Tahrirplein Egypte: ‘Naar Jeruzalem marcheren wij op, miljoenen martelaars’ [video]

Voor diegenen die beweren dat de Egyptische demonstranten op het Tahrirplein geen buitenlandse objectieven nastreven, moet u zeker dit gezien hebben. Op deze video opname kan u de vele honderdduizenden (sommigen verliezen zelfs de pedalen wanneer ze de tel verliezen en uitkrijsen dat ze met 2 miljoen waren) op het Tahrir-plein horen:

Naar Jeruzalem trekken wij op, met miljoenen martelaren.

(En ja, het rijmt nog ook in het Arabisch)

De dag voordien werd er in Caïro gezongen:

Vandaag in Egypte, morgen in Palestina,

en deze keer rijmde het zelfs in het Arabisch niet.


Bronnen: Elder of Zyon: Tahrir Square millions: “To Jerusalem we head, martyrs in the millions” van 20 februari 2011; uit The Angry Arab News Service

5 gedachtes over “Tahrirplein Egypte: ‘Naar Jeruzalem marcheren wij op, miljoenen martelaars’ [video]

 1. Natuurlijk is het die Moslim’s daar om te doen, maar de westerse wereld denkt dat ze democratie willen omdat de Moslim’s DAT roepen. In de Koran staat dat Moslim’s mogen liegen tegen niet Moslim’s. Alhoewel ik denk dat de jongeren daar het wel echt willen, maar die zijn naief.

  Like

 2. Komt de aap dan toch uit de mouw? Marcheren alle Moslims dan toch naar Jeruzalem en niet naar democratie? Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. Soms kan dat even duren maar de waarhekid is niet te verbergen,. Er is nog een andere waarheid. heel de wereld van de Islam is een enkele wereld, de kunstmatig gevormde landen hebben geen betekenis, er zijn geen grenzen. Een volk van een milliard zielen is op drift in een nieuwe jihad. En een andere term voor jihad is “marcheren naar Jeruzalem”. Echter, we leerden al uit de geschiedenis dat Jeruzalem enkel bezeten kan worden door het volk van Jeruzalem en dat zijn NIET de Moslims.

  Like

 3. Hi Wiesje, helemaal eens, optrekken naar Yerushalayim begon weliswaar met de heidense Romeinen, daarna de moslims, vervolgens de kerkelijke (NIET Bijbels/christelijke) kruistochten en nu weer de moslims.
  En ook voor de Romeinen gedroegen de Egyptenaren en sommige Babyloniers zich antisemtisch.
  Allemaal antisemitisch, met het verschil , dat de Bijbel in OT en NT leert Israel als Gods uitverkoren volk te zegenen en de koran leert het volk Israel te haten.
  Helaas kwamen desondanks de misleide kerken uit op vervangingstheologie De mensen, die Yeshua als Mashiach ben Joseph (lijdende Mashiach) zien en hem verwachten als Mashiach ben David, vind je onder de Joden en de niet-Joden.
  Dat zijn degenen van de Tora-Yeshua lijn, dat zijn degenen, waaronder je steun, liefde en verbondenheid met Israel vindt.
  En ook onder degenen,die zeggen niets te geloven, vind je Israel-vrienden!
  Dat typeert hen, want ze voelen zich verwant met de Toraprincipes, waar Israel voor wil staan.
  Vergis je niet in de christenen, daar heb je de Sabeel christenen tussen, die de haatcampagne tegen Tzahal steunen.
  En je hebt de “stilzwijgende meerderheid” die ons altijd de das om doet.
  En je hebt Tora-Yeshua gelovigen, de joods-christelijke gelovigen zo je wilt, die vanavond die Sabeelchristenen uitnodigen voor gesprek om hen te laten zien, dat hun protest tegen Tzahal gewoon antisemitisme is.
  Het laatste woord is altijd aan de Eeuwige, de God van Abraham, Isaak en Jacob en Hij weet als geen ander, wat er in ieders hart leeft.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  http://www.tora-yeshua.nl

  Like

 4. En wij hier in het westen maar denken dat slechts enkele moslims dit radicale gedachtegoed nastreven. Tja, waarom zou Israël zich nou eigenlijk tot de tanden bewapend hebben? Ik ben juist het boek: Islam and the Jews van Mark A. Gabriel aan het lezen. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over met name de ongekende, smerige islamitische indoctrinatie van jonge kinderen in de Egyptische samenleving welke heeft geleid tot dit soort bloeddorstige, anti-Joodse menigten.

  Like

 5. Ik ben niet verbaasd. Het enige wat ze verbindt is de haat naar de Joden. Voor de rest is hun ondergrond letterlijk en figuurlijk los zand.

  Desalniettemin hoop ik wel op een lente in de Arabische wereld en eentje die gericht is op een positief mensbeeld maar te gelijkertijd hou ik mijn hart vast voor wat gaat komen. Niet vanuit angst maar vanuit een realistische kijk op de zaak…

  Like

Reacties zijn gesloten.