Palestijnse TV haatuitzending over Joden en geld [video]

Een zoveelste voorbeeld hoe de Palestijnse overheid eigen volk systematisch blijft ophitsen tot Jodenhaat. Stereotiepe vooroordelen over Joden, zo weggeplukt uit de retoriek van de nazi’s in de jaren dertig, zijn schering en inslag op de Palestijnse nationale omroep. En bij de Palestijnen gaat alles wat maar tegen de Joden is, erin als zoete koek. Oude Jodenhaat en nieuwe Israëlhaat lopen naadloos in elkaar over. De kijkcijfers voor dergelijke politieke geïnspireerde uitzendingen liggen dan ook uitzonderlijk hoog.

Oude Jodenhaat en nieuwe Israëlhaat lopen naadloos in elkaar over

De hierboven door PMW (Palestinian Media Watch) voorgestelde videoclip in het Arabisch maar Engels ondertiteld door het puike team van PMW, toont een recente praatshow op de openbare omroep van de Palestijnse Autoriteit waarin de overheid de klassieke antisemitische stereotiepen promoot van Joden die overdreven steeds maar geld willen vermeerderen.

De gast in de tv-studio probeert zijn belastering en ongefundeerde smaad te staven door te beweren dat dit allemaal in de Koran wordt bevestigd. Deze aflevering werd uitgezonden door PA-TV op 23 januari 2011 en heruitgezonden op 27 februari 2011. PA-TV wordt gecontroleerd door het persbureau van Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit.

In het programma ‘Persoonlijke Ontmoetingen’ op PA-TV, werd een interview afgenomen met Abd al-Rahman Abu al-Qassam, een Palestijnse acteur die in Syrië leeft. Hij beschrijft hoe de PLO “de pen en de scene” ‘ontdekte’ en als efficiënte wapens kunnen ingezet worden. Hij vertelde dat zijn echte vijanden de zionisten zijn: “die ingepalmd werden door het Wereld Zionisme, en hoe ze veranderden van de oude Jood naar de Zionistische Jood, doordrongen van fascisme.”

Hij concludeerde dat de typische Palestijnse theatrale beeldvorming over Joden die allemaal een haakneus zouden hebben, zwak en laf waren, niet [meer] nauwkeurig zijn, maar legde er anderzijds wel de nadruk op dat de andere vroege stereotiepe banden tussen Joden als ‘gierige grijpgrage geldwolven’ inderdaad waar zijn: “Natuurlijk, is hij [de Jood] enkel geënteresseerd in het vermeerderen van geld – de Joden in de geschiedenis en in de godsdiensten en in de Koran vertellen ons over de Joden en hun bekommernis over geld.”

Bovendien wordt de roep van de gast om de vernietiging van Israël, nog eens extra in de verf gezet door zijn woorden “om het volledig gestolen Palestijnse geboorteland te bevrijden“ te laten volgen door de welwillende verbale instemming van de officiële gastvrouw in het tv-programma van de PA die sprak: “Ik sluit mijn stem volledig aan bij die van u, natuurlijk zijn eenheid en bevrijding de hoop van alle Palestijnen.” Zijn antisemitische verklaringen werden niet becommentarieerd door de gastvrouw van PA-TV.

Tja, zie je zoiets al gebeuren op onze eigenste staatszender VRT of Nederlandse NOS zender? Op de officiële staatsomroep van de Palestijnen kan dat dus allemaal wel en het wordt bovendien nog gesubsidieerd met geld van het Kwartet met name door de VN, de VS, de Europese Unie en Rusland. Deze uitzending is geen precedent, PMW heeft de aan de gang zijnde ontkenning van het bestaansrecht van Israël door de PA uitvoerig gedocumenteerd en geeft talloze voorbeelden van die haatzaaierijen.


Bronnen: Palestinian Media Watch: PMW Bulletins PA TV talk show: Quran says Jews worry over money; Israel’s destruction is “hope of all Palestinians” door Itamar Marcus en Barbara Crook van 9 maart 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.