Hoe zou het vandaag in Gaza zijn? De Gaza Surf Club


Yosef Abu Ghanem surft op het favoriete strand voor surfers aan het strand van Al Sheikh Ejlien Beach nabuij Gaza City

Hoe zou het vandaag gaan in die open gevangenis van Gaza, dat verschrikkelijke getto waar het nog erger is dan destijds in 1943 in het Getto van Warschau. Het concentratiekamp Gaza waar dagelijks honderden mensen sterven van honger en kwel en kreunen onder de zweepslagen van de Zionistische bezetter? Eh, grapje… dat valt heus allemaal wel mee. Vandaag gaan we met de Palestijnse Gazanen surfen op het strand van Gaza City.

Er bestaan 3 Gaza’s, 1 Gaza dat de media ons laten zien en 2 andere Gaza’s die de media ons niet en nooit (willen) laten zien om de gekende redenen.

De reeks Gaza Unplugged (1 & 2 – klik op de blauwe buttons rechts in de marge) toont zelden of nooit het eerste Gaza. Dat is het Gaza dat we kennen uit de media, beelden, filmen, documentaires en reportages die worden geproduceerd door Pallywood of gretige anti-Israëlische westerse mediakanalen, ngo’s, zelfbenoemde mensenrechtenbewegingen en zo verder. Het internet bulkt van de beelden van kapot geschoten huizen en wegen, gewonde of gedode Gazanen, waar steeds kwistig bloed wordt getoond. Afgaande op die honderden pro-Palestijnse anti-Israëlische blogs en websites is het in Gaza één en al brok ellende.

Maar is dat wel zo?


Surf bijvoorbeeld naar de Gaza Surf Club: http://www.gazasurfclub.com

Brabosh.com brengt in Gaza Unplugged beelden van de 2 andere Gaza’s. Het Gaza van de militaire opbouw, wapen,opslagplaatsen, de milities, de bewapening, de smokkeltunnels, trainingen en bijeenkomsten van terreurgroepen. Niet enkel de terreurgroep Hamas, want wat weinigen weten is dat er nog een dozijn andere terreurgroepen bestaan, de ene al gewelddadiger en islamistische dan de andere. Dat hoort allemaal onder Gaza 2.

Het 3de Gaza is het Gaza van de welvaart, de luxe, de hotels, universiteiten en hoge scholen, het Gaza van de luxe shops en supermarkten, de goudhandel, de maneges en paardensport, de voetbalstadia, de bankwereld, de recreatieparken, de vakantiedorpen of zoals vandaag de Gaza Surf Club. En als het goed gaat in Gaza, mag dat ook gezegd worden. Vindt u ook niet?

Want het beeld dat over Gaza wordt verspreid door de tegenstanders van de Joodse staat Israël, klopt van geen kanten. Wie de situatie in Gaza wil beoordeelen moet alle feiten kennen, en Brabosh.com doet niks anders dan het ontbrekende deel toevoegen. Deze reeks van Gaza Unplugged vervolledigt dit eenzijdig beeld. Aan de kritische observeerders zoals u en ik om erover te oordelen. Meer foto’s op het fotoalbum van de Gaza Surf Club: http://www.gazasurfclub.com/Photos/Photos.html

Een surfende Yosef Abu Ghanem op de achtergrond Gaza City
Mahmoud Osama Al-Rayashi laadt zijn surfboard op een wagen
Ibrahim Arafat kleed zichg weer om, blij maar moe van het surfen
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.