Grote synagoge van Tunis aangevallen [video]

Deze video, van een betoging van Tunesiërs die protesteren buiten de Grote Synagoge van Tunis, werd blijkbaar overgeslagen door de media. Ik heb er toch niks over gehoord. Wat snel duidelijk wordt uit de beelden is dat Joden zich nog moeilijk ‘veilig’ kunnen noemen, in Tunesië, als dat al ooit het geval was…

In de schokkende, beangstigende videobeelden zie je een meute westerse, moderne ogende moslims de Grote Synagoge van Tunis [ook gekend als de Beit Mordekhai Synagoge] aanvallen onder de kreten ‘Allahua Akbar!’ en het zingen van de genocidale islamitische dodenzang: “Khaybar, Khaybar, o Joden, het leger van Mohammed zal terugkomen!

Volgens islamitische geschriften roeide Mohammed in 628 in Khaybar een hele Joodse stam uit. Ja, u heeft het goed gehoord: hetzelfde ophitsende Arabische lied toen de Free Gaza Flotilla eind mei 2010 onder leiding van het grootste schip van de vloot, de Mavi Marmara, koers zette naar de kust van Gaza om Hamas een hart onder de riem te steken. Zoals bekend verliep op 31 mei ’10 voor de Turkse terreurgroep van de IHH op de Marmara een en ander niet helemaal zoals verwacht.

Sinds het regime van Tunesisch president Zine al-Abdine Ben Ali op 14 januari 2011 op de klippen liep, staat het land in rep en roer. En als er wat in brand moet gestoken worden en mensen in elkaar moeten worden geslagen, waarom dan niet altijd eerst bij de locale Joodse gemeenschap beginnen? Zo gaat het toch al eeuwen? Zo gezegd zo gedaan. Op 1 februari 2011 werd een synagoge in brand gestoken in Gabes, een stad in het zuiden van Tunesië. Sinds 14 januari zijn er naar verluidt 147 personen gedood.

In 1948 woonden er nog ongeveer 110.000 Joden in Tunesïe. Sinds de oprichting van de Israëlische staat in 1948 worden zij permanent vervolgd wat tot een grote uittocht leidde begin jaren 1950. Op dit ogenblik wordt de Joodse gemeenschap in Tunesië al naargelang de bronnen op 700 tot 1.600 leden geschat waarvan het grootste deel op het Tunesische eiland Djerba woont. Meer over de geschiedenis van de Joden van Tunesië op JVL: The Virtual Jewish History Tour Tunisia


De Grote Synagoge van Tunis ook gekend als de Beit Mordekhai Synagoge


Bronnen: Elder of Zyon: Video: Tunisian march on synagogue van 14 februari 2011; Atlas Shruggs: Video of the Attack against the Great Synagogue of Tunis van 14 februari 2011;

6 gedachtes over “Grote synagoge van Tunis aangevallen [video]

 1. Een paar opmerkingen: 1. Deze actie is in Tunesië zelf uitgebreid in het nieuws geweest en door een ieder hevig veroordeeld. 2. De dag na dit vervelende voorval heeft er een enorme optocht plaatsgevonden in Tunis voor ‘laïcité’ en anti islamisme.

  Like

 2. binnenkort komt er de vierde druk uit van het boek van Jan van Barneveld: Israel Islam en eindtijd
  Aan de hand van profetien uit de bijbel proberen de tijd te begrijpen waarin we leven.

  Like

 3. Nee, dit zie je niet in het nieuws, het maakt mij boos en misselijk. Het zijn en blijven primitievelingen.

  Like

 4. Konden we dit geteisem maar onderbrengen in zogenaamde ‘tuigdorpen.’ Het is duidelijk dat er voor islamitische Jodenhaat geen ‘baardmannen’ nodig zijn, ook westers geklede, moderne moslims doen er aan. Orthodoxe islam, moderne islam, seculiere arabier, het maakt allemaal niets uit. Dit zit in de genen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.