Israël zendt reddingsteam naar door aardbeving getroffen Japan

De minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman heeft onmiddellijk nadat de ramp in Japan bekend werd, zijn ambassadeur in Tokyo de Israëlische diplomaat Nissim Ben-Sheetrit de opdracht gegeven om in overleg met de Japanse regering hulp aan de getroffen bevolking aan te bieden als gevolg van de aardbeving van gisterenmiddag.

Ambassadeur Ben-Sheetrit zei dat de ambassade probeert in contact te treden met Israëliërs waarvan men weet dat ze nog in het land verblijven en die op dit ogenblik nog geen contact hebben met hun families in Israël. De ambassadeur zei dat alle werknemers van de ambassade in veiligheid zijn.

Twee delegaties van ZAKA http://www.zaka.org.il zullen vanuit Israël via Hong Kong om hun reddingsinspanningen te bundelen na het einde van de sabbat in de verschillende tijdszones. De delegatie besliste om te vertrekken naar Japan na overleg met het Buitenland Ministerie en Chabad in Japan, zo werd door de organisatie medegedeeld aan de pers.

Het bijzondere reddingsteam van ZAKA zal bij aankomst worden verwelkomd door de Israëlische ambassadeur in Japan Nissim ben-Sheetrit, volgens de verklaring. Zoals iedereen, zich nog zal herinneren werd de inspanningen van het Israëlische interventieteam tijdens de aardbeving in Haïti internationaal bijzonder gewaardeerd.


Bronnen: The Jerusalem Post: ZAKA team set to depart for Japan to help in rescue efforts en Israel’s ambassador in Tokyo offers aid to Japanese gov’t van 11 maart 2011

2 gedachtes over “Israël zendt reddingsteam naar door aardbeving getroffen Japan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.