Verenigde Naties zijn boos op Khaddafi [cartoon]


Kolonel Khaddafi:  “Ik ben bereid om te vechten tot de laatste kogel. Tot de laatste Libiër. Tot de laatste kameel…” De kameel: “Wablieft?!

Update vrijdag 18.03: nog geen 12 uren nadat ik deze post plaatste zijn de Verenigde Naties het dan toch eens geraakt om wat te doen om de dreiging van een genocide in Benghazi en in de rest van Libië te voorkomen: een vliegverbod. Het kostte Khaddafi exact drie seconden om dat VN-vliegverbod naast zich neer te leggen.

Voorafgaand aan de stemming van deze resolutie, zei kolonel Khaddafi in een interview met de Portugese radio Radiotelevisao Portuguesa, dat de “Veiligheidsraad van de Verenigde Naties geen mandaat heeft. Wij erkennen hun resoluties niet,“ en hij waarschuwde ervoor dat eender welke militaire actie jegens Libië zal begrepen worden als een “kolonisatie zonder enige rechtvaardiging“ en “zware repercussies” voor gevolg zal hebben.

En hoe is dat vliegverbod er gekomen vraagt u zich af? Ja wat dacht u? Op vraag van de Arabische Liga natuurlijk, de 22 Arabische landen die achter de coulissen aan de touwtjes van de VN trekken. De westerse landen staan er steevast voor spek & bonen bij. Behalve…. als Israël moet ‘aangepakt’ worden…

VK.NL: “De resolutie was het initiatief van Frankrijk, Groot-Brittannië en Libanon, het enige Arabische lid van de Raad. De VS voegden zich gisteren bij deze groep. De Arabische Liga van 22 landen in de regio had om het vliegverbod gevraagd.” [bron]

Een gedachte over “Verenigde Naties zijn boos op Khaddafi [cartoon]

Reacties zijn gesloten.