Saoedische legerofficier vertelt over ‘Israëlische samenzwering die nooit heeft bestaan’


Plaatje uit de antisemitische Protocollen van de Wijzen van Sion, die razend populair zijn bij moslims, Turken Arabieren en Perzen, en voor een habbekrats worden aangeboden in de Arabische markten en bazaars doorheen het ganse Midden-Oosten.

Voor alle perfide en boosaardige aanhangers van allerhande samenzweringstheorieën, betaald met goud, geld en diamanten uit fabelachtige fortuinen geroofd van niet-Joden en moslims, mythische Joodse Lobbies, Israëlische Lobbies die half in het duister zouden opereren, 9/11 dat door de Joden zou geënsceneerd zijn (om maar iets te noemen), en niet te vergeten de Protocollen van de Wijzen van Sion die in het Midden-Oosten zo bijzonder inspirerend werken en aan de basis zouden liggen van het ontstaan van de Joodse staat.

Abdul Al-Mulhim uit Saoedi-Arabië: Israëlische samenzwering? Belachelijk. Leer vechten!

Dat laatste meer in het bijzonder in Turkije waar premier Erdogan Israël in de ban heeft geslagen en hun Turkse filmversie “Kurtlar Vadisi: Filistin” [Vallei der Wolven: Palestina], die handelt over een gefingeerde Israëlische aanslag op een vredesboot vol aardige vredesmilitanten die dozen vol koekjes en ander lekkers naar Gaza wilden brengen maar door satanische Zionisten over de kling werden gejaagd. De film lokt alle weken miljoenen mensen over de hele wereld naar de filmzalen.

Maar hier komt thans een bevrijdende visie op dat alles, en dat nog wel door een Arabier: Abdulateef Al-Mulhim uit Saoedi-Arabië (afbeelding rechts). En wat zegt deze gepensioneerde zeemachtofficier over al die anti-Israëlische en anti-Joodse rotzooi? Het is allemaal onzin, flauwe kul, zand in de ogen strooien om de eigen fouten en tekortkomingen te verdoezelen.  En denk nu niet dat deze officier pro-Israël is, integendeel. Een onthullende en ontnuchterende visie gebracht door… Arab News. Zo hoort u het ook eens van een ander en dit keer uit een “objectieve” [=niet-Joodse, he he!] bron. Alsof “objectieve” berichtgeving in of over het M-O ooit zou bestaan hebben.


De onbestaande Joodse Lobby is in de Arabische en moslimwereld razend  populair, de Protocollen van de Wijzen van Sion zijn dat nog meer. Minder bekend is, dat de kranige bijna 122-jarige Adolf Hitler niet dood is maar in een tent op de achterkant van de maan woont alwaar hij zijn memoires schrijft, die binnenkort in Istanboel en in Gaza City  zullen worden uitgebracht [bronnen: The Guardian; AFP; het VRT Journaal met Martine Tanghe en Rudi Vranckx; Guus Valk (NRC) en Sander van Hoorn (NOS)]

An Israeli conspiracy that never existed

door Abdulateef Al-Mulhim
gepensioneerd Commodore van de Koninklijke Saoedische Zeemacht

Ik hoor al sinds mijn kinderjaren over een onzichtbaar ding vertellen genaamd ‘de Israëlische samenzwering’. Altijd wordt er gezegd dat Israël dit deed en Israël dat deed. Wat nog erger is is wanneer ik hoor dat Israël van plan is om dit of dat te doen. Dus, als we al weten wat Israël van plan is te zullen doen, waarom stoppen we dat dan niet of proberen we het te voorkomen?

De grootste samenzwering waarover ik ooit heb gehoord omtrent de Arabieren en de Israëli’s is de vernederende nederlaag van juni 1967. De Egyptenaren verweten iedereen behalve zichzelf voor de nederlaag. Ze bleven maar doorzeuren over waarom sommige vliegtuigen uit het noorden kwamen en niet uit het oosten. Zij stonden erop dat het Amerikaanse marine vliegtuigen waren die Egypte hadden aangevallen [en geen Israëlische]. Hadden de militaire analisten dan nog nooit gehoord over het zetten van ontwijkende manoeuvres of verwachtten ze dat de vliegtuigen van de luchtmacht moeten vliegen zoals commerciële luchtvaartmaatschappijen door het nemen van de kortste en directe vliegroutes?

