Gilad Shalit vandaag 1700 dagen gegijzeld door Hamas


De familie van de ontvoerde soldaat-korproaal Gilad Shali, verzamelde samen met haar supporters voor het huis van premier Benjamin Netanjahoe omdat het bijna vijf jaar geleden is sinds hun zoon werd ontvoerd en gegijzeld gehouden door Hamas. Zij beschuldigen de huidige Israëlische regering ervan dat het niet in staat is om door terrroisten gegijzelden Israëli’s weer vrij te krijgen.

Sinds 25 juni 2006 wacht de familie Shalit op de thuiskomst van hun ontvoerde soldaat Gilad. Vier en een half jaar zijn voorbij gegaan, precies 1.700 dagen, maar Gilad is nog niet terug naar huis gekomen. De Israëlische korporaal Gilad Shalit wordt ergens in Gaza door Hamas in een donker gat in de grond vastgehouden, zonder dat hij zelfs maar door het Rode Kruis mag bezocht worden.

Achttien maanden geleden – op vrijdag 2 oktober 2009 – werd een video van soldaat Gilad Shalit van 2min. 42sec. geruild voor 20 Palestijnse terroristen. Hierop leest Gilad een brief aan zijn ouders voor: “Ik wil mijn groeten doen aan mijn familie en hen zeggen dat ik van ze houd en hen mis en naar de dag verlang dat ik hen zal weerzien.” Sindsdien werd niets meer vernomen van de gegijzelde soldaat.

Korporaal Gilad Shalit wordt vandaag 1700 dagen gegijzeld door Hamas

2 gedachtes over “Gilad Shalit vandaag 1700 dagen gegijzeld door Hamas

  1. Israel moet eisen dat er van Gilad Shalit er een nieuw teken van leven aan Israel gegeven moet worden op beeld met geluid! Kunnen de Palestijnen dat niet, kernbom erop. Israel dient te beseffen hoe laat het is voor de Joden. De Bijbel heeft het reeds voorzegd wat er allemaal gaat gebeuren tegen Israel. Laat Israel dan de eerste zijn om de “kernklappen” uit te delen a.u.b.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.