgevoerd nadat Hamas illegale terreuraanvallen had uitgevoerd op burgerlijke doelwitten in dichtbevolkte wooncentra in Zuid-Israël.

Sami Abu Zuhri, chef van de propagandadienst van Hamas, veroordeelde Duitsland en Groot-Brittannië voor het feit dat zij met hun verklaringen het recht op zelfverdediging van Israël bevestigden. “Wij achten de Duitse minister van Buitenlandse Zaken medeplichtig aan de moord op kinderen,“ vertelde hij tegenover verslaggevers.

Sami Abu Zuhri van Hamas: Als wij schieten op Israël, dan schieten die terug en dat is niet eerlijk!

Duitsland uitte dinsdag haar steun voor Israël na een opflakkering van de gevechten met Hamas, zo meldde het Duitse persagenstchap DPA. “Wij veroordelen het massieve raketbombardement van Israël vanuit de Gazastrook in de sterkste termen. Wij eisen dat Hamas dergelijke gewelddadigheden onmiddellijk stopt,“ sprak Guido Westerwelle, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken tijdens een persconferentie in Berlijn. “Israël heeft het recht om haar burgers tegen terroristenactiviteiten als dit te beschermen. Een nieuwe spiraal van geweld moet ten alle prijzen worden verhinderd.“

In gelijkaardige bewoordingen veroordeelde de Britse diplomaat de Gazaanse terreur. Alistair Burt, Brits minister voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika zei: “Ik veroordeel het spervuur van mortiergranaten vanuit Gaza op zuidelijk Israël de voorbije dagen. Het willekeurig vuren op Israëlische burgers, op het ogenblik dat zij het Joodse Poerimfeest vieren, is onaanvaardbaar.“

“Het afvuren van meer dan 50 mortiergranaten op slechts enkele uren, evenals een Gradraket op Ashkelon die verwondingen en schade veroorzaakte, is het teken van een verdere escalatie van de situatie op een ogenblik waarop de internationale inspanningen toenemen om Israël en de Palestijnen terug aan de onderhandelingstafel te krijgen,” zei hij. “Hamas moet onmiddellijk met deze aanvallen ophouden en de andere militante facties in de Gazastrook in toom houden.”

Zoals algemeen bekend is Hamas een terroristengroep die van bij haar oprichting in 1988 openlijk de vernietiging van Israël predikt. De terreurgroep heeft doelbewust talloze bloedige slachtingen aangericht onder burgers van Israël en is nog steeds bijzonder trots op het feit dat het dergelijke barbaarse aanvallen heeft uitgevoerd. Het houdt soldaat-korporaal Gilad Shalit gevangen en staat het Rode Kruis niet toe hem te bezoeken. Wanneer het wordt aangevallen door Israël gebruikt het haar eigen burgers als menselijke schilden en beschuldigt het vervolgens Israël als haar burgers worden verwond.


Bronnen:


Madame Aïsha al-Harem, echtgenote van de Big Boss van de terreurgroep Hamas, gaat op vrijdag altijd naar de kapper in Gaza City,. De Israëli’s weten dat ook, vandaar dat zij altijd een paar vrienden meeneemt, voor in geval van…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.