Minister Daniel Hershkowitz: illegale nederzetingen bestaan niet

KLIK op de afbeelding om de videoclip te bekijken

Dr. Daniel Hershkowitz zetelt voor de conservatieve partij Het Joodse Huis in de Knesset en maakt als minister van Wetenschap en Technologie deel uit van het tweede kabinet van Benjamin Netanjahoe.

Hershkowitz: There Are No ‘Illegal Settlements’

door David Lev

Andermaal heeft de Israëlische regering het gemunt op wat heet ‘illegale buitenposten’, in feite nieuwe Joodse gemeenschappen die werden opgericht buiten de gekende Joodse steden en gemeenten in Judea & Samaria [door Israëlhaters ook al eens verkeerdelijk aangeduid als de ‘Bezette Westelijke Jordaanoever”]

Eerste Minister Benjamin Netanjahoe kondigde deze week aan dat hij enkele gemeenschappen tegen het eind van het jaar zou verwijderen. Anderen, zo beloofde hij, zullen worden gelegaliseerd – maar dat zou pas worden geregeld nadat de ‘onwettige’ werden opgedoekt. De regering kreeg niet de kans om over de aankondiging van Netanjahoe te stemmen – omdat als dat wel had gekund, de kans reëel was geweest dat een flink aantal ministers zich tegen het plan zou verzet hebben.

Onder hen die waarschijnlijk nee tegen het plan zouden gezegd hebben bevind zich de minister voor Wetenschap en Technologie Dr. Daniel Hershkowitz, die in een gesprek met Arutz Sheva zei: “Ik ken geen illegale nederzettingen – enkel een aantal locaties waarvan de nodige wettelijke documentatie nog niet behoorlijk werd afgerond.”

Hershkowitz, die voorzitter is van de conservatieve politieke partij Het Joodse Huis [Habayit Hayehudi – Nieuwe Nationale Religieuze Partij, met 3 afgevaardigden in de Knesset], beschouwt alle gemeenschappen in Judea en Samaria als wettig – met de bewijslast die het tegendeel zou bewijzen te leggen op de schouders van hen die dat zouden betwisten.

outpost

Opkomst en ondergang van de Joodse ‘buitenpost’ Hilltop 18 (Mitzpe Avichai), voor die in de nacht van 26 op 27 mei 2009 werd afgebroken, omdat die volgens Barack Obama en de rest van het Kwartet een ‘bedreiging voor de wereldvrede’ vormt. Ze zouden beter wakker liggen van een Iran dat atoomwapens ontwikkeld dan om een houten keet zoals hierboven.

Hoedanook, minister Hershkowitz zegt dat wanneer individuele huizen worden gebouwd op eigendom dat in bezit is van Arabieren, wat betekent dat zij akten en eigendomsbewijzen hebben die hun eisen rechtvaardigen, die huizen moeten worden verwijderd. “In principe zijn wij een rechtstaat en het onze plicht om de wet toe te passen. U kunt niet bouwen op andermans land.”

Niettemin, is het fenomeen niet zo algemeen zoals de linkse media de zaken probeert voor te stellen, en het moet ook allemaal bewezen worden. “In veel van de gevallen waarvan zij beweren dat het huis op Palestijnse grond werd opgetrokken, blijkt later dat hun beweringen vals zijn,” zegt de minister. “De Arabieren in het gebied worden door derde partijen aangemoedigd om petities in te dienen met de eis om rechtzaken aan te spannen gericht tegen de nederzetingen,” met als voornaamste doel de Joodse ingezetenen van de stad te pesten.

“Maar de overweldigende meerderheid van huizen in de buitenposten moet worden gelegaliseerd,” zegt Hershkowitz. “De minister van Defensie is hiervoor verantwoordelijk en hij is gemachtigd om om het even wat te ondertekenen om Joodse huizen in Judea en Samaria legaal te maken of niet.” Hershkowitz voegde er nog aan toe verwijzend naar Ehud Barak: “Wij weten allemaal wel dat zijn politiek niet verenigbaar is met de meningen van de regering omtrent deze kwesties.“


Bronnen: Arutz Sheva: Hershkowitz: There Are No ‘Illegal Settlements’ door David Lev van 8 maart 2011;

6 gedachtes over “Minister Daniel Hershkowitz: illegale nederzetingen bestaan niet

 1. Al die mensen die zich zo heftig verzetten tegen de joodse nederzettingen pleiten in wezen voor een “Judenrein” gebied.

  Like

 2. Precies en zo is het maar net.

  Het is dan ook van de zotte dat als je door een oorlog als volk wordt verjaagd van huis en haard en vluchtelingen wordt en als volk 20 jaar later terug komt en je dan kolonisten wordt genoemd. Hoe krom kun je denken….

  Like

 3. ze doen tenminste iets met het land ;ze laten het niet verloederen.en hoe kan iets illegaal zijn als je terugneemt wat van jou is?

  Like

  1. Precies. Een jaar geleden schreef ik dit op deze blog: “Ramat Shlomo, het gevecht om rotsen en stenen waar zelfs geen hond naar omkijkt.” Je zal je nog wel de hetze herinneren – wereldwijd zelfs (altijd zo als het om Israël gaat is de verontwaardiging unaniem) – om het feit dat Israël aankondigde 1600 nieuwe woningen op te trekken op een rots waar niemand naar omkeek. Dat wil zeggen: behalve als een Jood er naar kijkt natuurlijk:
   https://brabosh.com/2010/03/13/ramat-shlomo-het-gevecht-om-rotsen-en-stenen-waar-zelfs-geen-hond-naar-omkijkt/

   Like

   1. Nog afgezien van het simpele feit dat Ramat Shlomo voor een groot deel in het niemandsland lag tussen Israel en de bezetter Jordanie…

    (waar je echt nooit iemand over hoort zijn de 3 miljoen import-Chinezen in Tibet…)

    Like

 4. illegale nederzetingen bestaan niet,en daar ben ik het deels mee eens.
  Palestijnse zijn wel illegaal.
  Gr. Bird.

  Like

Reacties zijn gesloten.