Het gaat goed met Brabosh: 2de verjaardag


Het is vandaag tijd voor twee kopjes thee 🙂

Op 30 december 2008, de 4de dag van de Gazaoorlog Operatie Gegoten Lood (Op. Cast Lead), werd naar aanleiding van deze verdedigingsoorlog van Israël met het doel een einde te maken aan de beschietingen van Israëlische dorpjes en gemeenten met raketten en mortiergranaten, de website van Joods Actueel  waar tot dan maar weinig gebeurde, omgeturnd naar een blog.

Het doel was om vanuit België via het internet een andere kijk op de Gazaoorlog te brengen die de bijzonder eenzijdige beeldvorming van het conflict tussen Israël en de Arabieren moest bijstellen zoals die door de Belgische media en meer in het bijzonder de Belgische openbare omroep werd verstrekt.

Gedurende de volgende drie weken bepaalde ik mede het gezicht van die blog van Joods Actueel, die in die woelige dagen bijzonder druk werd bezocht. Voor mezelf was het een introductie tot bloggen, daar waar ik voordien enkel websites vol schreef onder meer over de holocaust, collaboratie en verzet zie: http://www.verzet.org.

Echter, enkele dagen nadat het IDF zich had teruggetrokken uit Gaza, besloot de hoofdredactie van Joods Actueel eigenhandig dat de oorlog in Gaza voorbij was  en dat het welletjes was geweest.  De stekker werd er letterlijk uitgetrokken. De blog mocht om commerciële redenen geen concurrent worden voor het maandblad met dezelfde naam, maar in het beste geval een smaakmaker (teaser) zijn om abonnees te werven. Bovendien werd om religieuze redenen vanaf dan aan de redacteurs van de JA-blog een publicatieverbod opgelegd op zaterdag, de heilige Joodse rustdag.

Daar zat ik dan. Ik had net goed de smaak te pakken gekregen en dan gebeurt er dit. Totaal onverwacht van de ene dag op de andere en zonder daarin ook maar één keer gekend te worden, werkloos en nagenoeg monddood gemaakt, letterlijk gecensureerd in woord en daad en tijd door eigen volk.

De golf Jodenhaat die tijdens de oorlog in Gaza over België, Nederland en ganse de wereld trok, kon niemand bij Joods Actueel verontrusten. Enkele discussies verder zag ik de hopeloosheid in van de situatie en besloot ik alleen verder te gaan. Zo werd dan op de avond van 31 januari op 1 februari 2009  deze blog geboren.

Met veel vallen en opstaan, gespekt door veel tegenstand en kritiek binnen en buiten de eigen kring, alle dagen hard labeur, veel studeren op het internet en de eigen bibliotheek bij herhaling binnenste buiten gekeerd, is mijn bescheiden Israëlavontuur stilaan uitgegroeid tot mijn grootste passie ooit. Ik hoop er samen met jullie allemaal, die ik de laatste weken als echte vrienden van Brabosh.com en van het Vrije Israël heb leren waarderen, er nog heel lang mee door te kunnen gaan. Bedankt!

Hieronder: de betrekkelijke waarde van een grafiek

van 400 naar meer dan 10.000 unieke bezoekers per week

Unieke bezoekers per maand aan Brabosh.com feb 2009 - jan 2011

19 gedachtes over “Het gaat goed met Brabosh: 2de verjaardag

 1. Heel hartelijk gefeliciteerd met de tweede verjaardag en dat er nog vele mogen volgen! Ik ben pas in de loop van vorig jaar, na het lezen van vele boeken over de Islam en het Palestijns conflict ‘wakker geworden’. Deze site heb ik in december ontdekt en sindsdien neem ik hier regelmatig een kijkje, want ik vind het een prachtig initiatief. Ga zo door!

  Like

 2. Gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!
  Het toont aan dat je op- en aanmerkingen op de politieke standpunten gewaardeerd worden. Hopelijk blijf je nog heel lang scherp op allerlei gebied als het Israel aangaat. Laat horen aan de wereld hoe het echt is, het is nodig dat het verteld wordt!

  Like

 3. Van harte gefeliciteerd voor al het grensverleggende werk hier de afgelopen twee jaar!
  Mazzeltov en merci!

  Like

 4. ls je in eerste week van november 80 % van alle kerken in nederland ,brabosch tipt als een interessante site, dan moet dat wel enig effect hebben.

  Like

 5. Van harte proficiat. De Heere spreekt over Israël het volgende: Ik zal zegenen die u zegenen en vervloeken die u vloeken. Hiermee is uw site in goed vaarwater zou ik denken. Ga zo door!

  Like

 6. Van harte Hugo,

  De nederige verheven net als onze Heer dat doet met zijn volk. Vandaar misschien dat God juist het Joodse volk koos. In hun geschiedenis vernederd uitgebannen, uitgekotst en NU nog steeds, erg onterecht word hun verdediging veroordeeld. Waarom word eigenlijk hun bestaansrecht niet gegunt, omdat ze zo slim zijn of om hun land wat God hun beloofd heeft?

  Like

 7. Nooit geweten/beseft dat Cast Lead de trigger was!
  Hugo, ik wens je veel succes!

  Like

 8. gefeliciteerd met je verjaardag bis 120,, en ik wens je heel veel sterkte er komen barre tijden aan lijkt het,,blijf vooral doorgaan je werk is zo hard nodig,,,,warme groet jochanan,,,,

  Like

 9. Brabosch ga door met je werk.

  “De HERE de God van Israël heeft Zijn volk lief met eeuwige liefde”.
  Jeremia 31:3.

  “Wees sterk en heb goede moed” Jozua 1:6.

  Shalom

  C.van Dongen.

  Like

 10. Brabosch ik wens je vooral sterkte. Je zult dat meer dan wat dan ook nodig hebben. We staan nog maar aan het begin van de strijd.

  Like

 11. GEFELICITEERD met je verjaardag. En hopenlijk volgen er vele zolang dit conflict niet is opgelost.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.