Snel verder lezen KLIKKEN op –>

Het bleek dat de Egyptische troepen werden geleid door Gamal Abdel Nasser, die slechts de rang van majoor had. Enkele uren voor de Israëlische aanval, werden alle luchtverdedigings posten verteld dat ze moesten wachten om te vuren omdat het vliegtuig van veldmaarschalk Abdulhakim Amer’s in de lucht was. Aldus was het niet een Israëlische samenzwering geweest die de Egyptenaren had verslagen maar het was de slechte planning en met een vermoeid leger dat net terug uit Jemen kwam met de opdracht om naar een oorlog te trekken waarvan zelfs Nasser niet begreep hoe die te leiden.

Dat was Egypte in 1967, maar hoe zit het met de Egyptische opstand van 2011? Waren het de Egyptenaren of waren het krachten van buiten? De Egyptische leiders heten Al Jazeera de aansteker of luciferdoos. Echter, het mediacentrum van deze zender in Qatar is zo klein en met zo weinig mensen dat men zich afvraagt waarom zoveel regionale leiders zoveel belang hechten aan die kleine mediagebouw dat zo klein is als een luciferdoosje.

Het is gebleken dat de Egyptische autoriteiten het zendstation Al Jazeera bovenaan hun lijst hadden staan van te sluiten plaatsen. Er was ook geen Israëlisch mediacentrum en Israël heeft ook geen belang bij het zien van een onstabiel Egypte. Thomas Friedman zei ooit dat Al Jazeera in Egypte had moeten opgericht worden en niet in Qatar.

Egypte is een land waarvan de media aan de frontlijn zouden moeten staan wat betreft het verstrekken van informatie. Echter, de Egyptenaren die in het land en in het buitenland wonen, hebben zich vastgeklampt aan buitenlandse nieuwsbronnen. Laten we echter niet twijfelen aan het oprechte verzoek van de Egyptenaren tot verandering. We kunnen geen 80 miljoen Egyptenaren beschuldigen van een speelbal te zijn in buitenlandse handen.

Tot op vandaag zie ik dat Arabieren de Israëli’s beschuldigen voor het bestaan van jonge Arabische drugsverslaafden, voor hun slechte onderwijs, de Iraakse invasie van Koeweit, slechte wegen, corruptie, gebrek aan democratie, werkloosheid, 9 / 11, de verdeling van Soedan, de onrust in Tunesië en de onrust in Egypte. Als Israël al deze dingen kan doen, dan zijn de Israëli’s ofwel supermensen of zijn we het gewoon om te genieten van anderen de schuld te geven voor al onze tekortkomingen.

Uit de geschiedenisboeken blijkt dat de Arabieren in staat zouden zijn geweest om terug te keren naar de Golan Hoogten, de Sinaï, de Westelijke Jordaanoever en de grenzen van 1967, indien Gamal Abdel Nasser slechts één telefoontje naar Israël zou gepleegd hebben en zijn nederlaag had toegegeven, amper twee dagen na de juni-oorlog van 1967 [Zesdaagse Oorlog, Brabosh]. Er zouden vooreerst veel minder Palestijnen verspreid zijn geraakt. Maar, wij Arabieren geven nooit een nederlaag toe.

De Arabische wereld verkeert tegenwoordig in een staat van onrust. Egypte is het grootste land in de Arabische wereld met 82 miljoen mensen. Als het daar beeft, dan zal het de hele Arabische wereld doen beven. Er is geen tijd om met de vingers te wijzen naar het Westen of naar Israël. Elk land heeft een eigen agenda hoe het voor haar volk moet zorgen. De Arabieren moeten zèlf nadenken wat het beste is voor hun mensen en dat niet overlaten aan hun leiders.

Israël heeft geen Europese bankrekening geopend voor Zine El-Abidine Ben Ali. Hij deed dat zelf, en waar komt het geld dan vandaan? Israël heeft geen miljarden dollars verborgen die in Irak gebruikt werden door Saddam Hoessein, terwijl de Irakezen waren uitgehongerd. Saddam deed dat namelijk zelf.

Je kunt het er mee eens zijn of niet, maar Israël is een land dat het beste onderwijssysteem heeft van het hele Midden-Oosten en dat een inkomen per hoofd heeft van meer dan 28.000 dollar.

De Arabieren en moslims moeten zich losrukken van het idee dat de hele wereld betrokken is in een samenzwering om hen te vernietigen. De Arabische wereld is rijk aan grondstoffen, rivieren, vruchtbare grond, rijkdom en goed opgeleide mensen.

