Succesvolle test met de Arrow2 anti-raket raket

Californië, 22 februari 2011: Videobeelden van de succesvolle testen met het Arrow 2 raketafweersysteem

Terwijl het Midden-Oosten zowat helemaal in brand staat werkt Israël gestaag verder aan de verbetering van haar wapenarsenaal om de permanente oorlogsdreiging vanuit Libanon en vooral uit Iran het hoofd te bieden.

Dinsdagochtend heeft Israël voor de kust van Californië een succesvolle test uitgevoerd met het Arrow 2 raketafweersysteem, toen het tijdens een simulatie een Iraanse ballistische raket vernietigde.

Het was de 18de test van de Arrow, en de tweede waarin de gewijzigde Arrow 2 werd getest in zijn geheel, in combinatie met de Green Pine radar vervaardigd door Israël Aerospace Industries. De test werd gezamenlijk uitgevoerd door de IAF (Israëlische luchtmacht), met het Homa Missile Defense Agency en het Amerikaanse Missile Defense Agency van het ministerie van Defensie. De Arrow is een project dat ontwikkeld werd in samenwerking van de IAI en Boeing.

De Arrow onderschepper werd gelanceerd rond 10u30 locale tijd vanaf een Amerikaanse marinebasis langsheen de Californische kust en onderschepte een raket die werd afgevuurd vanaf een marineschip in de buurt. Ambtenaren van Defensie zeiden dat de “vijandelijke” raket een “toekomstige dreiging” verbeeldde “waarmee Israël op een dag in het gebied kan geconfronteerd worden”het gezicht in de regio.”

Defensie-ambtenaren prezen de succesvolle lancering als een andere indicatie van de mogelijkheden voor verdediging van Israël in het zicht van de voortdurende zoektocht van Iran naar een kernwapen. Ze zeiden dat het Arrow-systeem Israël kan beschermen tegen alle aanvallen met raketten dat Iran in haar arsenaal heeft.

De Green Pine Radar – een integraal onderdeel van de Arrow raketschild – detecteerde de vijandelijke raket en, nadat het het doelwit herkende, zond de informatie door naar de Arrow batterij, die vervolgens de raket onderscheppper lanceerde. Arieh Herzog, hoofd van de Homa Missile Defense Agency, zei de Arrow systeem werkte waarvoor het ontworpen werd en het doelwit volledig verwoestte.

De onderschepper die in de test werd gebruikt was voorzien van nieuwe software die voortaan in alle Arrow onderscheppers zal worden geïnstalleerd die momenteel door het IAF worden gebruikt. “Deze test is belangrijk voor Israël, dat zich voorbereidt tegen de dreiging van ballistische raketten in de regio”, zei Herzog. “Deze test bewijst het succes van het systeem nadat het een reeks nieuwe upgrades onderging.”

Minister van Defensie Ehud Barak zei dat de test een belangrijke mijlpaal is in de ontwikkeling van de door Israël ontwikkelde raketafweersystemen. Vorige week heeft de IAF met succes de Iron Dome contra-raketafweersysteem getest die in het zuiden van Israël zal worden ingezet [tegen raketaanvallen vanuit de Gazastrook.]

Het Amerikaanse Missile Defense Agency gaf een verklaring uit dat het succes het vertrouwen schraagde in de operationele capaciteiten van Israël om de ontwikkeling van ballistische raketten dreiging te verslaan. Israël en de VS plannen ook gezamenlijk de ontwikkeling van de Arrow 3, die in het Hebreeuws Reshef (Flash) zal worden genoemd. De eerste test met de Arrow 3 is gepland later op het jaar en naar verwachting zal het systeem operationeel worden in 2015.


Bronnen: The Jerusalem Post: Arrow 2 missile defense successfully tested door Yaakov Katz van 22 februari 2011; zie ook op Brabosh.com: Israël antiraketsysteem succesvol getest van 8 januari 2010; Israël bevestigt aankoop van Vulcan-Phalanx Afweersysteem tegen raketten vanuit Gaza van 29 april 2009;

3 gedachtes over “Succesvolle test met de Arrow2 anti-raket raket

 1. Israël heeft in de afgelopen jaren hoogwaardig technologie ontwikkeld op het gebied voor defensie. De voormalige stafchef van het Israëlische leger heeft in vier jaar tijd het Israëlische leger sterker gemaakt de fouten die voorheen zijn gemaakt heeft het Israëlische leger van geleerd.
  Betreft Iran is een geruime tijd bezig met het provoceren tegen over Israel.

  Like

 2. Twee Iraanse marineschepen onder het voorwendsel om gezamenlijk oefeningen te houden met Syrië stemt tot nadenken.
  Ondanks deze schepen niet echt over hoogwaardige bewapening beschikken, vermoedelijk dan toch, zou dit voorval misschien omschreven kunnen worden als een “beetje jennen-gedrag” alsook een testcase voor toekomstige “activiteiten”.
  Indien Iran andere intenties heeft, zou dit kunnen leiden tot nog meer destabilisering in het Midden-Oosten.
  Dit “onnozel maar riskant cowboy gedrag” door een dictatuur is tegelijk een politieke/ ideologische drang om zich te laten gelden en een afleidingsmanoeuvre voor de interne problemen.
  Binnen een aantal maanden wordt gestart met een grote Gazaflotilla richting Israël. Misschien zal Iran diezelfde vloot nautische bijstand leveren teneinde de juiste koers te houden…
  Misschien kunnen we het vragen aan die Vlaamse pro Palestijnse domme geiten activisten Inge Neefs en Griet Deknopper of bokje Ludo De Brabander van vzw Vrede!
  Naar mijn inziens zou het weleens hun laatste reis kunnen zijn.
  David

  Like

Reacties zijn gesloten.