5 gedachtes over “Dit is Israël [video]

 1. Ja zo ken ik Israël ook.Er gebeuren droevige dingen maar de veerkracht van de fantastische bewoners is ongelooflijk en hun prestaties op ieder gebied dwingen groot respect af.Men kan er een voorbeeld aan nemen.Ook droevig dat men in omringende landen anti Israël loopt te krijsen in plaats van samen te werken met dat land en ervan te leren zodat eindelijk hun eigen levensstandaard een sprong voorwaarts maakt. Hoe dom kunnen mensen zijn.

  Like

 2. Ben het hier helemaal mee eens ! Ooit geloofden ook wij het fabeltje van de ‘onveiligheid van het land’, nu dus niet meer. Ik durf gerust te zeggen dat de manier van controleren op strategische punten in Israel een heleboel onveiligheid uitsluit, die hier in Europa niet gecontroleerd worden (vals gevoel van veiligheid??). Als je daar een probleem mee hebt als Europeaan, dan is het mss goed om te bedenken dat je buurman die naast je staat, ook gecontroleerd wordt. ; ) Bovendien kijken Israeliers die werken in de beveiliging op vliegvelden etc. op een (getrainde) scherpere manier naar mensen als hier in het westen, wat meer winst oplevert als het om veiligheid gaat. Schiphol kan er tegenwoordig ook wat van. Dus waarom wijzen met het vingertje als Europa er ook steeds meer aan moet geloven dat er gecontroleerd wordt om de veiligheid te waarborgen? Ik denk dat Europa meer risico loopt als Israel.

  Like

  1. De redenen waarom het de laatste decennia lijkt alsof het in Israël veiliger is geworden ondanks de genocidale intenties van de Arabische en moslimwereld en ondanks de bijna dagelijkse beschietingen met mortiergranaten en raketten vanuit Gaza (“veilig” jawadde) , is omdat nadat Israël zeven Arabische aanvalsoorlogen heeft afgeslagen en gewonnen, er een Veiligheidshekken werd gebouwd zodat zelfmoordbommenleggers de toegang werd bemoeilijkt, Israël het op 2 na sterkste leger van de wereld met het beste militaire materiaal heeft opgebouwd gesteund door een verplichte militaire dienstplicht tussen 2 en 3 jaar zowel voor mannen als vrouwen.

   Bovendien werden er vredesverdragen gesloten met Egypte en Jordanië [ik verkies eerder de uitdrukking “niet_aanvalsverdragen jegens Israël”, want vrede betekent voor mij wel iets anders]. Voor wat dat laatste waard is zullen we de komende weken en maanden nog wel zien.

   Kortom: dankzij haar geduchte krijgsmacht en strenge veiligheidsmaatregelen, ondanks het feit dat ongeveer 1,5 miljard mensen op deze planeet de Joodse staat tot op vandaag naar het leven staan, lijkt Israël nog een heel lang leven beschoren, maar wel met de knip op de veiligheidspal van het M16 automatisch geweer. Anders lukt het niet. Het enige wat de Arabische landen tegenhoudt om Israël opnieuw aan te vallen is omdat 1. het notoire lafaards zijn en 2. de angst voor een zoveelste flink pak slaag er diep inzit. Daarom.

   Like

 3. een van de vragen die men me steeds stelt als ik vertel waar ik vandaan kom is
  “is het daar dan niet gevaarlijk?”Groot is dan de verbazing als ik vertel dat ik me er veiliger voel dan in Belgie !de invloed van de media is zo verdomd groot en onjuist dat iedereen wel moet geloven dat Israel de hel op aarde is,maar dat is het niet.Israel dat is veilig kunnen leven,kunnen denken,kunnen zeggen wat je wil.dat is democratie(enige in de regio)en zoals brabosh terecht opmerkt het resultaat van vele maatregelen, en ik geef toe sommige zijn hard(ik zou die muur ook liever niet zien maar hij is noodzakelijk) het is jammer dat we onze veiligheid militair moeten afdwingen,maar wat is het alternatief?
  “Come along now, come along and you’ll see what it’s like to be free”

  Like

 4. Eindelijk kunnen we dit jaar Israel met eigen ogen gaan bekijken, ik hoop dat het een geweldige ervaring wordt.

  Like

Reacties zijn gesloten.