Ook in Gaza werd de Internationale Vrouwendag ‘gevierd’


Ook in Gaza was het gisteren voor mevrouw Dhadouh feest op de Internationale Dag van de Vrouw. Zij fungeerde als draagmoeder voor de jihad tegen het Joodse volk en offerde 3 van haar zonen op voor de terreurgroep de Palestijnse Islamitische Jihad. Binnenkort wordt haar het certificaat van Khansa Palestina uitgereikt van zodra al haar vijf zonen zijn gesneuveld ‘op het pad der martelaren‘.

Gisteren was de honderdste verjaardag van de Internationale Dag van de Vrouw. Natuurlijk vieren ook de Palestijnse Arabieren deze feestdag samen met de rest van de wereld. Zo bijvoorbeeld publiceerde The Guardian een artikel over hoe een verdedigster van de vrouwen van Gaza de dag gisteren markeerde:

“De Vrouwen in Gaza houden van het leven zoals zoveel andere vrouwen overal ter wereld. Hoewel wij geen fundamentele rechten hebben, gedeeltelijk wegens de blokkade en het oneerlijke beleid, zijn wij sterk. Wij hopen dat de wereld extra aandacht zal besteden aan ons zodat de vrouwen van Gaza kunnen helpen om de Palestijnse maatschappij te herbouwen.”

De vieringen kregen gisteren in de Arabische media een verschillend aroma mee, alhoewel. In Palestina Today werd van de gelegenheid die de internationale feestdag bood handig gebruikt gemaakt om een  Palestijnse vrouw die die enkele zonen verloor aan de jihad tegen de Joden, extra in de bloemetjes te zetten. Een professioneel stukje Goebbelsiaanse propaganda zo weggeknipt uit het plakboek van het Derde Rijk.

Deze keer viel deze eer te beurt aan mevrouw Dahdouh van wie bekend is dat drie van haar zonen terroristen waren en lid van de Palestijnse Islamitische Jihad en die door Israël werden gedood.


Gaza City, 3 januari 2006. Resten van het autowrak waarin commandant Khalid Al Dahdouh, ook gekend als Abu Walid, om het leven kwam onder Israëlisch geschut

Zo was Mohammad Al Dahdouh een leider van de Al Qugs Brigadisten, de gewapende vleugel van de Islamitische Jihad die werd gedood op 21 mei 2006. De 28-jarige terrorist werd gedood tijdens een raketaanval van de Israëlische luchtmacht op zijn auto. Zijn broer Khalid Al Dahdouh, ook gekend als Abu Walid en een belangrijk commandant en kaderlid van de Jihadgroep, werd eveneens tijdens een raketaanval gedood op 3 januari 2006. Een derde broer Ayman Al Dahdouh sneuvelde eerder in februari 2004.

Mevr. Dadhouh is uiteraard bijzonder trots op haar zonen en het lot dat hen overviel. Haar wordt binnenkort het certificaat van Khana Palestina, een bijzondere eretitel voor vrouwen die als islamitische draagmoeder  toekomstige Jodendoders op de wereld hebben gezet. Zonen die uiteraard slechts één doel voor ogen hadden: sterven voor het toekomstige kalifaat Palestina en dat al doende tegelijk met zich zoveel mogelijk Joden meenemen in de dood.

Tja, ieder zijn passie of zoals de Amerikaanse filmacteur John Wayne het ooit uitdrukte: “A man’s got to do what a man’s got to do.” Intussen is mevrouw Dadhouh andermaal in blijde verwachting, dwz van haar certificaat dus:

„Ik betreur niet dat drie van mijn kinderen martelaren zijn; wij allen zouden het Certificaat [van martelaarschap] moeten hebben en ons bereid moeten tonen om op deze weg voor Palestina verder te gaan, voor de verlossing van Jeruzalem en de Al-Aqsa Moskee… de Palestijnse vrouwen zijn bereid om dat alles te offeren en alles wat zij bezitten weg te geven voor Jeruzalem en op het pad van de martelaren te lopen.“

Haar ultieme droom: Israël vernietigen met wortel en tak en op de puinen ervan het kalifaat Palestina oprichten, uitroeiing van het Joodse volk in het Midden-Oosten en last but not least: de herovering van Al-Quds (Jeruzalem). En zo had gisteren elke vrouw in de wereld wat te ‘vieren’. Dus ook in ‘Palestina’ waar vrouwen aan het moederschap blijkbaar een andere invulling geven dan hier in het westen. 😦


Bronnen: Elder of Zyon: How Gazans celebrate International Women’s Day van 8 maart 2011;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.