Israël voert luchtaanval uit op stellingen van Hamas in Gaza


Gaza, 25 april 2010. Enkele terroristen van de Palestijnse Islamitische Jihadgroep, na Hamas de grootste terreurformatie in de Gaza, toont fier aan de pers enkele van de tunnels die door haar worden gebruikt om terreuraanslagen uit te voeren op Israëlische ongewapende burgers, vrouwen en kinderen [bron]

De woordvoerder van het IDF heeft deze nacht bevestigd dat een vliegtuig van de IAF een aantal Palestijnse installaties in Gaza heeft aangevallen die door de terroristen van Hamas worden gebruikt. Zo werden twee terroristen- en smokkeltunnels gebombardeerd, twee sites die werden gebruikt voor de productie en de opslag van wapens werden geraakt alsmede twee andere doelwitten.

“De directe doelwitten werden geïdentificeerd en alle vliegtuigen keerden veilig terug naar hun basis,” stond er in het rapport van het IDF te lezen. “De aanval was een antwoord op de terreuraanslagen die onlangs werden uitgevoerd op gemeenschappen in het zuiden [van Israël],” ging de verklaring verder. “Het IDF zal de voortdurende aanvallen op nederzettingen dichtbij de Gaza niet tolereren,” eindigde aldus de verklaring van het IDF.

Medische ambtenaren van Hamas zeiden dat tijdens de Israëlische luchtbombardementen 19 mensen werden gewond waaronder vier terroristen, zeven kinderen en twee vrouwen. In wat blijkbaar een poging lijkt om een volgende Israëlische militaire aanval op de Gazastrook te vermijden, herhaalde Hamas op maandag haar belofte dat het een onofficieel wapenbestand met Israël wil bewaren.

Eerder op maandag bombardeerde de Israëlische luchtmacht een terroristentunnel in het noorden van de Gazastrook die onder de grens werd gegraven zodat terroristen naar Israël konden infiltreren. Het IDF zei dat een aantal operatieven van Hamas eveneens tijdens de luchtaanval werden geraakt in de operatie die gezamelijk werd uitgevoerd door het IDF en de Shin Bet (het Israëlische Veiligheidsdienst).

Het IDF zei dat de aanval werd uitgevoerd in antwoord op de aanvallen van het afgelopen weekeinde door Hamas toen de terreurgroep meer dan 50 mortiergranaten afvuurde op willekeurige burgerdoelwitten en waarbij ook minstens twee anti-tankraketten werden afgeschoten. Op maandag had The Jerusalem Post nog de stijgende bezorgdheid beschreven binnen het IDF omtrent de verhoogde inspanningen door Palestijnse terroristengroepen om tunnels te graven onder de grens [vanuit Gaza naar Israël] die zouden gebruikt kunnen worden door terroristen om ongemerkt Israël te infiltreren en aanslagen te begaan.

Volgens bronnen binnen het IDF, is het aantal tunnels de laatste jaren onrustbarend toegenomen. Elke commandant van een Hamasbrigade heeft het bevel gekregen om terroristentunnels uit te graven langs zijn secrtie van de grens van Gaza. Die tunnels werden in het verleden door Hamas en andere terroristengroepen gebruikt om Israël binnen te dringen. De terroristen die korporaalsoldaat Gilad Schalit ontvoerden van zijn militaire post dichtbij Kerem Shalom, raakte Israël binnen via dergelijke ondergrondse tunnel.


Enkele F15 en F16 Israëlische gevechtsvliegtuigen staan klaar om op te stijgen.


Bronnen: The Jerusalem Post: IDF attacks Hamas terror targets in Gaza Strip van 22 maart 2011 en Hamas repeats commitment to keep unofficial truce door Khaled Abu Toameh van 21 maart 2011; IDF Blog: Israeli Air Force Targets Terror Tunnel and Hamas-Affiliated Militants in Northern Gaza in Response to Rocket Fire door het IDF van 21 maart 2011; Arutz Sehva: IAF Retaliates for Gaza Terror Attacks on Southern Israel en Hamas Offers ‘Ceasefire’ After Death Threat and Air Strike door Chana Ya’ar van 21 maart 2011;

4 gedachtes over “Israël voert luchtaanval uit op stellingen van Hamas in Gaza

 1. Vanaf 2010 in grote hoeveelheden raketten en mortier granaten door Hamas terroristen afgeschoten op Israëlisch grondgebied. Nu heeft de Israëlische luchtmacht een aantal tunnels kunnen vernietigen van de Hamas terroristen. Tunnels nu zijn vernietigd door het IDF misschien water naar de zee toe dragen Hamas terroristen zijn net mollen op een anderen plek gaan zij weer nieuwe tunnels graven,.

  Like

 2. 5e raket afgevuurd en daar geen enkele berichtgeving over wel over de actie tegen die terroristen die men dan nog militanten noemt ,
  beschamend is dat !

  Like

 3. Vandaag is al weer de 5e raket afgevuurd vanuit Gaza. Opvallend veel de laatste dagen!

  Like

 4. Misschien moeten we van tijd tot tijd herhalen dat er maar EEN ENKELE REDEN is voor de terreurdaden vanuit Chaza, tevens de nadruk leggend op het feit dat beschietingen van burgerbevolkingen een terreurdaad is. Een enkele reden en dat is: daar in Israel wonen Joden en Joden moeten dood.
  Een van de onbenullige en kwaadaardige slogans is dan ook de zinsnede van “Israelische wraak”. Indien Israel wraak zou nemen wat het nimmer doet dan moet men het zoeken in het doden van ieder wezen dat behoort tot een cultuur die de Joodse cultuur tracht te vernietigen. Nimmer, nimmer verlaagde Israel zich tot het niveau van dit soort racisme. Israel tracht de terreur te stoppen, de terreur van een racistisch stukje wereld (Gaza) waar men niet een enkele Jood wenst tenzij hij een gevangene is. Ten koste van wie men naar hartelust alle wetten van Geneve, Oslo, c.s. kan overtreden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.