Voor elke moord moet Israël 1000 nieuwe woningen bouwen in Judea & Samaria

Afbeelding hierboven: nieuwe huizenbouw voor de Joodse gemeenschap van Kiryat Sefer (in Samaria/Shomron). In de nasleep van de slachting van Itamar van 11 maart 2011, keurde de regering van premier Netanjahoe de bouw goed van 500 nieuwe woningen in Samaria & Judea (Westoever), meer bepaald in Male Adumim, Ariel, Kiryat Sefer en gebieden rondom Modi’in.

De Israëlische minister voor Binnenlandse Zaken en vicepremier Eliyahu (Eli) Yishai van de Shaspartij, reageerde vandaag zondag op de goedkeuring door de overheid van de verdeling van vergunningen voor de bouw van honderden nieuwe huizen in de nederzettingen.

Minister Eli Yishai

Geschokt door de terreuraanslag in Itamar van zaterdagnacht, zei de minister “Ik zou niet stoppen met de bouw van 400 nieuwe huizen, wij hebben minstens 1000 nieuwe huizen nodig voor elke vermoorde mens.” Hij voegde eraan toe dat “na deze vreselijke en weerzinwekkende moord, niets nog de families zal troosten. [..] De [Palestijnse] Autoriteit brengt een nieuwe generatie van moordenaars groot.”

Eerder op zaterdag heeft het ministeriële kabinet de bouw goedgekeurd van honderden nieuwe flats te bouwen in de Joodse nederzettingen van Judea & Samaria met name in Male Adumim, Ariel, Kiryat Sefer en gebieden rondom Modi’in. Het besluit komt er in het spoor van de terroristische aanslag in de nacht van vrijdag op zaterdag j.l. waarbij vijf leden van de familie Fogel in Itamar in de nederzetting van Samaria (Shomron) werden neergestoken.

Onder de deelnemers in de speciaal bij mekaar geroepen vergadering waren onder meer aanwezig premier Benjamin Netanjahoe, vicepremier Moshe Ya’alon, minister voor Defenesie Ehud Barak en minister Matan Vilna’i voor Veiligheid. Bronnen binnen het kabinet verteleden aan de Israëlische radio dat de goedkeuring handelt bepaalde gebouwen binnen de bestaande nederzettingen.

De Voorzitter van de Raad van Joodse Gemeenschappen in Judea en Samaria Danny Dayan bekritiseerde zondag het besluit van de overheid om de de bouwvergunningen goed te keuren, en betreurde het dat dit de eerste keer is dat het huidige kabinet van Netanjahoe nieuwe huisvestingen goedkeurt in de nederzettingen en dat het besluit er pas is gekomen nadat de familie Fogel brutaal werd vermoord.

“Het besluit van de overheid is slechts een kleine stap in de goede richting,” merkte hij op en vervolgde met te zeggen dat “wij vandaag een tekort hebben van minstens 1000 wooneenheden in Judea & Samaria.” De overheid zou veel meer bouwvergunningen moeten toekennen door bijvoorbeeld in Itamar een nieuwe wijk op te trekken in naam van de vermoorde slachtoffers.”

“Israël moet dringend haar beleid veranderen en in plaats van gunstige maatregelen uit ‘goede wil’ jegens de Palestijnse Autoriteit, zou het beter haar ‘goede wil’ tonen aan de Joden. Itamar werd 27 jaar geleden opegricht en er is nog steeds geen plan goedgekeurd voor de ontwikkeling en de grenzen van de gemeenschap.”


Bronnen: The Jerusalem Post: Yishai: ‘We need 1,000 units for every person murdered’ van 13 maart 2011; Arutz Sheva: Government OKs 500 NewYesha Homes,Calls It ‘A Small Step” door Tzvi Ben Gedalyahu van 13 maart 2011

8 gedachtes over “Voor elke moord moet Israël 1000 nieuwe woningen bouwen in Judea & Samaria

 1. in Belgie is het geen haar beter,kritiek op Israel zoveel je maar wil zelfs leugens worden als waarheid aangekaart,en de waarheid wordt een leugen,ik dacht nog een aantal jaren in Vlaanderen/Europa te blijven wonen en dan terug te keren naar huis.maar het zullen er geen tien meer worden.

  Like

 2. ik schaam mij inmiddels zo diep voor Nederland dat ik mij geen Nederlander meer voel,,,, een land dat zo anti Israël is kan mijn land niet zijn,,,,,,

  Like

 3. Is dat echt zo? Wat genant. Abbas en de PA zijn helemaal niet van goede wil, kijk maar: PA incitement to terror prior to the murders in Itamar http://palwatch.org/main.aspx?fi=157&doc_id=4793

  De regeringen laten zich weer net zo makkelijk in de maling nemen zoals ze dat destijds met Arafat deden. Wanneer leren ze het nu een keer?

  Like

 4. Wat moeten we doen als abbas naar nederland komt?
  Hij is uitgenodigt door Uri Rozenthal, niet te geloven!!
  Ik schaam me voor de Nederlandse regering.

  Like

 5. Mijn visie in Judea en Samaria meer huizen gaan bouwen ook in Jeruzalem.
  Het Westen hun eigen problemen maar eens gaan oplossen en niet met de interne aangelegenheden van de Staat Israel bemoeien. De meeste westerse landen zijn anti Israel het joodse volk is door de eeuwen heen altijd vervolgd en vernederd.

  Like

 6. Bouwen, bouwen, bouwen, bouwen, bouwen, bouwen, bouwen, bouwen, bouwen, bouwen, bouwen, bouwen, bouwen… (ik kom graag meehelpen!)

  Like

 7. Ik ben het er volmondig mee eens, het bouwen van nieuwe dorpen in de “disputed territories” (“occupied territories” is een gecontamineerde uitdrukking die de historische waarheid geweld aandoet) moet sterk worden geïntensifiëerd. Het is al héél lang duidelijk dat Israël geen deal op basis van ratio, wijsheid en tolerantie zal bekomen met de arabieren. Niet langer omkijken, gewoon uw eigen ding doen, tegen de stroom in. Er staan in het Westen genoeg strijders klaar die het land komen bijstaan indien ze worden geroepen.

  Like

 8. alsjeblieft ga bouwen in judea en shomron hoe meer huizen hoe beter,,,
  keen jehie ratsoon hasjem,,,moge dit zijn wil zijn,,, ook bouwen in Jeruzalem,,,, beide zijn onlosmakelijk verbonden met israel en van oudsher joods land. laat het westen toch barsten,,, dat is toch alleen maar anti Israël,,,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.