Opnieuw vuurgevechten aan Gazagrens na beschieting van Israëlische burgers


Gaza City, 11 januari 2011. Twee gemaskerde Al Quds Brigadisten, militanten van de terreurgroep van de [Palestijnse] Islamitische Jihad, bestuderen een landkaart om de richting te bepalen waarnaar hun raketten moeten worden afgevuurd.

Tja, wie kijkt er nog van op? Ik bijvoorbeeld. Elke keer dat ik hoor dat er mortiergranaten en of raketten werden afgevuurd vanuit Gaza op Israëlische dorpjes en gemeenten slaat de schrik mij om het hart. Wanneer stopt dit? Wie maakt hier ooit een einde aan? Waarop wacht het IDF nog om hard toe te slaan? Op de internationale gemeenschap misschien? Nee, die hebben het veel te druk met Israëlbashen.

Bovendien waren het gisteren geen beschietingen van Israël door Hamasmilities maar door de Al Quds Brigades, de militaire vleugel van de Palestijnse Islamitische Jihad. Met andere woorden: wie in Gaza vrede wil brengen of een vredesakkoord wil sluiten zal niet alleen met Hamas moeten praten maar ook met een dozijn andere terreurgroepen – waaronder de op één na grootste Islamitische Jihad – die hebben gezworen dat ook wanneer Hamas ermee ophoudt, zij toch tot het bittere einde zullen doorgaan.


Video: Het dagelijks leven in Sderot sinds 2001, gebukt onder duizenden  bommen en granaten afgevuurd vanuit Gaza

Terroristen nemen opnieuw Israël onder vuur

Terroristen in Gaza hebben op dinsdag hun luchtaanvallen hervat op burgerdoelwitten in Zuid-Israël. Hierbij werd een voertuig geraakt dat in brand vloog en werd in Sderot groot alarm geslagen, waardoor de inwoners van de veel getroffen Israëlische stad gedwongen werden om de hele voormiddag in hun huizen te schuilen en te wachten tot het alarm weer werd afgeblazen.

Twee Qassamraketten die werden afgevuurd vanuit de Gazastrook waren ingeslagen in een kibboets en de terroristen vuurden ook vier mortiergranaten af die neerstorten in de omgeving van Sderot, gelegen tussen Be’er Sheva en Ashkelon. Een geparkeerde auto leed veel schade maar gelukkig bleven de mensen ongedeerd.

In een laconieke mededeling kondigde de terreurgroep de Islamitische Jihad deelde mee dat zij achter de mortieraanvallen zaten die, naar ze zegden, bedoeld was om een Israëlische bewakingspost van het IDF aan de grens te treffen [maar die dus miste]. Nochtans had de feitelijke regering van Hamas in de Gazastrook vorige maand aangekondigd zei dat het een staakt-het-vuren zou opleggen aan alle andere terroristische groeperingen in de Gazastrook. Maar dat bleek een zoveelste loze belofte.

De aanvallen gingen gewoon door en namen nog toe waarbij vorige week speciale Grad-raketten werden afgeschoten die ontploften in Ofakim en in Netivot, twee steden die normaal buiten het bereik vallen van de reguliere Qassamraketten. Eén van die missiles sloeg met een luide klap in de grond pal naast een feestzaal waar op dat ogenblik een bruiloftsfeest aan de gang was. De feestvierders kwamen er met de grote schrik vanaf.

Een verdedigingsactie van het IDF kon niet lang uitblijven. Kort na middernacht heeft de IAF (Israëlische luchtmacht) een aantal doelwitten in Gaza bestookt. Eén smokkeltunnel en een wapenfabriek werden vernietigd na een korte luchtaanval met een F-16. Niemand raakte ernstig gewond en er volgde ook geen bevestiging van een bericht afkomstig uit Gaza dat beweerde dat twee vrouwen en zes mannen licht gewond zouden zijn geraakt.

Secundaire explosies die volgden na de inslagen bij twee van de drie doelwitten, lijken erop te wijzen dat de sites werden gebruikt bestemd voor de opslag van explosieven en raketten of ook voor bommen die Hamas en gelieerde terroristen planten op de route voor de Israëlische patrouilles langsheen het scheidingshekken aan de grens tussen Gaza en Israël. Verscheidene gebouwen nabij de inslagen leden veel schade.

De terreurtunnel die werd vernietigd was, volgens de woordvoerder van het IDF, bestemd om gebruikt te worden gebruikt door terroristen om in Israël te infiltreren en om aanslagen te plegen tegen Israëlische burgers en IDF-soldaten.

De aanvallen van dinsdag op Israëlische dorpjes in de westelijke Negev bieden nog steeds het bewijs dat Hamas ofwel niet in staat is ofwel niet wenst een einde te stellen aan de lucht- en grondaanvallen van de concurrerende terreurgroepen. Uit angst voor een herhaling van de Israëlische defensieve oorlog in Gaza – Operation Cast Lead – om een einde te maken aan de raketaanvallen uit Gaza op Israël, had Hamas vorige maand aangekondigd een wapenstilstand op te leggen, maar dat heeft dus niet gewerkt of meer dan waarschijnlijk was het allemaal weer “Schone Schijn”.

Sinds het begin van dit jaar hebben terroristen vanuit Gaza het gebied aangevallen met meer dan 40 mortiergranaten, Qassamraketten en Gradraketten. Elders heeft het IDF dinsdagavond, drie gezochte terroristen gearresteerd in Judea en Samaria.


Ook in het zwaar getroffen Sderot sloeg de terreur afgelopen dinsdag weer toe. Hoe lang nog?


Bronnen: Arutz Sheva: Gaza Aerial Attacks Hit Vehicle; Residents Forced to Stay Home door Tzvi Ben Gedalyahu van 8 februari 2011; Air Force Bombs Gaza Tunnel, Weapons Factory door Tzvi Ben Gedalyahu van 9 februari 2011

2 gedachtes over “Opnieuw vuurgevechten aan Gazagrens na beschieting van Israëlische burgers

  1. Hoe lang nog? Ik meen dat het antwoord simpel is.
    Met terroristen valt niet te praten. Maar niet geheel de wereld bestaat uit terroristen. De niet-terroristen echter komen NIET in opstand tegen de terreur. Integendeel. Zij moedigen die juist aan als supporters bij de voetbal. Zij blijven maar schreeuwen en fluiten TEGEN Israel dat schuldig wordt genoemd aan het ontbreken van vrede met dat land. Israel is schuldig dat tientallen Islamitische landen, een miljard mensen strijden tegen Israel?
    De terreuraanvallen zullen stoppen wanneer de wereld DIT NIET MEER WIL. Wanneer de wereld ze AFKEURT. Hoe ver zijn we daar nog van af. Hoe lang nog? Totdat de wereld het niet meer pikt.

    Like

Reacties zijn gesloten.