We ons moeten concentreren op onderwijs, gezondheidszorg, infrastructuur, transparantie en open kanalen tussen de regeerders en de geregeerden. Het is heel triest om Irak thans te zien, nochtans een van de rijkste landen in minerale hulpbronnen, water en goed opgeleide mensen, maar nu met miljoenen mensen als vluchtelingen.

Het is ook triest om te zien dat in Jemen 40 procent van haar waterbronnen verspild aan het kweken van qat [=een licht stimulerende drug, kauwen op het blad van qat verdrijft de honger en vermoeidheid; Brabosh.com.]. Net zoals het ook jammer om te zien hoe een land zoals Libanon dat het potentieel heeft om een aantrekkelijke toeristische plek te zijn, in stukken wordt gebroken als gevolg van gevestigde belangen en geen nationale belangen. Waarom hebben wij gefaald om de overstromingsproblemen in Jeddah op te lossen met al de tijd en het geld dat onze overheid heeft uitgetrokken voor de stad?

Linda Heard schreef op 8 november 2010 een artikel in Arab News, getiteld “Israël graaft haar eigen graf.” Jazeker, de Israëli’s zijn een graf aan het graven. Maar voor wie wordt dat graf gegraven? Ik ben er zeker van dat het niet voor de Israëliërs is.


Bronnen: Arab News: An Israeli conspiracy that never existed door Abdulateef Al-Mulhim van 7 februari 2011; Abdulateef Al-Mulhim, is Commodore (Retd.), Royal Saudi Navy. He is based in Alkhobar and can be contacted at: almulhimnavy@hotmail.com

6 gedachtes over “Saoedische legerofficier vertelt over ‘Israëlische samenzwering die nooit heeft bestaan’

 1. Zeer boeiend!

  Dit stuk zal wel weer worden overgeslagen in de westerse linkse media op zijn best of afgedaan worden als Zionistische Propaganda(tm)…

  Like

 2. Er is op het ogenblik in Nederland “gezeur” of de israelische legerband Tzahal hier wel kan op treden gezien het “vreselijke” handelen van de IDF.
  Ik heb bovenstaande link op een tegen Tzahal blog gezet. Maar ik krijg wel een positive reactie op dit artikel. Blijven proberen Avi. Niet van te voren opgeven.

  Like

 3. “Er zit van het goede in”. Dat zei een docent vaak over een werkstuk van zijn leerlingen op het Erasmus Lyceum uit mijn Nederlandse jeugd. Er zit van het goede in maar ergens toch een teleurstellend verhaal. Een graf graven? In Israel worden geen graven gegraven voor wie dan ook, behalve, zoals het behoort voor hen die stierven in dat land.
  Israel zint niet op oorlog, enkel op verdediging in het verre van denkbeeldige geval van aanvallen. Kies maar een windrichting. Allemaal raak.
  Het heeft geen zin te verwachten dat landen, volken zullen veranderen. Arabie is Arabie en Islam is Islam.
  Dat Israelische samenzweringen (met wie?) onzin zijn ligt voor de hand maar wat met de rest van het leugenpaket? Wanneer houdt het gedraai over bezetting, landroof en verovering eens op? Zolang de Arabisch/Islamitische wereld zichzelf en anderen verhaaltjes (leugens) blijft vertellen, zolang is er niet eens sprake van een omwenteling in Egypte. Die omwenteling ligt nog in het verschiet. Inmiddels? Wat was dat is. Of het zal zijn? Time will tell.

  Like

 4. zelfreflectie in de Arabische wereld? dat is dus kijken in de spiegel je fouten met eigen ogen zien en denken “het is niet onze schuld” het komt door de joden dat het mis gaat! op den duur ga je zo je eigen leugens geloven best handig uiteraard als je een zondebok bij de hand hebt.
  —————-
  was hier tweetal jaar geleden ook al geen beroering omtrent dat optreden van IDF orkest?als ik me goed herinner was het (uiteraard) een item in het VRT journaal of het wel kon dat ze hier een optreden kwamen geven.ach je moet de “linkse kindjes” iets geven om over te zeuren….

  Like

 5. Voor een deel een goed artikel. Onzin die Israelische samenzwering. Maar wat zegt deze Saoedische legerofficier aan het eind? Toch weer een samenzweringstheorie! Israel graaft een graf, voor….? ‘ Het bloed kruipt waar het niet gaan kan,’ zei mijn moeder altijd. Ik ben er overigens van overtuigd dat deze Saoedische Abdulateef Al-Mulhim de Arabieren alleen maar een beter perspectief op de zaken geeft opdat men beter in staat zal zijn, op termijn, Israel te vernietigen.

  Like

Reacties zijn gesloten.