Vredesbeweging Peace Now houdt iedereen voor de gek zichzelf inbegrepen [cartoon]


Hoe de extreemlinkse ‘vredes’-organisatie Peace Now het recht op de uitverkoop van Israël voor zichzelf opeist in ruil voor Israëlische grond. Met dat doel wil het de terroristenleider Abu Mazen [nom de guerre van Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit] voor altijd in de armen drukken. Zoals bekend droomt Abbas hardop van het oprichten van een Groot-Palestina op de ruïnes van Israël, bij voorkeur zonder Joden.

“Vrede in ruil voor land” dus, alleen zal Israël – wanneer het ooit het vredesplan van Peace Now zou willen uitvoeren – geen vierkante km land meer overhouden. Maar daar willen ze bij Peace Now niet van weten. Die drijven op een wolk van vrede met open ogen een zekere ondergang tegemoet. Peace Now is een linkse Israëlische vredesbeweging die werd opgericht eind jaren 1970 nadat Israël en Egypte een vredesakkoord tekenden. Peace Now is vooral bekend/berucht voor haar verzet tegen de bouw van nederzettingen in Judea & Samaria en streeft Vrede in ruil voor Land [Land for Peace] na met de Palestijnen.

Yariv Oppenheimer

Zo wil de organisatie de Oude Stad van Jeruzalem  opnieuw uit handen geven onder het mom van gedeeld bestuur tussen Joden en Arabieren samen en erkent  Peace Now impliciet het Recht op Terugkeer van de nakomelingen van de Palestijnse vluchtelingen van 1947-1949 maar niet noodzakelijk de uitvoering daarvan. Dat mag wat dubbelzinnig klinken maar dubbelzinnigheid is troef binnen de beweging.

De huidige secretaris-generaal van Peace Now is Yariv Oppenheimer. Bekende sympathisanten van Peace Now zijn ondermeer de Israëlische auteurs Amos Oz en David Grossman. Dichter bij huis vind je bv.  de links georiënteerde Ratna Pelle en Wouter Brassé uit Nederland, bekend van hun verschillende blogs en websites omtrent de problematiek van het Midden-Oostenconflict, waarin ze zich sterk profileren als voorstander van de 2-statenoplossing, zich tegen het nederzettingenbeleid keren en ijveren voor vrede met Palestijnen en andere Arabieren.

De droom van Peace Now: Land for Peace

4 gedachtes over “Vredesbeweging Peace Now houdt iedereen voor de gek zichzelf inbegrepen [cartoon]

  1. Iemand als Jariv Oppenheimer is geen vredesactivist. Hij is een “weg met ons” activist. Dit soort nihilisten, zelfopheffers zijn er altijd geweest, het moet een geestesziekte zijn, een gevolg van vijf millennia Jodenvervolging. Arme Oppenheimer. Hij is een staatsvijand maar de oorzaak is pathologisch, men kan het hem niet echt kwalijk nemen. Maar men kan het ook niet serieus nemen.

    Like

Reacties zijn gesloten.