Palestijnse haatindustrie leidde naar het bloedbad van Itamar

Intussen zijn we een week na de verschrikkelijke gebeurtenissen in Itamar. De buitenlandse pers en zowel die in Nederland als in Vlaanderen – heeft niet of nauwelijks aandacht besteed aan de slachting in Itamar. De doden zijn begraven maar de Palestijns-Arabische Industrie van de Haat – Jodenhaat – draait op volle toeren.

Die Arabische haatfabriek jegens de Jood nam toe met het succes van de wederopbouw van een autonoom Joods Nationaal Huis in de oude heimat van het Heilig Land. In de 2de helft van de 19de eeuw, begin 20ste eeuw begonnen Joden de kettingen van slavernij, discriminatie en dhimmitude van zich af te  gooien. Het verzet binnen de Arabische en moslimwereld tegen hernieuwde Joodse zelfstandigheid in het Midden-Oosten nam recht evenredig toe.

De slachting in Itamar heeft ook Wim Kortenoeven (PVV) aangegrepen.  Over de Rode Draad van haat en geweld jegens de Joden [in feite de Groene Draad, want groen is de kleur van de islam], die  loopt van de eerste Arabische pogroms van 1920, 1921 en 1929, tot aan het bloedbad van Itamar op 11 maart 2011 heeft Wim Kortenoeven (PVV) het lef gehad die in eigen Nederlands parlement ter sprake te brengen.


Bijdrage Wim Kortenoeven (PVV) AO Raad Buitenlandse Zaken, 17 maart 2011

“Wat er in de bovenkamers van het huis van rabbijn Slonim gebeurd was, werd duidelijk toen wij daar binnenkwamen en zagen dat de drie meter hoge plafonds onder het bloed zaten. De kamers zagen eruit als een slachthuis.”

Voorzitter, deze woorden zijn ontleend aan een ooggetuigenverslag van de Nederlands-Canadese journalist Pierre van Paassen. Hij bezocht de millennia oude Joodse wijk van Hebron op 25 augustus 1929. Daar had een dag eerder een pogrom gewoed waarbij 67 Joden waren afgeslacht.

In 1929 bestond de moderne staat Israel nog niet, maar Jodenhaat wel, haat die zijn oorsprong vindt in islamitische concepten. Haat die eenvoudig gemobiliseerd kan worden met ophitsing. Ook toen was er sprake van systematische ophitsing tegen Joden. Dat resulteerde in bloedbaden. De eerste ‘moderne’ pogrom onder de Joden in Palestina vond overigens plaats in 1920, onder andere in de straten van Jeruzalem. Toen werden de Joden er valselijk van beschuldigd de Rotskoepel in Jeruzalem te hebben verwoest.

Voorzitter, afgelopen vrijdag werden in het Joodse dorpje Itamar vijf leden van een Joods gezin in hun eigen huis vermoord. Wij hebben de verschrikkelijke beelden gezien. Wij allen waren Pierre van Paassen. Wij hebben ook gezien hoe de slachtpartij in Palestijns-Arabische steden uitbundig werd gevierd. Er werd bijvoorbeeld snoep uitgedeeld aan passerende automobilisten. De aanslag werd opgeëist door de Al-Aqsa Martelarenbrigade, een onderdeel van de Fatahbeweging van Mahmoud Abbas.

Voorzitter, er is een continuüm tussen de verschrikkelijke gebeurtenissen van 1920, 1929 en 2011, tussen Jeruzalem, Hebron en Itamar. En er ligt een continuüm tussen de ophitsing van toen en de ophitsing van nu. Maar sinds 1993 zijn Nederland en de Europese Unie medeverantwoordelijk voor die ophitsing en de gevolgen daarvan – die op de korte en die op de lange termijn. Want de Palestijnse Autoriteit wordt sinds haar ontstaan door de EU en Nederland ondersteund.

Snel verder lezen KLIKKEN op –>

In 1993 werd het Oslo-akkoord gesloten en de Palestijnse Autoriteit werd in 1994 opgericht. Een essentieel onderdeel van het Oslo-akkoord was dat de Palestijnse Autoriteit een eind zou maken aan anti-Joodse en anti-Israelische ophitsing, dat de Palestijnse Autoriteit een klimaat voor vrede zou scheppen. In plaats daarvan werd de Palestijnse Autoriteit zelf een haatmachine. Pleinen en straten, maar ook sporthallen en scholen werden naar terroristen vernoemd. Instellingen die door de Europese belastingbetaler zijn betaald.

Met name de media en het onderwijssysteem zijn sinds Oslo gebruikt om genocidale haat tegen Israel en tegen het Joodse volk aan te wakkeren en terrorisme en ander geweld te verheerlijken. Ik kan u legio gedocumenteerde voorbeelden geven, maar daar ontbreekt hier de tijd voor.

Voorzitter, in mei 2002 vermoordde de Palestijnse terrorist Habash Hanani drie Israelische tieners in de school van het Joodse dorpje Itamar. Hetzelfde Itamar waar afgelopen vrijdag drie kleine kinderen en hun ouders werden afgeslacht. Ook hier is een continuüm. De tv-zender van de Palestijnse Autoriteit heeft de terrorist Habash Hanani vorige maand geëerd met een speciale herdenkingsvideo. Deze werd vier dagen lang meerdere malen per dag uitgezonden. Het is moeilijk hier geen verband te zien.

Voorzitter, de EU wil Israel dwingen tot het sluiten van een regeling met de Palestijnen. Maar het is evident irrationeel en ook onmogelijk en om over vrede te praten met hen die hun bevolking onderwijzen in bloedvergieten.

