Het IDF ontdekt de nieuwe media – dè interface voor bloggers

Op de voorbije 11de Herziliya Conferentie die op 3 februari 2011 eindigde, stelde het IDF (Israëlisch Leger) haar “Nieuwe Media” -eenheid voor aan pers en publiek.

De nieuwe media-officier van het kantoor van Brig. Gen. Avi Benayahu, de IDF Woordvoerder – en voortaan ook de favoriet van Brabosh.com – is de aantrekkelijke luitenant Aliza Landes, die een opmerkelijke toespraak hield waarmee zij de vele duizenden bloggers verspreid over de hele aardbol een hart onder de riem stak. Zij vertelde letterlijk dat blogs en bloggers één van haar belangrijkste taken zal zijn:

“[Bloggers] oefenen enorme invloed uit en dat feit negeren doen we op eigen risico,” vertelde Aliza Landes en ze voegde eraan toe dat het doel van het gebruik van de Nieuwe Media, zoals zij dat ziet, is informatie beschikbaar te stellen aan zoveel mogelijk mensen. Een van de middelen om dit doel te bereiken is om de sociale netwerken te gebruiken die het mogelijk maken om ‘rauwe’ informatie interessanter en visueel meer aantrekkelijker te maken.

“Er wordt zoveel informatie vrijgegeven via het kantoor van de IDF Woordvoerder, info die niet noodzakelijkerwijze geschikt is voor de mainstream media, omdat het geen echte verhalen zijn,” vertelde Landes. “We proberen deze informatie, die anders toch maar zou worden weggegooid, opnieuw te gebruiken door deze online te plaatsen zodat andere bloggers en/of het nieuwsgierig publiek het kunnen inkijken en het misschien interessant genoeg vinden om er nog iets mee te doen.”

Aliza Landes, New Media Bureau, Departement Buitenlandse Pers, Eenheid IDF Woordvoerder.

Aliza Landes, 26 jaar, groeide op in Boston, Massachusetts (VS). Ze studeerde af aan de McGill Universiteit in 2005, behaalde een BA graad in politieke wetenschappen en Midden-Oosten Studies.

Ze maakte aliya in december 2006 via Nefesh B’Nefesh, en voegde zich bij het leger in september 2007. Ze diende in het Noord-Amerikaanse bureau van de IDF Woordvoerder Buitenlandse Pers Afdeling van oktober 2007 tot juni 2009, en sindsdien staat zij aan het hoofd van de ‘Nieuwe Media’ balie in de IDF Buitenlandse Pers Dep.


Bronnen: The Muqata Blogspot: IDF “New Media” — the interface for bloggers door Jameel van 10 februari 2011; Israel Defense Forces: IDF Spokesperson Works to Build New Media Branch van 9 februari 2011

2 gedachtes over “Het IDF ontdekt de nieuwe media – dè interface voor bloggers

  1. Eindelijk! maar niet genoeg en te laat! Already as far as 1982 (peace of Galilee campaign – in which I participated and for many years afterwards) did I propose the creation of a special unit/military branch for media and propaganda. Unfortunately the very afternoon I was meeting with the head of the Council for National Security in preparation for the meeting with Sharon, then Minister of Defense did he announced his resignation. My set of recommandations remained in the drawer ever since. It took them 30 years to come to some of my own conclusions! But still far from enough..

    Like

Reacties zijn gesloten.