Joden, Joden, Joden, Joden, Joden! [satire]

Videoclip: Designer van Dior John Galliano verliest de pedalen met zijn ladderzatte performance “I love Hitler” waarop hij de bons krijgt van de Joodse Natalie Portman van Israëlische origine – icoon van Dior – die afgelopen zondag de oscar won voor beste actrice in de filmprent The Black Swan

door Jeffrey Goldberg

De blogtitel hierboven werd geproduceerd met de Instamash Bloginator 3000, een apparaat dat werd uitgevonden door Israëlische wetenschappers die werkzaam zijn in de Joodse nederzetting Neve Manyak, die duizenden blogberichten kan comprimeren tot één enkele gedachte. En het bederft ook de Iraanse centrifuges! Ik stopte 3.000 van mijn blogpostings in dit wondermachine en dit is de titel die eruit kwam!

Nee, nee, ik maak maar een grapje! (Ik grap omdat ik dat graag doe.) Er bestaat geen Joodse nederzetting genaamd Neve Manyak. De titel hier verwijst eigenlijk naar het onevenredige belang dat dronkaards en gekken hechten aan Joden, hun zogenaamde bemoeizucht en ‘mysterieuze’ handel en wandel.

De voorbije dagen zagen we Charlie Sheen die een boosaardige sneer gaf naar zijn producer, Chuck Lorre, alias Chaim Levine “; Glenn Beck beschuldigde reformitische rabbijnen van samenzwering tot het oprichten van een islamitisch kalifaat (of zoiets in die aard) en de ladderzatte designer van Dior John Galliano prees Adolf Hitler (advies aan de advocaat van Galliano: zeg aan de pers dat uw cliënt naar een andere Hitler verwees, misschien een tot nog toe ietwat obscure ontwerper van hoeden).


Het Iraanse regime klaagt dat het Olympische logo van 2012 stiekem het woord “Zion” omschrijft (ze vergissen zich natuurlijk, het logo zegt stiekem dat “Mark Spitz is een Jood en Jason Lezak is dat ook, dus ga en verzuip jezelf in de Kaspische Zee), en nu uit Julian Assange naar verluidt het argument dat een journalist van  The Guardian – bekend als de Engelstalige krant die het minst aardig is voor Israël op aarde – bezig is met hem een door Joden gedomineerd complot aan te smeren.

Een van de grote voordelen van het Jood-zijn is – en er zijn er veel (we hebben toch zowel het ethisch monotheïsme uitgevonden en witvis salade) – is dat, hoewel er slechts ongeveer 14 miljoen van ons op de hele planeet leven (18 miljoen voor de Tweede Wereldoorlog mijnheer Galliano), kunnen de mensen maar niet ophouden met over ons te praten! Het is erg opwindend om deel te zijn van zoveel verschillende fantasieën.


Bronnen: The Atlantic: Jews, Jews, Jews, Jews, Jews! door Jeffrey Goldberg van 1 maart 2011. Jeffrey Goldberg is a national correspondent for The Atlantic. Author of the book Prisoners: A Story of Friendship and Terror, he has reported from the Middle East and Africa. He also writes the magazine’s advice column.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.