Europa’s domme visie op het Israëlisch-Arabisch conflict onthuld

Minister Jean Asselborn (links) hier met PA-chef Mahmoud Abbas, kiest zijn vrienden liever zelf. Zonder dossierkennis, geen feitenkennis, totaal geen voeling met de realiteit aan de grond en een zak vol stereotiepe vooroordelen over Joden. “Ik ben geen antisemiet maaarreuh….”  Jean Asselborn, Luxemburgs minister voor BuZa heeft het allemaal in zich en geldt als schoolvoorbeeld hoe de gemiddelde Westerse politieker het conflict tussen Arabieren en Israël beoordeelt. Israel Today ontmaskert de achterlijke snul die helaas veel aanhangers telt in de EU. Maar dat twijfelachtige ‘geluk’ hebben helaas wel meer politici in Europa, kijk maar naar België en Nederland.

Europa’s domme visie op het Israëlisch-Arabisch conflict onthuld

door Israel Today.nl

Het lijkt voortdurend alsof westerse machthebbers zich dom voordoen bij de bespreking van het Israëlisch-Arabische conflict, teneinde de belangen van hun eigen naties in het Midden-Oosten te behartigen Maar vorige week gaf de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Jean Asselborn een interview aan de Jerusalem Post, waaruit zijn ongelooflijke naïviteit en geheugenverlies bleek betreffende het vredesproces tussen Israël en de Palestijnse Arabieren, en de reden dat dit opnieuw stagneert.

Asselborn vertelde de Jerusalem Post, dat alleen Israël de schuld heeft aan de vastgelopen onderhandelingen. De bezoekende diplomaat zei dat hij “geen voorbeeld weet van een ‘confronterende houding’ van de Palestijnen,” en benadrukte dat alle zogenaamde vredespartners van Israël willen is “stoppen met de nederzettingen en dan zullen ze onmiddellijk onderhandelingen beginnen.”

Niet alleen negeerde Asselborn het feit dat het de Palestijnen zijn die voorstellen om de besprekingen te hervatten afwijzen, maar hij negeerde volledig de bloedige geschiedenis van de Arabische inspanningen om de Joodse aanwezigheid in dit land uit te roeien. Ook lijkt hij niet te begrijpen dat dit land wordt betwist, omdat de Joden er een lange geschiedenis hebben, en zelfs juridische claims. “De verantwoordelijkheid [voor het afbreken van de vredesbesprekingen] ligt in mijn ogen bij Israël … Dus waarom probeer je nu niet wat de hele wereld verwacht?”

In een spectaculaire demonstratie van zijn gebrek aan realiteitszin wees Asselborn er op, dat Jeruzalem een open stad zou kunnen zijn en nog steeds de hoofdstad van zowel Israël als van een Palestijnse staat. “Je hoeft Jeruzalem niet in twee delen te knippen. Jeruzalem kan de hoofdstad van beide staten zijn. Dat is mogelijk, perfect mogelijk. “

Hij gelooft ook dat de grens met Gaza kan worden geopend, en dat de Palestijnen uit Gaza vrijelijk Israël kunnen binnengaan en er werken, en vice versa, zonder nadelige resultaten. Toen hij geconfronteerd werd met het feit dat er tien jaar geleden veel minder controleposten waren, en geen veiligheidsmuren, maar dat deze maatregelen noodzakelijk werden omdat de Palestijnen Israëlische bussen en cafés opbliezen, antwoordde Asselborn eenvoudig: “Ja, maar dat is voorbij.”

Daarna onthulde Asselborn de belangrijkste bron van zijn desinformatie: zijn kritiekloze bereidheid om Palestijnse propaganda zonder nadenken te slikken. De minister van Buitenlandse Zaken zei dat hij niet begrijpt waarom Iran zo’n invloedrijke factor in de Israël-Palestijnse vredesbesprekingen zou zijn, omdat immers de meeste Palestijnen die hij heeft gesproken hem vertelden dat ze “niet bepaald vrienden van Iran zijn, totaal niet.” Het is onvergeeflijk voor een minister van Buitenlandse Zaken, dat hij niets schijn te weten over het feit dat Hamas veel hulp en ideologische steun krijgt van Iran, en dat de meeste Palestijnen op hun beurt op Hamas hebben gestemd.

Asselborn’s goedgelovigheid werd volledig ontmaskerd toen hij als feit naar voren bracht – omdat zijn Palestijnse vrienden hem dat zo vertelden – dat de Joodse gemeenschappen straks niet minder dan 40 procent bestrijken van het grondgebied van Judea en Samaria, de zogenaamde Westbank. In werkelijkheid bestrijken de Joodse gemeenschappen, of “nederzettingen”, slechts 1 procent van het gebied.

Asselborn kan worden afgedaan als een ongewone minister van een klein en zeer onbelangrijk land, maar zijn opvattingen zijn representatief voor de alle Europese linksen. Hoewel je kunt zeggen dat Asselborn zich toch wel uiterst dom voordeed ter wille van het behouden van Europa’s positie in het gebied, klonk hij zo onschuldig en goedgelovig dat hij blijkbaar echt gelooft dat deze verkeerde voorstellingen van zaken waar zijn.

Misschien heeft Asselborn zich er zo op toegelegd een bepaalde gedragslijn te volgen – zoals zovele anderen – dat het zijn tweede natuur is geworden om alle verdraaiingen van de werkelijkheid als waarheid te slikken, als hij daardoor de Europese belangen kan blijven behartigen.

Dit soort cerebrale stoornis, als dit het inderdaad is wat mannen en vrouwen zoals Asselborn treft, is even moeilijk te bestrijden als openlijk duistere motieven. Hen slechts confronteren met de feiten en de waarheid heeft geen zin, omdat ze al lang geleden hebben besloten dat de waarheid totaal anders is.


Bronnen: Isral Today.nl: Europa’s domme visie op het Israëlisch-Arabisch conflict onthuld van 2 maart 2011;

2 gedachtes over “Europa’s domme visie op het Israëlisch-Arabisch conflict onthuld

 1. Soms moeten , zoals de Heere Heere het heeft aangegeven , zaken en personen met wortel en tak worden uitgeroeid zonder scrupules!
  En dit alleen als zij gewoon niet willen conformeren aan de echte waarheid over Israël en de Heere Heere!
  Maar ja dat is ook waar deze mensen op aansturen , zonder te weten dat ze hun eigen graf aan het graven zijn!
  Helaas voor hen , heb medelijden en reken niemand iets persoonlijk aan , want al die mensen zullen zelf geconfronteerd worden met het woord van de Heere Heere en zijn volk Israël!
  Heere Heere vergeef het hen want zij weten ECHT niet beter!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.