Palestijnse opstanden in Gaza bloedig onderdrukt [video]


Ook in Gaza rommelt het maar of het veel teweeg zal brengen is nog maar de vraag. Hamas gebruikt extreem veel geweld om opstanden aan universiteiten en straatdemonstraties te onderdrukken. Op deze afbeelding belegeren politie agenten en veiligheidstroepen van Hamas, de ingangen en poorten van de Al-Azhar Universiteit van Gaza. De gezichten van verscheidene militanten werden onherkenbaar gemaakt. [bron]

Zowel in Gaza als in Judea & Samaria wordt er betoogd voor eenheid tussen de rivaliserende terreurformaties Hamas en al-Fatah van Mahmoud Abbas. Nadat Hamas de verkiezingen heeft gewonnen begin 2006 en al-Fatah met veel geweld heeft verdreven uit de Gaza in het voorjaar van 2007 regeert Hamas sinds juni/juli 2007 de facto alleen over de Gaza en oefent een regime van terreur en verschrikking uit op de Gazaanse bevolking, dat alles onder het oog van de internationale gemeenschap en met de stilzwijgende instemming van het Kwartet (Rusland, VS, EU en VN).

De volgende video komt van een Hamas website (veel meer foto’s op die site). Geloof het of niet maar Hamas beweert dat de demonstranten hier worden aangevallen door mensen van al-Fatah (Abbas)! We zijn nu al heel wat gewoon van de Gazaanse terreurgroepen maar het opbod wie brengt de grootste leugens in omloop tart elke verbeelding. De Foreign Press Association beschreef de scene aldus: “Op een dag zogenaamd gewijd aan de Palestijnse eenheid, heeft de [Hamas] politie brutaal fotografen en cameramensen aangevallen, slaan ze hen, vernielen materiaal en confisceren zij foto’s en videobeelden.


Bronnen: Elder of Zyon en waar aangegeven..