President Shimon Peres: Khadaffi kan beter voor Dior werken


De Libische president Moeammar Khadaffi omringd door zijn vrouwelijke lijfwacht, hier in gesprek met die andere miljonair en beruchte circusartiest, de Italiaanse premier Silvio Berlusconi, Made in Italy.

De Israëlische president Shimon Peres leverde gisteren een ongebruikelijke commentaar op de Libische president Moeammar Khadaffi tijdens een ontmoeting met studenten in het pension van Bayit VeGan in Jeruzalem.

Peres zei dat hij van mening was dat Khadaffi beter voor het modehuis van Dior aan het werk kon gaan, sinds het recent haar topontwerper John Galliano heeft ontslagen voor antisemitische verklaringen.

“Wie heeft Khadaffi nog nodig?? Ik denk dat hij voor Dior moet gaan werken. Hij verandert dagelijks zijn kledij, investeert duizenden dollars in vreemde hoeden, in waardeloze vodden van kleren, verspeelt zijn geld… Wie heeft hem nodig? Vertel het me, en voor wat?” zei Peres.

Enkele weken geleden tijdens een bezoek in Spanje zei Peres iets gelijkaardigs over Khadaffi met name dat hij enkel voor zichzelf zorgt en niet voor zijn volk. “Je kunt het aan zijn uitrusting aflezen hoeveel aandacht hij aan zijn kleding besteedt eerder dan aan de mensen.”

Elder of Zyon kon het natuurlijk weer niet laten om erover te grappen: “Op een bepaalde manier hou ik wel van zijn kledij. Doet me denken aan een andere:”


Bronnen: Ynet News: Peres: Gaddafi should work for Dior door Ronen Medzini van 10 maart 2011; Elder of Zyon: Peres: “Gaddafi wears strange hats and crappy dresses” van 10 maart 2011

Een gedachte over “President Shimon Peres: Khadaffi kan beter voor Dior werken

Reacties zijn gesloten.