Brussel: Britse ‘journalist’ poogt minister Lieberman te arresteren

De in het overwegend anti-Israëlisch België al niet populaire Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman, mocht de Jodenhaat andermaal ervaren tijdens een incident te Brussel waarbij een Britse gek meende het recht in eigen handen te nemen en de minister eigenhandig in de boeien slaan. Een zoveelste antisemitische wansmakelijke vertoning. Veiligheidsmaatregelen tav Israëlische prominenten staan andermaal ter discussie.

Ik kan me voorstellen dat Israëlbashers zoals de Belgen Gie van den Berghe, Brigitte Herremans en Lukas Catherine  alsmede de Nederlanders Anja Meulenbelt, Gretta Duissenberg, Robert Soeterik en Jaap Hamburger, hiermee uitermate opgetogen zouden zijn. Voor hen is democratie dan ook slechts het  middel om Israël te vernietigen en het Joodse volk opnieuw thuisloos en vogelvrij te verklaren.

Joods Actueel doet heden het verslag.

Britse Journalist poogt minister Lieberman te arresteren

door Joods Actueel

David Cronin, een Britse freelance reporter en extreemlinkse activist, riep naar Avigdor Lieberman, de Israëlische minister van Buitenlandse zaken, dat hij hem als burger arresteerde. Hij beval de minister ook om hem te vergezellen naar het dichtsbijzijnde politiekantoor. Lieberman was in Brussel om deel te nemen aan de jaarlijkse meeting van de EU-Israël Associatie.

Toen de Israëlische minister de perszaal binnenkwam veerde Cronin recht en riep in het Engels luidkeels: “Mijnheer Lieberman dit is een arrestatie door een burger op beschuldiging van apartheidsmisdaden. Gelieve mij te volgen naar het dichtsbijzijnde politiekantoor”. De schreeuwende journalist werd onmiddellijk gegrepen door veiligheidsmensen die hem uit de zaal verwijderden waarop hij riep:”Free Palestine! Free Palestinen. Apartheid is een misdaad”.

Cronin (39), die aan het bestaande recht op burgerarrestatie een bizarre interpretatie geeft, was daarmee niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar probeerde hij op dezelfde manier de voormalige Britse premier te arresteren op grond van wat hij toen “misdaden tegen het Iraakse volk” noemde. Een deelnemer van de Israëlische delegatie noemde het voorval grof maar voegde eraan toe dat ”zowel als in Israël er ook in Europa een grote vrijheid van meningsuiting bestaat, alleen is het jammer dat sommigen daarvan niet op een beschaafde manier gebruik van maken”.

Na het incident met Tony Blair werd de perskaart van Cronin tijdelijk ingetrokken maar na deze recidive is het hoogst onwaarschijnlijk dat hij nog ooit over een officiële perskaart zal mogen beschikken. David Cronin staat bekend om zijn obsessies tegen de Joodse staat. In de meeste EU landen beschikken burgers over het recht om misdadigers vast te houden, indien ze die op heterdaad betrappen bij een inbraak of gewelddelict, tot de politie arriveert.


Bronnen: Joods Actueel: Incident in Brussel: Britse Journalist poogt Israëlische minister Lieberman te arresteren (video) van 23 februari 2011;