Voorzitter, het lijkt misschien buiten verhouding dat ik vandaag stilsta bij de moord op vijf Israelische Joden. Want tegelijkertijd zijn in Japan vele duizenden mensen om het leven gekomen. Maar de schaal van de slachtpartij in Itamar wordt relatief als wij kijken naar het potentieel van de onderliggende haat. Er is een verschil tussen de slachtoffers van natuurrampen en de slachtoffers van gewelddadige haat. De eerste vallen willekeurig, de tweede gericht en met opzet. De eerste tragedie is niet te voorkomen, de tweede wel. Want de gevolgen van gewelddadige haat zijn voorspelbaar.

Het waren woorden van Jodenhaat die leidden tot de moord op zes miljoen Europese Joden. En vandaag prediken islamitische voorlieden als Moslimbroederschap ideoloog Yusuf al-Qaradawi de moord op de zes miljoen Joodse inwoners van Israel. Vandaag is de vredespartner van Israel, de Palestijnse Autoriteit, nog steeds instrumenteel bij het creëren van een klimaat waarin de beoogde genocide van Al-Qaradawi c.s. niet ondenkbaar moet worden geacht. Er is een continuüm tussen Hebron, Auschwitz en Itamar. Hebron, Auschwitz en Itamar waren geen natuurrampen maar onderdeel van een geplande genocide, waarbij Joden werden vermoord louter omdat zij Joden waren.

Het conflict met Israel is niet territoriaal maar ideologisch. Het is een anti-Joods conflict dat is geworteld in islamitische concepten over Joden. Ik roep hier in herinnering dat Hezbollahleider Nasrallah ooit heeft verklaard dat hij het zionisme een goede zaak vindt. Omdat het vestigen van Joden in Israel de moslims de moeite zou besparen de Joden wereldwijd achterna te zitten om hen te doden.

Voorzitter, ik rond af met enkele concrete vragen aan de minister:

 • Kent de minister de uitspraak van de voorzitter van de senaat van Jordanië, Taher Nashat al-Masri, overigens een Palestijnse Arabier, dat het conflict met Israel niet van territoriale maar van ideologische aard is? Hoe beoordeelt de minister die uitspraak?
 • Erkent de minister dat er een relatie bestaat tussen islamitische vooroordelen over Joden en gewelddadige ophitsing tegen Joden?
 • Wat gaat de minister zelf en in Europees kader doen om de Palestijnse haatindustrie aan te pakken? En wat gaat hij doen om de systematisch aangewakkerde Jodenhaat in ‘transitielanden’ als Egypte te bestrijden?
 • Waarom was de minister zo laat met het uitspreken van een veroordeling van de moordpartij in Itamar? Du moment dat Joden een huis bouwen in Jodenland komen er onmiddellijke veroordelingen uit Den Haag en Brussel. En waar was de veroordeling van Brussel?

5 gedachtes over “Palestijnse haatindustrie leidde naar het bloedbad van Itamar

 1. dat Nederland en Europa de Palestijnse autoriteit ondersteunen terwijl ze weten waar dat voor staat is gewoon ronduit verschrikkelijk!,,, je kunt mij niet wijs maken dat ze dat niet weten, dat weten ze donders goed,,,
  ze zijn gewoon anti Israël en antisemitisch alleen proberen ze dat op allerlei manieren te verbergen maar de agenda is duidelijk,, ik neen openlijk afstand van nederland en europa op deze manier kan nederland mijn land niet meer zijn,,,,,,,ik voel mij ook geen nederlander meer,,,,,,,tijd voor alya lijkt mij,,,,

  Like

 2. Beste Wim Kortenoeven,
  Uitstekend verhaal, zie uit naar de antwoorden van de minister.Zie onze actie voor steun aan gezin Fogel, althans steun aan de 3 kinderen en grootouders,
  die overblijven naar de niet met woorden te beschrijven moordpartij , gemotiveerd van uit de islam.
  http://torayeshua.nl/cms/?p=2014
  Maar goed, dat je dapper doorgaat Hugo, dan lezen we dit soort zaken actueel en met grote betrokkenheid van jouw kant.
  En dat geldt ook voor klokkenluiders als Hans Holtrop, die in zijn verwoording uiting geeft aan dezelfde verontwaardiging.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

 3. Rood is de kleur van PVDA. Geel is de kleur van het VATICAAN. Groen is de kleur van de MOSLIMS.
  Het CDA draagt ook sjaals in de groene kleur. Zou het niet beter zijn als die kleur wordt vervangen voor blauw? De kleur van verbondenheid met met Israel. Uit dat volk kwam het heil dat alle christelijke partijen aanhangen. Een symbool dat duidelijk is. Tammo.

  Like

 4. Wie wordt er in de Joodse schriften ook al weer aangeduid als aartsleugenaar, ophitser, haatzaaier, moordenaar van mensen ?
  Is dat niet meneer HaSatan, de duivel in eigen persoon ?
  En lijkt Allah niet sprekend op deze meneer ?
  Moslims aanbidden Allah en nemen daarmee de trekken van Allah in zich op. Is het daarom verklaarbaar, dat moslims meester zijn in de misleiding, met de leugen ? Is het daarom duidelijk, dat moslims altijd bezig zijn met haatzaaien ? En is dat de reden waarom moslims wereldwijd zoveel mensen vermoorden ?
  Shalom,
  Hans Holtrop holtrophans@gmail.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.