PLO ontmantelt onderhandelingseenheid die door Europa werd gefinancierd

Het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an met kantoor in Ramallah schrijft:

De Palestijnse Bevrijdings Organisatie (PLO) heeft besloten het onderhandelingsteam [Negotiations Support Unit /NSU] op te doeken. Dit besluit komt naar aanleiding van het uitlekken van de concessies die de Palestijnen bereid waren te doen jegens Israël in ruil voor vrede, zo vertelde een ambtenaar aan het AFP afgelopen maandag.

Het besluit van Uitvoerend Comité van de PLO zal volgende maand in werking treden, zei de ambtenaar die anoniem wenste te blijven. Ahmad Majdalani, een lid van het Comité, vertelde aan het AFP dat de onderhandelingseenheid zou geherstructureerd worden en onder het directe toezicht zou vallen van de Palestijnse president Mahmoud Abbas.

Om technische bijstand te verlenen aan het Palestijnse onderhandelingsteam heeft de in 1999 opgerichte eenheid financiering ontvangen van een aantal Europese regeringen, met name Groot-Brittannië en de Scandinavische landen.

Elder of Zyon:

De uitgelekte documenten tonen precies aan hoe de NSU van het Negotiations Affairs Department van de PLO de hele wereldopinie om de tuin trachtte te leiden alsmede de Amerikaanse opinie probeerde te manipuleren omtrent haar positie jegens Israël.

Getuigt het van goed fatsoen voor de Europese landen om een groep te financieren wier gehele doel is om tegen Israël in te gaan tijdens de onderhandelingen? Zouden zij bereid zijn geweest om een Israëlische onderhandelingseenheid te sponsoren?

Waarom wordt hier geen belangenconflict ingeroepen wanneer blijkt dat een aantal leden van het Kwartet openlijk positie kiezen voor één bepaalde partner in de onderhandelingen?

Bovendien, zijn deze landen bereid om aan de hand van de onthullingen in de Palestine Papers bereid om te controleren of hun geld wel op passende wijze werd besteed? Toen de PLO, via de NSU, zei dat er niet zoiets bestaat als het Joodse volk – weerspiegelt het daarmee dan de intentie van de Scandinavische en Britse financiers van de NSU?

Er zijn een heleboel zaken die de lekken naar buiten brengen en al deze onderwerpen worden genegeerd door de media.


Bronnen: Elder of Zyon: PLO dismantles negotiations unit – funded by Europe van 15 februari 2011; Reuters: Palestinian peace negotiation unit disbanded van 14 februari 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.