De Farhoed: Wortels van het Arabisch-Nazi Verbond tijdens de Holocaust


KLIK op de afbeelding om de video te bekijken

Een volslagen onbekende historische geschiedenis is die zoals door Edwin Black werd opgetekend in zijn boek ‘De Farhud,’ een Nazi-Arabische poging om de Joden van Bagdad (Irak) volledig uit te roeien op 1 en 2 juni 1941. In het Arabisch betekent Farhud ‘gewelddadige onteigening.’

Hij onderzoekt de alliantie tussen de grootmoefti van Jeruzalem – Haj Amin al-Husseini – en Adolf Hitler. De moefti nam zijn intrek in Bagdad na de vlucht Palestina in 1936. Deze videoclip is een interview met Edwin Black over zijn boek en de geschiedenis van de Joden van Irak.


Bronnen: Vlad Tepes: CBN: The Nazi-Islamic alliance door Eeyore van 27 januari 2011; C-Span: The Farhud: Roots of the Arab-Nazi Alliance during the Holocaust door de National Association of Jewish Child Holocaust Survivors van 19 december 2010; met dank voor de hint aan Sophie Petiet.

Een gedachte over “De Farhoed: Wortels van het Arabisch-Nazi Verbond tijdens de Holocaust

  1. Iets wat men steeds moet herhalen is dat die Mufti niet de uitzondering was zoals de communistische libaneze propagandist Gilbert Achkar wil doen uitschijnen in zijn boek over de Arabieren en de Shoah, vol van hiaten.

    Zo was er ook Fawzi Al Qawukji in Berlijn en die tevens opriep^tot het uitmoorden van de Joden in de arabische landen. Hij en de Mufti waren beide de enige leiders die begin 1948 de joodse dorpen begonnen aan te vallen om de Joden terug in zee te drijven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.