Ashkenazi te Brussel over de strijd tegen het internationale terrorisme


Brussel, 26 januari 2011. Generaal Gabi Ashkenazi, stafchef van het Israëlisch leger, spreekt de leden van de NATO toe in het hoofdkwartier te Evere. Aan zijn linkerhand staat de Voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, zeg maar gerust de baas van alle bazen van de Westerse legers, admiraal Michael G. Mullen. (Foto: IDF Spokesperson)

De Israëlische generaal Gabi Ashkenazi, de stafchef van het IDF, is eergisteren dinsdag naar Brussel overgevlogen om er deel te nemen aan een bijzondere meeting in het hoofdkwartier van de NATO in Evere (Brussel). Lees ook op deze blog: Stafchef van het Israëlische leger Gabi Ashkenazi in Brussel. Het is zijn laatste vlucht overzee want op 14 februari 2011 gaat Ashkenazi met pensioen en wordt hij als stafchef opgevolgd door majoor-generaal Yoav Galant.

Stafchef van het IDF Gabi Ashkenazi, sprak woensdag tijdens de NATO-conferentie in Brussel, tijdens een speciale zitting voor de chefs van staven van de legers van de mediterrane landen. Tijdens zijn toespraak is Ashkenazi ingegaan op de veranderingen die zich op het slagveld hebben afgespeeld gedurende zijn ambtstermijn als Chief of Staff, functie die hij binnen verscheidene weken zal afsluiten.

Hamasterrorisme stoppen

“Radicale regimes en terroristische organisaties hebben op het slagveld wapens binnengebracht met zowel hoge als lage technologische kwaliteiten. Ze maken op cynische wijze gebruik van burgers als menselijk schild en hebben wereldwijd desinformatie systemen opgezet en meer van dat”, zei Ashkenazi. “Al deze zaken samen hebben geleid tot een significante verandering op het slagveld.”

Ashkenazi voegde eraan toe dat “de NATO in Afghanistan geconfronteerd wordt met dezelfde uitdagingen alwaar de geallieerde strijdkrachten worden gedwongen om te gaan met complexe en strategische, tactische en logistieke problemen op verschillende gebieden.” Hij merkte op dat hij het werk van de NATO waardeert, “die meer dan veertig landen leidt in de strijd tegen deze bedreigingen.”

“Deze gezamenlijke inspanningen moeten ervoor zorgen dat de extremisten die ons leven willen ruïneren nooit meer in staat zullen zijn om dit te doen. Als we dit fenomeen grotendeels willen uitroeien, moeten we rechtstreeks deze uitdagingen beantwoorden en de juridische, operationele en intelligentie obstakels overwinnen. We moeten van alle middelen gebruik maken om de verspreiding van niet-conventionele wapens. te voorkomen.”

Aangezien dit de laatste bijeenkomst van de Chefs der Staven waaraan generaal Ashkenazi zal deelnemen, wees hij erop dat hij is “diegene die na mij zal komen een even warmù welkom zal krijgen net zoals ik dat gehad heb.” Ashkenazi zei ook dat “Ik was vereerd, te zitten tussen hen waarvan ik overtuigd ben dat zij al vele jaren dappere soldaten en officieren leiden, en helaas ook, helden die zijn gevallen toen ze onze landen verdedigden.”

Na zijn werkoverleg dat de generaal voerde met zijn collega’s uit de hele wereld tijdens deze tweedaagse conferentie van de Chefs van Defensie van de NAVO-lidstaten, zal Ashkenazi als onderdeel van de conferentie aanschuiven aan het ceremoniële diner dat worden opgediend in het huis van de voorzitter van het Militair Comité van de NAVO, admiraal Giampaolo Di Paola, waar hij afscheid zal nemen van Ashkenazi.


Majoor-generaal Yoav Galant (°1958) volgt binnen enkele weken op 14 februari 2011 generaal Gabi Ashkenazi op als de nieuwe stafchef van het Israëlische leger (IDF). De volgende vier jaren ligt de verpletterende verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de Joodse staat in de handen van deze man. Stafchef van het IDF wordt in Israël algemeen gezien als de belangrijkste baan meer in het bijzonder als het gaat om het behoud en de bescherming van het bestaansrecht van de Joodse staat.


Bronnen: Arutz Sheva: Ashkenazi to NATO: Stop the Spread of Non-Conventional Weapons door Elad Benari van 27 januari 2011; The Jerusalem Post: IDF chief in Brussels on last trip overseas door Yaakov Katz van 26 januari 2011; IDF: “Combined efforts ensure that the extremists who wish to destroy our way of life will never succeed in doing so” van 26 januari 2011;

Een gedachte over “Ashkenazi te Brussel over de strijd tegen het internationale terrorisme

  1. Ik ben blij dat je doorgaat Brabosh, want dan kan ik ook lekker blijven posten 😀
    Dit is een interview met een journalist die een boek heeft geschreven over de connectie tussen de nazi’s en de moslims voor en tijdens WO II.
    http://vladtepesblog.com/?p=29762

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.